Ikke gult, bare svart

Etter en aldeles motbydelig forestilling på Åråsen, kostet det undertegnede mye å ta turen ned i mixed zone i kveld. Der møtte jeg på Runar Kristinsson og Amahl Pellegrino, som heller ikke syntes noe om dagen i dag.

–Runar, hva skjedde?

– De tok en kort corner og scoret plutselig 1-0, så sklir Simen og mister ballen til 2-0. Jeg trodde vi skulle gå inn til pause med 0-0 og følte vi hadde god kontroll i en jevn kamp. Jeg synes vi var godt med i denne perioden, så at kampen blir avgjort på den måten er helt for jævlig.

– Vi kom liksom aldri tilbake?

– Nei, jeg synes vi var feige hele kampen. Det ble veldig mange pasninger på tvers og bakover på banen. Vi skaper ikke nok sjanser. Det eneste vi kan gjøre nå, er å jobbe hardt fra og med i morgen igjen.

– Hvor lenge kan Lundemo være borte?

– Det kan være at han trenger en ankeloperasjon, så da kan det være snakk om 4-6 uker.

– Kolstad og Arni er de som kommer inn for å snu kampen. Hvorfor disse?

– Jeg har ikke så mange andre valg for tiden. Kolstad er ung og lovende, og kom inn for Fredrik (Krogstad), som jeg synes virket litt tung i dag. Vi måtte endre på noe for å komme tilbake i kampen.

– Nå er det bare en uke til Vålerengen, og du vet hvor mye det be…

– Først er det Mjøndalen på torsdag.

– Men kampprogrammet etter Mjøndalen blir jo vanskeligere?

– Det blir vanskelig, ja, men jeg har aldri vært med på en Tippeligakamp som ikke har vært vanskelig. Det spiller ingen rolle hva lagene heter.

 

Runar er tydelig bekymret, men hva med Pelle, som endelig fikk brukt beina sine på Åråsen igjen?

– Pelle, mye moro i cupen i midtuka, og omsider fikk du spille her igjen. Hvordan føler du det gikk for deg i dag?

– Det er jo vanskelig å gjøre noe på fem minutter, men jeg prøver å gjøre så godt jeg kan når jeg får sjansen.

– Hvordan ser du på din egen situasjon, nå som du begynner å få noen muligheter?

– Jeg kan bidra med det jeg er god på, som er å score mål. Men det er ikke jeg som setter opp laget…

– Men du setter opp Snapchat?

– Ja, men det er ikke der jeg har lyst til å bidra mest…

– Hvor langt unna en startplass føler du at du er?

– Når det gjelder oss som kommer bakfra, så er Arni en god fotballspiller som trenger litt tid på å venne seg til den norske fotballen, så han kommer enda sterkere etterhvert. Men jeg føler at jeg har bidratt og gjort det veldig bra på treninger siden jeg ble skadefri, så jeg er ikke helt fornøyd med det jeg har fått hittil. Jeg får jo ikke bidratt hvis jeg ikke spiller, men jeg gjør mitt, så får vi se.

 

En slukøret og veldig, veldig skuffet KFL-«journalist» takker gutta som tross en kølsvart kveld tok seg tid til en prat, og vurderer å bli religiøs i håp om bedre tider allerede på torsdag.

 

Morten Galåsen

Flere nyheter fra kfl