Oppturen fortsetter!

Seier! Nullen! Tre på rad! Debutant!

På en dag som denne er det vanskelig å velge hvem man vil snakke med, men for å skille oss ut litt fikk vi tak i vår nye nederlender Michael Timisela. Bare noen dager etter å ha signert med klubben, fikk han sine første fem minutter.

− Først av alt, Michael, velkommen. Hva tenker du om å komme til Lillestrøm?
− Jeg er glad for å komme hit. Det er en flott klubb med stor historie og et godt lag.
− Visste du noe om oss fra før?
− Nei, ikke rare greiene, men jeg har lært mye bare på noen dager!
− Så du fikk debuten din i dag; hva tenker du om framtiden her? Er det høyrebackplassen som skal bli din?
− Vi får se hvordan det går. Du vet, nå er vi et vinnende lag, og da gjør man ikke forandringer. Jeg skal gjøre mitt beste på trening og håper jeg gjør meg fortjent til en plass på laget.
− Da du signerte, reagerte en del med tanker som «dette er en fyr som ikke fikk forlenge med et dårligere lag enn oss», men etter litt research virker i hvert fall Hammarby-fansen misfornøyd med at du ikke ble værende. Hvordan opplevde du det?
− Jeg ble ganske overrasket, fansen og medspillerne også, over at jeg ikke forlenget der. Jeg var den som spilte flest kamper av alle i klubben. Det kan ha vært noen faktorer utenfra som spilte inn, men de valgte uansett å gå for en landslagsspiller fra Island. Sånt skjer i fotball…
− Det virker i hvert fall som om du var veldig populær blant supporterne der, så vi satser på at det er en feil fra deres side som gagner oss. Velkommen til Lillestrøm!
− Takk for det.

Mens Michael tripper avgårde mot garderoben, ser jeg en smørblid, lokal ungfole som akkurat har scora sitt første Fugla-mål, stå og smile til NRK-kameraet. Jeg stjæler’n like etterpå.

− Du tar deg til rette, Jørgen?
− Ja, det er veldig gøy å spille, og jeg føler det går bedre og bedre.
− Skuddvegring har du ikke hørt om?
− Nei, det er bare å fyre løs. Jeg har fått beskjed om det i garderoben, så da gjør jeg det…
− Ja, er det noe dere snakker mye om? Nå har vi mista spillere i dine posisjoner som skjøt og scora mye – er det din oppgave nå?
− Jeg spiller først og fremst for å gjøre de riktige tingene, og tenker ikke så mye på akkurat det å erstatte Palmi og Petter. Det er viktigere at vi vinner enn at jeg scorer.
− Nå har du scora på hjemmebane. For å sitere alle vintersportsjournalister i Norges historie: Hvordan føler du deg nå?
− Det er veldig gøy. Det har vært nære på flere ganger, så jeg er letta over at det kom nå. Det var ikke noe kjempeskudd, men keeperen går andre veien, og da går den inn…
− Ja, det er jo en veldig riktig type avslutning i den situasjonen. Tilbake den veien ballen kom fra?
− Ja, det er sånn det skal være, og det var utrolig deilig å få det til.

En kjapp «lykke til videre» senere, sier jeg meg fornøyd for i dag. Sportsklubben opp på en foreløpig 7. plass, tre seire på rad! Aaaah…

Morten Galåsen

Flere nyheter fra kfl