LSK anno 2014

Collapse
X
 
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • Canário
    Seniormedlem
    Myklebust Light
    • Sep 2005
    • 1471

    #21
    En rekke gode tanker skrevet ned her. Håpet er at neste sesong minimum vil gi mer glede enn de seks siste årene. Det innebærer i mine øyne to avgjørende ting: Å ha en positiv statistikk hjemme mot lagene på nedre halvdel, og vinne en storkamp på Åråsen igjen. Det er et stort sykdomstegn at disse to elementene har sviktet fullstendig siden 2008. Det er der vi må begynne. Det er dette som gjør mest vondt hos oss supportere og hele panoramaen rundt med omdømme, tilskuertall og allmenn interesse. Hele klubben må erkjenne hvor vi står, og jobbe mot at det blir en bedring. Trolig må vi også jekke forventingene slik at de står i samsvar med realiteten. Forventningsfølelsen og gløden i alle ledd skapes på hjemmebane gjennom å levere på disse punktene.

    Et beskrivende eksempel på hvor viktig det er å holde et "fort", er Godet som ikke vant på bortebane på år og dag, men likevel i "alles" øye ble ansett som suksess (selv med sjuende, åttende og sågar tolvte plass i serien). De hadde imidlertid et bakgrunnsteppe av energi og optimisme, som skapes hjemme. Det samme omdømme og engasjementet gjelder Haugesund. De har også svevd rundt midten de siste sesogene, men både verner om og utvikler engasjementet ved å prestere foran egne. Fellesnevneren bak dagens tabellplassering er at de har bygget suksessen ut fra å lykkes på hjemmebane, noe selvfølgelig de aller fleste gode lag har utspring fra.

    Det har vært en utvikling på banen, men overhodet ikke på de to viktigste elementene nevt i innledningen. Det har ridd klubben som en mare i over et halvt tiår. Å oppleve forventningene bli drept av skuffelse på skuffelse, en følelse som bygger seg ekstra opp på hjemmebane, begynner å bli farlig og slokke for mye av gnisten hos for mange. Dermed er det ikke annet enn en naturlig forsvarsmekanisme å kjenne på at man har blitt mer likegyldig som årene har gått. Skippertakene vi gjør i enkeltkamper forsterker dessverre denne følelsen. Det var nesten godt å kjenne hvor voldsomt skuffa jeg var etter semifinalen: En bekreftelse på at jeg fortsatt kan ha like sterke følelser som før. På samme måte kan det bli over gjennomsnittet fint å kjenne på de motsatte følelsene hvis vi til alt overmål klarer å komme oss til cupfinale i 2017-ish...

    Det er en rekke punkter som gjør meg usikker på hvordan neste år vil bli. Det er en fordel at vi på papiret har en solid grunnstamme som har kontrakt og er med neste år. Ulempen er at mange av disse ikke er fremtidsspillere, og ikke vil bli bedre. Trenerspørsmålet er også uavklart. Det neste er at vi bør være oppmerksom på et lite generasjonsskifte som kan tvinge seg fram når mange av våre etablerte spillere muligens ikke blir med videre etter 2014, eller blir eldre og mer skadeutsatt. Det positive igjen er at vi som nevnt faktisk har spillere som Gabrielsen, Ødegaard, Ohi, Ringstad, Nordermoen, Osvold og forhåpentligvis Høibråten med. I tillegg starter vi som flere nevner neste sesong med en bedre grunnbredde med spillere som Piermayer (kan bli en like viktig signering som Anders Rambekk i 2004), Mjelde og for eksempel en Friday som vil komme mer med for fullt.

    Det neste er at jeg tror, hvis det skal være noen rettferdighet i eliteserien, at tålmodigheten til slutt vil seire. I psykologien snakker de om "delayed gratification". I vårt tilfelle å gi avkall på "umiddelbar" gevinst fordi vi vet at den blir enda større hvis vi venter: Spillestilen har blitt lagt om og terpet, selv om det ikke har vært den enkleste veien til suksess. Denne overgangen begynner imidlertid å avstøpe konturene av noe som faktisk kan bli solid. Den enkleste, minst holdbare og mest kortsiktige løsningen (dog nødvendig noen ganger) er litt flåsete sagt å vektlegge "Erlandsen-momenter" kontra elementer i spillet for eksempel Deila har bygget opp i Godset gjennom fem år, eller som Mons Ivar Mjelde utviklet i Brann fra 2003 (hvor de sammen med starten av 2004 lenge lå på nedrykksplass) til seriegull i 2007. I bakhodet må vi også ha utålmodigheten for at maglende resultater hos oss kommer lettere med historien vår før Haglund. I minnepinnen bør vi også ha perspektivet om hvordan situasjonen var da Haglund tok over - sammen med at denne spillestilen vi ser i dag i moderne historie er ganske "ulillestrømsk".

