“Alle, eller ingen”?

Helt siden det ble bestemt at fotballen kunne åpne opp for 200 tilskuere har vi i styret pratet om «Alle, eller ingen.». Vi ser at det er mange som misforstår intensjonen vår, og vi ser derfor at det er et behov for å redegjøre for vårt syn.

For det første, valget om å slippe inn tilskuere eller ikke er det LSK som bestemmer. Vi i KFL har kommet med vårt syn på saken. Innspill. Ikke noe mer enn det. Så før du evt. Irriterer deg over holdningen så sier vi det med en gang

Vi i styret i KFL, ønsker ikke et Åråsen UTEN tilskuere!

Det vi har spilt på er at klubben har vært eksemplariske i korona-tiden, og gått mot strømmen ved å unngå permisjoner, og stått støtt og rakrygget med økonomien midt oppi dette. Vi foreslo, og ønsket, at dette ble spilt videre på også når det gjaldt tilskuere på kamp. Vårt første møte om denne problemstillingen var seriestarten for Eliteserien. Da hadde vi et nesten 2 timer langt møte med administrasjonen i klubben hvor vi diskuterte mange scenarioer, og fordeler og ulemper ved de forskjellige. Vi ønsket å spille på veldedighet når det var snakk om så få tilskuere som 200. Første hjemmekamp mot Ham/Kam ble også dette gjort, og klubben fikk mye støtte, og god PR for dette. Videre fikk de som har stått på for samfunnet noe tilbake, som vi ønsket å spille videre på. Vi har også foreslått Æresgjesten, med diverse klubber på Romerike som blir valgt ut til kamper, skoler/barnehager når dette er i gang over sommeren, og andre frivillige organisasjoner.

Det er her vår «Alle, eller ingen.»-holdning også kommer inn. «Alle» for oss, er først og fremst alle med sesongkort. Dersom ikke alle med sesongkort kommer inn, kan heller billettene gis bort til noen som kanskje trenger et skifte i hverdagen, enten det er helsearbeidere, barn eller andre utsatte grupper. Vi har aldri snakket om et tomt stadion. Det har aldri vært i vår tankegang og noe vi heller aldri hadde foreslått. Så kan man stille seg spørsmålet om hvordan tankegangen stiller seg dersom det åpnes for 1.000, 2.000 eller 3.000 tilskuere. Det har vi ikke noe fasitsvar på, og når det blir aktuelt må vi gå en ny runde med klubben Pr. Nå er det solgt ca. 2.500 sesongkort slik at det ikke er det veldig store antallet før alle er innenfor portene igjen.

I hele denne prosessen har vi hatt en god dialog med LSK. Det har ikke vært noe krangling og vi har forståelse for hverandres synspunkter. Det som veide mest for klubben var et ønske om supportere på kamp for å lage stemning på stadion, som tar oss til det neste punktet som omhandler fordeling av billetter.

Med dagens fordeling av billetter, 50 stk., og begrensninger som stengt stå-felt, påtvunget sitteplass og minimum 1m. avstand, vil det være umulig for oss å bidra med stemning til disse kampene slik vi er vant til på Åråsen. Enkelte har kommentert at «vi klarer det når vi er 30 stk. på bortebane». Og joda, vi klarer det der, men der står vi. Vi står tett, og vi kan gjøre det vi vil. Det vil ikke være tilfelle på Åråsen når man er pålagt å følge Fotballforbundet sine retningslinjer. I tillegg er vi avhengig av at vi har forsangere og trommeslagere på plass, noe som gjør at disse må vært garantert plass til hver hjemmekamp. Selv om mange nok kunne godtatt akkurat dette, vil det fortsatt være urettferdig, da det tar 10% av tildelte billetter dersom vi får ca. 50 til hver kamp.

Fotballforbundets retningslinjer sier følgende:

  • Av samlet antall tilskuerplasser kan inntil 50 plasser være ståplasser
  • Det skal opprettholdes minimum én[1] meter avstand mellom alle supportere alle veier på tribunene. Egen seteplan skal utformes. Det tillates kun bruk av seteplasser.

Det vil derfor være umulig for oss å legge til rette for stemning med dagens regelverk. Vi vil ikke være dem som velger ut hvem som skal få lov og ikke lov til å stå sammen med oss

Kilde: https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/viktig-informasjon-vedrorende-koronavirus/protokoller-for-aktivitet-toppfotball/protokoll-for-gjennomforing-av-fotballkamper/#178905

Nå har LSK valgt å ha loddtrekning. Når man først skal åpne for tilskuere er i hvert fall dette en rettferdig måte å gjøre det på. Vi trenger ikke lage splittelser internt på grunn av dette, da det kan løses veldig enkelt. De som ønsker å gå på kamp, går på kamp uten at man skal ha dårlig samvittighet for det. De som velger å gi fra seg billetten til noen andre, gjør dette uten å ha dårlig samvittighet. Det vi må unngå er at folk takker ja til billetten uten å møte opp.

Til syvende og sist er vi alle en del av den samme familien, Fuglafamilien!

Flere nyheter fra kfl