Velkommen til nye KFL.no

For noen år siden ble det varslet at arbeidet med en ny webside for Kanari-Fansen hadde startet. Etter en lang periode med utvikling var man allerede høsten 2009 mer eller mindre klar for lansering. Kun småting gjenstod, og planlegging av offentliggjøringen var i gang. Så kræsjet serveren, backupen var borte og gløden sluknet.

Siden den gang har det altså gått hele tre år, og Kanari-Fansens webside har forblitt den samme. På utsiden har man ikke merket så mye mer enn at designet ikke lenger var veldig nymotens, men for de som har jobbet med siden har det vært vanskelig å få driften til å fungere optimalt. Den gamle løsningen for publisering var til tider vanskelig å ha med å gjøre, og dette førte igjen til at det ikke var en veldig dynamisk side.

Nok om gamle dager, det er nye tider! Dagens side er laget med brukervennlighet i fokus. Det vil føre til hyppigere oppdateringer, mer innhold og ikke minst mer variert innhold. De nye websidene drar nytte av andre webtjenester som f.eks YouTube, sånn at du er sikret å alltid få det siste fra Kanari-Fansen her på kfl.no.

Samtidig er vi avhengig av deg. Først og fremst ønsker vi din tilbakemelding på de nye sidene. Vi lanserer nå vel vitende om at det fortsatt er ting som gjenstår å fikse. En del av disse har vi allerede på blokka, og vil bli utbedret i løpet av kort tid. Andre feil eller mangler har vi kanskje ikke oppdaget. Bruk derfor forumet vårt til å komme med dine forslag, tanker og innspill. Det er ikke alt vi kan gjøre noe med, men vi lover å vurdere alle forslag.

Vi ønsker også å komme i kontakt med deg som vil være med å gjøre en jobb for kfl.no. Kanskje du har lyst til å skrive? Er du god til å ta bilder? Flink med grafikk og illustrasjoner? Kan du kanskje filme? Eller er det noe annet du kanskje kan bidra med? Send en mail til redaksjonen@kanari-fansen.no nå!

Til slutt må vi få si noen ord om selve lanseringen. Det ble fort krise i de tusen hjem da alle sider på kfl.no torsdag kveld ble erstattet av en nedtelling til det som av enkelte ble karakterisert som dommedag. Ramaskrikene kunne høres helt fra Narvik til Romerike. Når man skal gjøre en større omlegging som dette kreves det litt tid. Det er to servere som skal bli til en, ny side skal settes opp på riktig sted og man skal sørge for at alt fungerer. Siden vi som jobber med dette ikke er fast ansatte i Kanari-Fansen, men har jobb og familie (ikke venner, vi er jo nerder må vite) som også krever sitt. Derfor trengte vi ca. et døgn på å gjøre alle de nødvendige endringer. Samtidig ønsket styret å skape blest rundt lanseringen. Ny webside har tross alt vært etterlengtet siden 2009. Man valgte derfor å ikke varsle nedetiden, og å ikke si noe om grunnen til at alt plutselig gikk i svart torsdag kveld. På den måten ville man skape forventning i fugla-miljøet. Når man ser på Kanari-Fansens Facebook-side ser det ut til at det var vellykket.

Så da gjenstår bare: Velkommen til nye kfl.no!

Flere nyheter fra kfl