    På den andre siden er vi avhengig av å slutte med tilfeldige baller fra spillere uten servitørføtter mot tilfeldig oppspillspunkt som ikke er oppspillspunkt. Noen ganger blir det for mye sjansing på "at det går" når det nærmest er fysiske fotballover mot at det ikke gjør det. Det vil som mange flere har nevnt hjelpe enormt med en god og sterk spiss, eller iallfall prøve å kjøre Ohi eller hva som helst i denne rollen for å skape litt forventinger hos oss supportere. Det som er fint er at den basen vi bygger spillet rundt nå sannsynligvis har størst mulighet for å styre og vinne kamper på hjemmebane med disse justeringene. En spiss er nok på lista for lengst. Jeg regner med at eneste grunnen til at vi ikke har hentet en før er at vi skal være nesten helst sikre på at det er rett mann.

    Kommentar

    • GIFKanari
      Seniormedlem
      Hjelp, skaff meg et liv!
      • Apr 2009
      • 8243

      #22
      Opprinnelig skrevet av S-kill
      Hvis vi signerer de vi har er det nok av spillere i riktig alder som kan ta steg og krige om plassene.

      Friday (18)
      ohi (19)
      fofana (22) piermayer (24) knudtzon (25)
      Gabrielsen (21)
      Ringstad (22) Høibråthen (18) Ødegaard (20) Nordermoen (18)
      Knudsen (39)

      Ohi, Fofana, Piermayer, Knudtzon og Ringstad er allerede varme i trøya. Høibråthen, Ødegaard og Friday kan fort kjempe seg inn i varmen. Ingenting hadde gledet meg mer enn om Ruben kom tilbake. Jeg skjønner at GIFkanari sitt poeng var at vi må tenke annerledes enn vi har gjort, og er enig, men ville bare poengtere at vi har en spennende tropp. La oss håpe at fire, fem av gutta tar vesentlige steg og blir viktige brikker til året. I tillegg krysser jeg fingrene for en eller to skikkelige forsterkninger.
      EK er ikke førstelagsmateriale, og jo mer jeg ser av Ohi jo mer usikker blir jeg på om han noen gang tar steget ut og blir en skikkelig TL-spiller. 2013 har vært et steg tilbake for ham. Personlig har jeg sansen for mye av det Høgmo har av tanker, synes f.eks. Piermayr og Riise kunne blitt utmerkede sittende midtbanespillere i en LSK-ellever. Da kan Andersson løftes opp i banen. Vi har en Kampl-type i Fofana allerede, som kan dra seg inn og utfordre fra kant. Andremålet til Slovenia i går er bare så porno og noe vi også har sett Fofana gjøre, blant annet mot Molde.

      En kantkollega av Assantes type hadde også vært spennende. Eller så er Riski den vi kunne brukt pengene på og latt ta over lønnsposten til PVM. Han kan spille både hengende spiss og kant. Ellers er det flust av typer i Adecco og Oddsen som bør være interessante. Jeg ser også Haglunds poeng i å ha stoppere med "riktig" fot, måten LSK spiller på gir rom på kantene for innlegg, da er det veldig viktig å ha bein til skikkelige klareringer ut over hodestyrke. Langli hadde et godt eksempel på akkurat dette i PL-studio i forbindelse med en City-kamp for ikke lenge siden, innlegg fra høyre og kontant klarering ut av farlig sone med venstrebeinet. Det dumme er at det går ut over Høibråten og Kippe, for sistnevnte trenger en mer utfyllende makker enn det Østli er. Og det er egentlig ikke kritikk av Østli heller, problemet er at de er for like og at det hemmer oss begge veier. Blir Ødegaard med videre tror jeg han kan være den aller beste løsninga som høyre stopper. Alternativet blir at Piermayr/Riise setter igang bakfra slik at Andersson først og fremst får konsentrere seg om den mer fremskutte playmaker-rollen, med en dobbel offensiv gevinst i faktumet at han selv også er målfarlig.

