Velkommen, Eric Kitolano!

I ukesvis har vi mast om at LSK må signere nye spillere. Det å havne topp 4, og kanskje til og med topp 5 i årets Eliteserien, kan bety europaplass i 2025. Utenfra har klubben mye penger på bok etter store salg i fjor og det var nærmest opplest og vedtatt at klubben skulle bruke mye penger på store signeringer i årets første vindu. 

Når det endelig skjer noe, så er det en signering det virkelig lukter krutt av og til en sum enhver romeriking nikker anerkjennende til. Her har klubben og Simon Mesfin jobbet godt, for “kun” 5 millioner kroner i overgangssum må sies å være veldig beskjedent i dagens marked.

Dette er Eric Kitolano:

Den 26 år gamle kongolesisk-fødte midtbanespilleren kom til Norge 2005 sammen med brødrene John og Joshua og har gått gradene i det norske seriesystemet. Fra Odd 2 via Notodden og Ull/Kisa tok han i 2020 steget opp til Eliteserien. Her ble det de neste to årene 85 kamper og 28 mål for Tromsø, før den fotrappe midtbanespilleren dro videre til Molde i 2022 (4 mål på 23 kamper). 

Dette er en spiller som mener alvor. Han vraket tilbud fra Bodø/Glimt i siste time, som viser at dette er en spiller som har lyst til å spille mye fotball og som har lyst til å prege norsk fotball i flere år fremover. Vi ønsker Eric Kitolano hjertelig velkommen til Romerike og gleder oss til å se han senke Molde på Aker Stadion senere i år. 

Av André Øyvåg


Kitolano landet i Malaga sent i går kveld for å slutte seg til LSKs treningsleir i solfylte strøk. Få timer etter han ankom Spania, gjennomførte han sin første trening med laget der han så meget frisk ut, til tross for et svært hektisk reisedøgn mandag. Allerede i morgen (onsdag) 16:00 kan man se LSKs nye playmaker i aksjon live på Direktesport (RB).

All foto: Emil Saglien Ruud, Megapiksel

Flere nyheter fra kfl