Spillerbørs Mjøndalen – LSK

Marko Maric 6
Et par skjønnhetsfeil, men ingenting graverende. Vanskelig å ta målene, selv om han normalt sett ville forsøkt på den første. Et par brukbare redninger i førsteomgang som holder oss inne i matchen, nærmest arbeidsledig i den andre. 

Simen Rafn 4
Relativt trygg med ball, og kommer greit ut av duellene med verdens beste feilvendte venstreving. Havner ofte i situasjoner som ikke passer hans spill. Ikke involvert i baklengs, men heller ikke veldig involvert i det offensive. Vanskelig kamp for Rafn. Mest synlig da han “dyttet” Occean foran KFL. 

Tobias Salquist 6
God kontroll i duellene, og ikke involvert med negativt fortegn på noen av baklengsene. Holder fortet bakerst, og tar lederansvaret i Kippe sitt fravær. I andre omgang er han drivende god da han starter flere angrep bakfra, og er toneangivende i snuoperasjonen – ikke bare med tanke på scoringen. 

Sheriff Sinyan 3
Fryktelig førsteomgang. Mister Solholm Johansen før stolpetreffet, klarer ikke demme opp for samme mann på 1-0 og er på etterskudd mot Brochmann før 2-0. Da blir jo totalen rimelig dårlig, dessverre – selv om han spiller seg stort opp i andreomgangen. Da har han god kontroll på Occean, og  er tryggere i pasningspillet. 3 er muligens noe snilt, da han blir for involvert de avgjørende situasjonene med negativt fortegn. Den gode andreomgangen redder karakteren, da spiller han seg stort opp og er meget god med ett unntak. 

Josef Baccay 4
Tøff kamp for unggutten, som får hurtigtogene Brustad og Bojang å hanskes med, samt en ivrig Sell i en liten periode. Det løser han tross alt ganske bra, spesielt med tanke på den manglende hjelpen han får av Brenden og Sheriff i førsteomgang. Bedre med Ødemarksbakken foran seg. Flytter seg høyere i banen etter pause og er et aktivum da. Startplassen bør ikke være truet. 

Daniel Gustafsson 2
Fryktelig anonym opptreden, man la knapt merke til at han var utpå der. Forsøkte seg med et par løp i bakrom, uten å bli brukt. Ok defensiv innsats, der har han blitt bedre. Merkelig at han ikke fikk fortsette på topp, der har han lyktes bra. Dette var flere steg tilbake, uten at det var kun hans skyld. Hele laget var elendige den omgangen han spilte. 

Aleksander Melgalvis 3
I likhet med de fleste andre fullstendig tvers av før pause, da satt ingenting. Pasningene gikk i alle retninger, og det var lite å skrive hjem om. Hevet seg etter pause som kant, og gjør flere gode ting. Involveringene før 2-2, først med flikken – så med assisten, var av høy klasse og redder totalinntrykket delvis. 

Daniel Pedersen 3
Fryktelig ballmist før 1-0, sånt går ikke an. Ballsentral gjennom førsteomgang, men det går både for sakte og blir altfor upresist. Nå var for all del ikke bevegelsene rundt ham noe å skryte av heller, men det ble for mye dytting. Litt annen rolle i andreomgang, men så som alle andre tryggere ut da. Mer kreativ i valgene og spilte på større risiko også, og det lyktes bra. 

Alex Dyer 2
Et par bra initiativ før pause, og et par gode involveringer som redder noe annet enn en stolpe. For bortsett fra akkurat det som ble nevnt, så var dette en fæl omgang på nivå med det som ble levert mot Ranheim. Er rett og slett altfor dårlig en mot en, og havner for ofte på etterskudd i situasjoner. Ser lat og uinteressert ut, og det går ikke. Trenger en positiv kamp nå. 

Erik Brenden 2
Fæl, fæl omgang av tryslingen. Lyktes ikke med noen verdens ting offensivt, og var slapp i det defensive arbeidet. Fant aldri tonen med Baccay som altfor ofte måtte (forsøke å) rydde opp i ting på egenhånd. Vant knapt en duell, og traff ikke på pasninger. Skal sies til hans forsvar at han sjelden ble brukt heller, at han hadde tett på umulige arbeidsforhold, og at han de gangene han forsøkte å stikke i bakrom ble avvist. Bare å legge denne bak seg.

Thomas Lehne Olsen 5
Er tidvis Eliteseriens mest ensomme mann, og må jo bli oppgitt av dette. Skuddet hans i førsteomgang vitnet i alle fall om en god porsjon frustrasjon og oppgitthet, det tror jeg alle ser. Spiller en sterk andreomgang, da fikk han en kollega på topp som kunne holde på ball. Vinner dueller kampen gjennom, og gir aldri opp. Setter 2-2 klinisk og redder ett poeng. Samspillet med Smarason satt med en gang, heldigvis. 

Kristoffer Ødemarksbakken 5
Kom inn til pause og bidro positivt med glød og entusiasme. Marginer unna både det ene og det andre offensivt, og meget god kontroll defensivt. Fant et bra samspill med Baccay, og var med å strekke Mjøndalen ut av posisjonene sine. 

Fredrik Krogstad 5
Meget, meget bra i det defensive, da han flere ganger stoppet Mjøndalens spillere på vei frem i banen, og ellers plukka opp andreballer som det skulle vært det enkleste i verden. Balanserte midten godt sammen med Pedersen, hvilket tillot at kantene og backene i større grad kunne bli med høyere i banen. Det som trekker ned er det offensive med ball, det var skralle saker da pasningskvaliteten var relativt dårlig. 

Arnor Smarason 7
Driver helt egen idrett utpå der. Én ting er at han er meget god selv, men alle andre blir altså 10 prosent bedre av at han snører på seg skoa. Touchen er fin, og han ser faktisk kneppet raskere ut enn i fjor. Bra dødball før reduseringsmålet, flott og distinkt kombinasjon med Melgalvis før utligningen. Mjøndalen datt bakpå i den andre omgangen, mye av det skyldes Smarason. De ble redde for ham, og det hadde de all grunn til å bli. Må holde seg frisk. Det er det viktigste i hele verden akkurat nå. Iberegnet klimakrisa. Faktisk. 

Flere nyheter fra kfl