      Friday er jeg fast bestemt på kan få en sentral rolle allerede neste år, han har alle kvalitetene en enslig spiss må ha. Men LSK trenger et alternativ med mye av det samme som ham, Osvold er egentlig bare mer av det vi allerede har. Nordermoen som back er kanskje litt av en Omar Elabd-type, bedre offensivt enn defensivt. Men ser potensialet, lås ham inn i et treningsstudio så kan det bli saker med tida.

      Ruben? Vel, jeg blir overraska om han noen gang kommer tilbake på nivået som kreves etter å ha vært ute så lenge.
      Last edited by GIFKanari; 12.10.2013, 11:53.

      Kommentar

      • hthaug
        Seniormedlem
        Myklebust Light
        • Nov 2004
        • 420

        #23
        Denne tråden her burde egentlig noen fra LSK lese, her er det mye flotte tanker om klubben som kanskje noen burde ha fått noen ideer fra.

        Jeg har noen "ønsker" kan man vel si:

        1. Åråsen må bli en plass for alle igjen. Det har vært for mye støy rundt grupperinger utenfor Kanari-Fansen. Jeg tror mange holder seg hjemme også på grunn av dette. Ja, mulig det ikke er et reelt problem, men media klarer å lage nok oppslag til at folk tror det er utrygt å komme seg på risiko-kamper.

        2. Spillerne må i større grad få med seg publikum. Savner en Søgård som drar med seg den 12 mann når man jager utligning og en generell faenivoldskhet fra spillerne selv om det bare er 4000 på tribunen.

        3. Kippe må holde kjeft. Jeg blir så forbanna hver gang han står i RB og sier at dette her kommer til å gå så bra så, da veit jeg med en gang hva resultatet blir. Snakk heller om at de skal ut på banen og lage et helvete for motstanderen og løp til krampa tar dere - Først da kommer publikum.

        4. Vi trenger en breial fyr som kan kødde med media og lage litt liv rundt klubben. Mathisen, Bjarmann og Haglund er vel noen av de gråeste jeg vet om.

        Kommentar

        • Trønderkanari
          Medlem
          Møteplager
          • Aug 2004
          • 84

          #24
          Var noe annet mediakjør når Fjørtoft og Røsler kjørte skuta.. :-) Var ikke alt som var positivt da heller, men vi var iallefall ikke så gråe!

          Kommentar

          • Folke
            Seniormedlem
            Hjelp, skaff meg et liv!
            • Jun 2008
            • 5955

            #25
            Opprinnelig skrevet av Totti21
            Det handler da definitivt ikke om å spille som Barcelona. Det handler om å finne en fin balanse mellom det å stå høyt, stå lavt, gå på overganger og holde ballen i laget. Det er jo også dette Magnus Haglund strever etter.
            Verdens beste lag i fjor, Bayern Munchen var først og fremst best på dette. Variasjon. Til tider kan de trille ball i 20 minutter, men plutselig kan de presse høyt og gå på hver eneste overgang de neste 20 minuttene. Felles for begge deler er at de har kapasitet til å gjøre det 100% og samlet.

            Ståle Solbakken uttalte jo dette i en taktikkprat med Josimar angående hvordan han hadde utviklet seg de siste årene:

            En av tingene er antallet overganger jeg mener man bør utnytte. I Ham-Kam mente jeg jo at man burde løpe på ti av ti potensielle overganger. Men nå mener jeg man bør ta fire til fem helhjertede overganger. I internasjonal fotball i dag blir det ofte kontringer på dine kontringer hvis de ikke gjennomføres skikkelig som kollektiv, og det blir bedre odds for å lykkes hvis man bare velger de riktige. Det må være en kollektiv oppfattelse av når en kontring er fornuftig eller ikke. I Ham-Kam var vi mer ukritisk til akkurat det.

