#6 – Det umuliges kunst?

Av Egil Gjetrang

(Egil Gjetrang er LSK-supporter og datanørd. Egil besørget at kfl.no kunne gjenoppstå fra det døde i våres, da serveren tok reper’n og bestemte seg for å slutte å virke. Vi advarer om sterke ord og uttrykk, og for å være helt ærlig – det her er LANGT forbi vår forståelse. Personlig skjønner vi hva en pc er, men det stopper omtrent der også. Hvis noen forstår noenting som helst av dette her så gir vi masse kred for det, og vil gjerne at du melder deg sporenstreks som fast IT-ansvarlig for KFL. Det her er årets desidert sjukeste bidrag på alle måter, og akkurat passe far out. Sært kanskje, men akkurat det er vi vant til som fotballsupportere – vi bruker tross alt hele livet på å la oss begeistre av svette mannfolk i shorts. Det er sært det også. Red.)

Med tanke på overskriften: det bør være det når man begir seg inn på å ’blø for laget’ uten å være sportsinteressert 🙂 Jeg er derimot omringet av LSK-patrioter og ble oppringt av min svoger før påske om jeg kunne se på Kanari-fansen sin server som hadde ’dødd’ . . .

“Og serien starter snart! Kan du ikke gå på www.kfl.no og se på det i alle fall?”

Barnekjær og glad i mygg, kontaktet jeg dem og dro opp for å kikke på serveren.

Jeg forsto forklaringen som fulgte, jeg har tidligere erfart det samme. 3 disker i raid 5 som så hadde krasjet og det gikk ikke å bygge det opp igjen ved å sette inn en ny disk (3 disker gir 99,99% sikkerhet, velg 4 i stedet). Etter noen spede forsøk på gjenoppretting, tok jeg like godt serveren med meg hjem.

Kanari-fansens server sendt avgårde med en ukjent person. Ja her måtte desperasjonen være stor! 😉

Jeg skal spare dere for alle tekniske detaljer, for dette er ikke skolebok-IT. Det jeg kan fortelle er at jeg den neste uken forgjeves forsøkte alle tenkelige verktøy og metoder for å få tatt en kopi av raidet, men det stoppet på 4% uansett.

Lørdag 16. mars var frustrasjonen solid… Om kvelden tok jeg meg derfor et par Single Malt for å få litt frostveske til å klare hjernen. Som et unntak til regelen fungerte det denne gangen. For noen år siden hadde jeg konvertert noen rutiner til PC for eget bruk… Kunne jeg bruke de tro?

Etter en mail om kvelden fikk jeg følgende svar fra Lasse (Red. tror det er Lasse Vangen): ’Kjør på den måten du mener er den beste.’ – Ingen dårlig tillitserklæring det der, så jeg skred til verket…

Justere rutiner og kompilere, lage en Windows PE disk og kjør… ’forventet gjenstående tidsforbruk’ 26:43:13 (Gjeeeeesp!). Søndag natt var det inn med den externe 2TB for å få kopifilen inn til mitt eget raid… Det tok ytterligere 9 timer for kopieringen (1TB stor) skulle være ferdig. Men diskkopien feilet! Jeg ble nødt til å sjekke programmet mitt og justere mer… Mye mer! Gjenta prosessen over og søke etter vmdk-filer i 1TB-filen, søke, søke. En uinteressant vmdk fil tilhørende en annen virtuell server. Ellers er det tomt – INGEN TING! Hmm, kanskje på tide å tenke annerledes, konvertere til fordums IT-frik?

Tordag 21. mars tidlig morgen, jeg er i zombielignende tilstand og sender mail til KFL om at det begynner å bli vanskelig å holde pusten for et positivt resultat. Jeg søker manuelt etter filsystem i filsystem i filsystem, og noterer alle startadresser jeg finner på alle partisjonsmarkører. Setter igang en rutine for å automatisk søke videre fra startadressene og drar på jobb.

Hjemme for lunsj og monterte noen av råfilene som var laget og kikket inn. Ikke noe på de to første… EUREKA! På den tredje dukket det opp en kfl.no mappe med betydelig innhold som bare finnes i Kfl.vmdk-filen som utgjør den virituelle VMWare serveren. Sendte avgårde en mail og fikk positiv respons 😀

Noe senere leverte jeg fra meg disken som jeg ikke på tidspunktet visste om inneholdt en full backup (jeg hadde bare, i latskapens navn, lagret ned det jeg eller rutinene fant uten tanker for annet enn maksimal datagjenvinning)

Så for å konkludere mine tanker: Er det umulige mulig? Nei! 😉 – Er det mulig å ’blø for laget’ uten å være interessert? Absolutt!

Innstillinga må bare være rett!!! 😀

(Red. har nå lest innlegget 6-7 ganger, og forstår stadig ikke et kvekk. Dette til info. Føl deg på ingen måte som en annenrangs borger dersom du er i samme båt….)

 

Dagens ledetråd på spilleren hvis identitet kan skaffe DEG et sesongkort på Åråsen i 2014: Spilleren fikk landskamper for Norge mens han spilte for LSK, og scoret også mål for landslaget i løpet av perioden han var LSK-spiller.

Flere nyheter fra kfl