Spillerbørs LSK – Haugesund

Marko Maric 8
Monsterkamp av målvakta, som blir matchvinner sammen med Ødemarksbakken. Han gjorde rett og slett ingen feil, og hadde et par dobbeltredninger vi ikke direkte har blitt bortskjemte med av våre keepere de siste årene. Strålende feltarbeid i tillegg, offensiv og uredd. Meget, meget godt levert!

Mats Haakenstad 3
OK, rydder stort sett opp, og har også en redning på strek som er viktig – men klareringene, mann. Klareringene! Det er opp i lufta og inn i banen og Gud veit hva. Pælm den ballen opp på tribunen i stressa situasjoner er du snill, så slipper jeg flere raptuser fremover! For langt unna motstanderen sin defensivt, ubesluttsom offensivt (mot normalt) de få gangene han beveget seg over midtbanen. 

Tobias Salquist 6
Rolig med ballen, og flere gode – og avgjørende – involveringer i pressede situasjoner. Spillende stopper, og sta som faen. Det liker jeg. Bruk ballen du, Tobias. Løser pressede situasjoner som få andre, og det er viktig. God kamp, igjen. Lite å peke på i negativ retning, bortsett fra et par mislykkede gjennombruddspasninger, som til hans forsvar ble forsøkt såpass høyt i banen at han ikke satt laget i fare. Et rimelig bedritent avslutningsforsøk også, men det  ble egentlig bare sjarmerende.

Frode Kippe 5Lager igjen et unødvendig frispark i farlig posisjon fordi han blir for sen, men ellers få problemer i en kamp som passer ham bra med ekstremt mange dueller i egen boks. Der er han uslåelig, som vanlig. Blir for ofte den som skal slå den lange de gangene vi ikke lykkes med å spille oss ut bakfra, og der må presisjonen opp. 

Simen Rafn 4
I førsteomgangen så det ut som Rafn var redd for Jostein Grindhaug, for hver eneste gang han kom seg opp til innbytterbenken til Haugesund stoppa han helt opp og vendte hjem. Vesentlig bedre i andreomgang, da var han fremoverrettet i spillet. Har en vesentlig bedre relasjon med Ødemarksbakken enn med Brenden, og spillet hans bærer ofte preg av det. Flere offensive bidrag etter pause, konstruktive beslutninger. Sjelden på glattisen defensivt. 

Daniel Gustafsson 4
Førsteomgangen så ut som det har gjort ellers i år offensivt, det blir lite eller ingenting ut av det som skjer. Bedre defensivt, dog, da avstanden til Stølås var god. Vesentlig bedre etter pause som spiss, da han utnyttet spisskompetansen sin til å strekke mer i Haugesund-laget. Kom til en stor sjanse tidlig etter pause uten at han klarte å omsette den. Så noe merkelig ut at han ble byttet ut da han ble det, siden han da var inne i en god periode. Trenger noen målpoeng nå, og må jobbe med samhandlingen med Haakenstad. Den fins ikke.  

Daniel Pedersen 5
Tok mer tak i midten nå enn mot Molde sist, og bidro til å flytte spillet høyere i banen. Skaper rom for kollegaene sine, uten at han blir veldig synlig. Måtte av etter en drøy halvtime med skade. 

Alex Dyer 7
Gjennomgående god kamp, spesielt dominerende etter at Pedersen går av. Flytter ballen konstruktivt, og løser opp fastlåste situasjoner med presis vending av spill. Er i nærheten av ballen hele tiden, og vil ha den hele tiden. Bruker mindre og mindre tid med den, og er den som i stor grad styrer spillet. Voksen opptreden, og orker stadig mer. Vår klart beste utespiller for dagen. 

Erik Brenden 3
Vil mye, Brenden, og vil antakeligvis altfor mye. Går seg ofte fast, og havner for ofte for tidlig inn i situasjonene. Vanskelig å finne for medspillerne da. Samhandlingen med begge backene langt under pari igjen, og dette må man løse. Dette er selvsagt et kollektiv ansvar, men det stinker ikke Schiller/Pedersen av back/kant kombinasjonene våre for tida. Skal selvsagt ha enorm ros for jobben som legges ned. Den er enorm, og det er han som vinner ballen og setter i gang kontringa som gir oss seieren. 

Kristoffer Ødemarksbakken 4
Blir for flat som 10’er, både defensivt og offensivt, og klarer ikke finne det rommet som skal skape rom for ham selv og medspillerne. Vesentlig bedre som kant i andreomgang, da han også drar med seg Rafn. Nydelig avslutning på kontringa etter pasninga fra Melgalvis. Viktig å få en scoring nå, og tendensene i spillet som kant vitner om gode tider fremover. Bør dog spille der ute da han ikke løser rollen som 10’er godt nok per nå. 

Thomas Lehne Olsen 5
Vanskelig kamp for mannen med lår og ræv som en skøyteløper. I førsteomgang måtte han tidvis både vinne duellene og løpe i bakrom samtidig, det er vanskelig. Løser 10’er rollen første 20-25 av andreomgang på sin egen måte, med sterkt duellspill, og viser at han kan beherske det. Kommer til få avslutninger, og savner sårt en som tar rommet bak ham og gjør det til sitt. Enorm innsats igjen.

Sheriff Sinyan 3
Inn for Pedersen etter drøye halvtimen. Fortsatt noe kamprusten, og er på ingen måte vant til tempoet etter kun å ha spilt tredjedivisjon og treningskamper i et par år. Litt for sein inn i duellene, og taper dem for ofte. Upresis i pasningene, og spiller på seg et par kontringer som en følge av det.  Må få spilletid for å finne nivået han besitter, og den tålmodigheten må man ha. Dette kommer til å bli mye bedre.

Alexander Melgalvis
Inn for Gustafsson, og endte i en slags “lav 10’er”. Det løste han aldeles glimrende. Fantastisk jobb i kontringa, der han avpasser fart og har overblikket til å slippe ballen på nøyaktig riktig tidspunkt. Gjør ellers gode valg hele tiden, og viser at fotballforståelsen ikke har blitt dårligere av skadeproblemene. Spiller han som han gjorde mot FKH blir han en enorm ressurs fremover, for dette var sterke saker. 

Raphael Ayagwa
Det ble en kort, men god, opptreden for afrikaneren. Vinner en viktig duell i egen boks, og låser rom ved et par anledninger. Ingenting å utsette her. 

Flere nyheter fra kfl