            På spørsmål om hvordan Bayern hadde utviklet spillet sitt sier han:

            Nå kan de også være gjennombruddshissige i tillegg til å bearbeide motstanderen med ballinnehav. I fjor var det mest av det siste.

            Det jeg uansett sier er at jeg verken mener eller tror vi er ute etter å tilnærme oss Barcelona. Vi kan lære masse av de ift gjenvinning og kollektivt press, men utover dette har de omtrent telepatiske evner som flere av de har jobbet med sammen i 20 år snart opp igjennom akademiet deres. Det er en grunn til at kun et fåtall spillere som blir hentet inn dit klarer å tilvenne seg i løpet av kort tid, og at de snakker om "Barcelona DNA".
            Vi bør se mot Tysk og Nederlandsk fotball, både når det kommer til å utvikle spillere, men også spillestilmessig. Her er de en del mer ballbesittende enn vi er i Norge, samtidig som de har ett stort fokus på å utnytte overganger når timingen er rett. Sverige og Danmark har jobbet mot dette i flere år, og det var også Ronny Deila sitt største argument for at de har langt flere proffer i utlandet enn oss.

            Jeg er helt sikker på at Magnus Haglund sin drømmefotball er der Bayern Munchen er i dag, og at det er det vi forsøker å strekke oss etter. Vi er foreløpig for dårlige til å mestre dette helt, da variasjon i press er veldig vanskelig. Jeg mener vi sliter mer med det enn tversoverpasninger og lange baller opp mot en enslig spiss.
            Skal vi mestre denne fotballen, så må vi klare å holde intensiteten oppe selv om vi skal presse lavt. Jobber vi tettere sammen, så er det mindre rom å dekke, men samtidig blir det fort en sovepute for enkelte. Lavt press blir fort lav intensitet av en eller annen merkelig grunn.

            Når det er sagt, så er det utrolig mange positive ting vi kan ta med oss fra 2013 inn i 2014 uavhengig av hvem som trener laget.

            1. Markering i sone. Haglund har innført noe mer mannsorientert forsvarsspill i midtbaneleddet der vi tar ut pasningsalternativene, istedenfor å dekke sone som ofte gjorde at vi kom i undertall, og hadde mye mellomrom mellom midtbanen og forsvaret.
            Dette er sånn 90% av Europa forsvarer seg, men noe vi har vært alene om å få til i Norge til nå. Etter omleggingen her har også forsvarsspillet vært blant de beste i Tippeligaen.

            2. Variasjon i presshøyde er som sagt ikke optimalt enda, men noe vi må fortsette å streve etter i årene som kommer, da jeg tror dette er nøkkelen til suksess. I kamper mot Molde hjemme og rbk borte fungerte dette i nesten 90 minutter, og da ser vi potensialet i å lykkes med dette.

            3. Hente ballen dypt i banen er det jo ikke alle her inne som er like glad i. Trekket med å splitte stopperne, flytte backene høyere i banen, og kantene inn i mellomrommet mens Johan Andersson henter ballen dypt, er en tro kopi av oppspillsfasen til Bayern Munchen. Det er flere i Norge som forsøker å kopiere dette, og da kanskje spesielt Brann og godset.

            4. Tro på eget spill. Det jeg elsker mest med LSK anno 2013 er at man først og fremst ønsker å bli såpass gode i sitt eget spill at man ikke trenger å ta hensyn til motstanderen. Unntaket er vel kanskje bortekampen mot godset i år, der vi mislyktes med å legge opp spillet etter de i 1.omgang, og tok over kampen i 2.omgang med vårt eget spill.
            Dette tror jeg også er en av de viktigste årsakene til at spillerne støtter Magnus Haglund såpass mye, da de ser at vi mestrer det bedre og bedre, og at når vi lykkes med vårt spiller er vanskelig å slå.

            Så kommer jo den naturlige problemstillingen, og kanskje hovedårsaken til at Magnus Haglund er betenkte ift å fortsette. Hva slags midler har vi til rådighet for å forsterke stallen foran 2014 sesongen??
            Vi har noen åpenbare mangler som vi er nødt til å gjøre noe med for å ta ytterligere steg på tabellen.

