Spillerbørs Stabæk – LSK

Marko Maric 5 – Flott redning på fremtidig landslagsspiller Brynildsen sitt skudd på 0-0. Ellers offensiv i feltet, og flere kurante avleveringer med begge bein. Ubegripelig at han greide å klarere flere av pasningene lagkameratene sendte mot eget mål. Stille aften for øvrig, men et par nesten-blemmer gir et rufsete totalinntrykk. Offensiv fremtoning, spiller med selvtillit. 


Simen Rafn 4 – Få offensive bidrag, og varierende defensivt. Gikk fra gode til svake prestasjoner i løpet av sekunder. Flere pasninger uten adresse, og litt lett i duellene. Stilte ytterst i trekkspillet før 1-1, og ble den som hang igjen bakerst uten at han alene kan lastes for baklengsmålet. 


Frode Kippe 5 – Sånn på-det-jevne variant fra Kippe, der han primært duellerte godt (som vanlig). Holder sammen med Salquist verdensklasseangriper Boli unna målet med ett unntak, og det er en brukbar prestasjon. Prøver seg med litt spill, men velger enkelt. Det var smart på et underlag bedre egna til terrengløp enn fotball. 


Tobias Salquist 6 BB – Ser jo ut som en fin signering, Salquist, han gjør det. Mer synlig enn stopperkollegaen, og tør bruke ballen tidvis. Øverst i trekkspillet på 1-1, og litt merkelig vurdering at han støter ut der. Er mer spennende i spillestilen enn det LSK-supportere kanskje har godt av, og flere var nært et lite hjerteinfarkt ved flere anledninger. Alt i alt en debut nord for laud. 


Simen Kind Mikalsen 6 – Solid, traust og bånn kjedelig opptreden av backen. Og takk for det. For etter en rotete forsesong med flere mildt sagt tvilsomme involveringer, så var dette akkurat hva et sart supporterhjerte trengte. Presser i tillegg frem straffesparket. Mer av dette, takk – så får de gode offensive bidragene komme etterhvert. 


Daniel Gustafsson 3 – Nja, dette var jo ikke all verden. Kom til få innlegg, og de som kom var uten adresse. Man sto å venta på at han skulle utfordre Hankø Fjordhotell på fart i bakrom, men løpene lot vente på seg. Avventende. Passiv. Trivdes åpenbart ikke helt, og prestasjonen bar preg av det. La oss håpe fortsettelsen blir bedre enn debuten. 


Daniel Pedersen 6 – Mastodonten i hjertet av banen står støtt, også på løst og humpete underlag. Vinner dueller, kriger godt og limer sammen laget på en fortreffelig måte. Et par avslutninger med vått krutt og noen feilpasninger som skadet de flotte tennisbanene bak klokkesvingen på Eliteseriens minst sjarmerende arena trekker ned, men viktigheten av hans person og tilstedeværelse er ubeskrivelig. 


Alex Dyer 5 – En opptreden like variert som ost, fra elegante smaker til bittert faenskap, og nærmest umulig å vurdere. Treg start, meget god fra 15-45, og totalt anonym etter pause. Orka mer enn forventa, og slo et par anstendige dødballer. Rakk å vise at han har forståelse for spillet og en ro med ballen som dette laget har behov for.


Kristoffer Ødemarksbakken 4 – Marginspiller, gutten fra Bjerke, og avhengig av å ha litt flyt for å fungere optimalt. Kompenserer med en vanvittig innsats, og løper voldsomt for laget. Har mye i seg, og kommer til å vise det. Men denne gangen var verken underlaget eller ballen Ødemarksbakken sine beste venner, og da er det vanskelig å spille godt.


Ebiye Moses 4 – Tja. Fikk sin første start siden den deilig betydningsløse kampen borte mot Sandefjord i 2017 ettersom Smarason måtte hvile grunnet skade. Flere gode tanker bak det han gjør, og han viser at han har tatt steg. Dessverre var utførelsen de fleste gangene dårligere enn hensikten, og det ble mye nesten. Potensialet er der, utvilsomt.


Thomas Lehne Olsen 5 – Trives vel bedre som spiss foran en 10’er enn i en flatere variant der han i større grad må møte. Vanskelige arbeidsforhold grunnet litt for store avstander i laget, men gir i alle fall litt juling i duellene. Litt bakpå i flere situasjoner, og det løsnet rett og slett ikke helt. Flere gode skudd fra cornerflagget, et av dem endte til og med i mål. Elendig utført straffespark.


Erik Brenden – Innpå på topp siste 20, uten at det ble utrettet all verden fra hans side. Skaffet et par frispark og vant et par dueller. Burde fått brukt spisskompetansen sin (saltomortaleinnkast) mot slutten, men det blei aldri noe av. 


Mats Haakenstad – Fikk et par minutter for Gustafsson, uten at han rakk all verden. Veldig riktig bytte, men burde kommet flere minutter før.

Flere nyheter fra kfl