            1. Targetman. Vi blir rett og slett for forutsigbare i det offensive spillet vårt i dag uten. Problemet kommer kanskje best til syne når vi kommer til innlegg, da motstanderne enkelt kan gå mann-mann fordi stopperne alltid er sterkere enn de vi har i boks.
            Med en hodesterk spiss vil vi tvinge motstanderne til å gå to mann i han, som også vil åpne rom for flere som f.eks Palmi.
            Vi er vel avhengige av at det er spillere uten kontrakt, og da er Azar Karadas ett bra alternativ? Hvis investorer vil bidra, så kan kanskje Ola Kamara være ett alternativ også?

            2. Mer hurtighet sentralt i banen. Jeg synes vi sliter litt med tempo i midtbaneleddet og evne til å gå av en mann. Johan Andersson klarer dette, men spesielt PVM synes jeg mye stopper opp hos. Herman Stengel er uten kontrakt etter sesongen, og har hatt en utrolig bra høstsesong for Stabæk. Det er mye som tyder på at han kommer til å dominere Tippeligaen de neste sesongene, og han har mange av de ferdighetene i alle fall jeg savner i dagens mannskap sentralt i banen.

            Utover dette så synes jeg vi skal bygge videre på den gjengen vi har. Kontrakt med Høibråten og bruk av opsjonen på Piermayr og Ødegaard bør prioriteres sammen med en ny spiss. Helstad bør re-signeres for ett år om han er villig til å ta en backuprolle og en lønn som kan forsvares for en spiller med den rollen.

            Det som alltid er deilig som fotballsupporter er jo at det finnes alltid NESTE ÅR!
            Fantastisk innlegg. Det jeg mente med mitt innlegg er at det må skje noe nå og dersom det ikke blir flere mål/poeng ut av det de holder på med så kan vi bare glemme LSK som en toppklubb. Enkelte kamper i år har man hatt maks to tusen innenfor portene..

            Kommentar

            • hthaug
              Seniormedlem
              Myklebust Light
              • Nov 2004
              • 420

              #26
              Opprinnelig skrevet av Trønderkanari
              Var noe annet mediakjør når Fjørtoft og Røsler kjørte skuta.. :-) Var ikke alt som var positivt da heller, men vi var iallefall ikke så gråe!
              Nei, men folk ble nysgjerrige på hva alt dette oppstyret var og dro på kamp. Folk som aldri hadde vært på Åråsen sang til de ble hese, og positiviteten smittet selv om det som skjedde på banen ikke alltid var så bra. Det smittet, og de dro med seg flere folk etc. Det er dit vi må tilbake igjen, ellers er vi dødsdømt som klubb om kun et par år.

              Kommentar

              • Folke
                Seniormedlem
                Hjelp, skaff meg et liv!
                • Jun 2008
                • 5955

                #27
                Opprinnelig skrevet av hthaug
                nei, men folk ble nysgjerrige på hva alt dette oppstyret var og dro på kamp. Folk som aldri hadde vært på åråsen sang til de ble hese, og positiviteten smittet selv om det som skjedde på banen ikke alltid var så bra. Det smittet, og de dro med seg flere folk etc. Det er dit vi må tilbake igjen, ellers er vi dødsdømt som klubb om kun et par år.
                amen :-)

                Kommentar

                • jeykey
                  Seniormedlem
                  Myklebust Light
                  • Sep 2012
                  • 452

                  #28
                  Opprinnelig skrevet av Totti21
                  1. Targetman. Vi blir rett og slett for forutsigbare i det offensive spillet vårt i dag uten. Problemet kommer kanskje best til syne når vi kommer til innlegg, da motstanderne enkelt kan gå mann-mann fordi stopperne alltid er sterkere enn de vi har i boks.
                  Med en hodesterk spiss vil vi tvinge motstanderne til å gå to mann i han, som også vil åpne rom for flere som f.eks Palmi.
                  Vi er vel avhengige av at det er spillere uten kontrakt, og da er Azar Karadas ett bra alternativ? Hvis investorer vil bidra, så kan kanskje Ola Kamara være ett alternativ også?

                  Hør hør! Må folk som har mulighet bedrive lobbyvirksomhet!!! Skarsfjorden prøver seg også!!
                  "Jeg hater søpla så intenst at jeg ikke kan spille med Korea på civilization fordi de er røde og blå."
                  - Sitat Grusom B

                  Kommentar

                  • Leif A
                    Seniormedlem
                    Hjelp, skaff meg et liv!
                    • Dec 2003
                    • 3962

                    #29
                    Hvis Azar Karadas er svaret, hva f*** er da spørsmålet?
                    Knurr...

                    Kommentar

                    • general
                      Seniormedlem
                      Myklebust Light
                      • Apr 2004
                      • 1150

                      #30
                      Stallen skriker etter en kreativ type som kan dra av en mann eller to i tillegg til Johan. I tillegg bør vi kjøpe/hente en targetman når vi så ofte ender med innlegg fra HB/VB eller en poolball fra stopperne.
                      Seriegull 2016!!!

                      Kommentar

                      • mooph
                        Seniormedlem
                        Myklebust Light
                        • Aug 2005
                        • 1496

                        #31
                        Opprinnelig skrevet av general
                        Stallen skriker etter en kreativ type som kan dra av en mann eller to i tillegg til Johan.
                        Meh. Dette er noe laget egentlig ikke behøver, isteden budre forståelse spillerne imellom og flere samtidige løp gjøre det enkelt for samtlige å spille kula riktig. Når en må "dra av" og spille "kreative pasninger" er det en indikasjon på at noe ikke funker.

                        Når laget får til denne stilen vil pasningene bli enkle, mens løpene er "smarte" (og samtidige). Gjerne over noen få hurtige trekk, det journalistene kaller "å eksplodere".

                        En targetmann, eller en "plan B", er også egentlig en liten falitterklæring.
                        Fugla mot nye høyder

                        Kommentar

                        • general
                          Seniormedlem
                          Myklebust Light
                          • Apr 2004
                          • 1150

                          #32
                          Opprinnelig skrevet av mooph
                          Meh. Dette er noe laget egentlig ikke behøver, isteden budre forståelse spillerne imellom og flere samtidige løp gjøre det enkelt for samtlige å spille kula riktig. Når en må "dra av" og spille "kreative pasninger" er det en indikasjon på at noe ikke funker.

                          Når laget får til denne stilen vil pasningene bli enkle, mens løpene er "smarte" (og samtidige). Gjerne over noen få hurtige trekk, det journalistene kaller "å eksplodere".

                          En targetmann, eller en "plan B", er også egentlig en liten falitterklæring.
                          Er helt enig i det du skriver. Men jeg mener at den stallen vi nå ser ut til å gå inn i 2014 ikke har noen forutsetninger for å være et sånt lag. Til det er vi for svake teknisk og for mye slurv over hele linja. Da kan vi velge mellom nedre halvdel i 2014 eller prøve å kjempe om 6-4. plassen ved å spille på flere måter.
                          Seriegull 2016!!!

                          Kommentar

                          • Canário
                            Seniormedlem
                            Myklebust Light
                            • Sep 2005
                            • 1471

                            #33
                            Opprinnelig skrevet av mooph
                            Meh. Dette er noe laget egentlig ikke behøver, isteden budre forståelse spillerne imellom og flere samtidige løp gjøre det enkelt for samtlige å spille kula riktig. Når en må "dra av" og spille "kreative pasninger" er det en indikasjon på at noe ikke funker.

                            Når laget får til denne stilen vil pasningene bli enkle, mens løpene er "smarte" (og samtidige). Gjerne over noen få hurtige trekk, det journalistene kaller "å eksplodere".

                            En targetmann, eller en "plan B", er også egentlig en liten falitterklæring.
                            Det ene utelukker ikke det andre her synes jeg. Går an å få til begge deler, eller aller helst kombinere flere ting. Samtidige bevegelser er en av flere nøkkelkriterier for å lykkes godt offensivt, sammen med blant annet spillere som kan skape ubalanse og åpne rom for andre. En "targetspiss" kan være en spiller som gjør nettopp det, som tar litt plass og oppmerksomhet og kan være et kjærkomment variasjonselement sammen med å være god på å score mål selv også. I tillegg kan spissmakkeren forhåpentligvis få brukt egenskapene i bakrommet til å løpe mer direkte på mål istedenfor selv å fungere som et slags oppspillspunkt eller å ende opp i duell med stopper eller back helt ute på kanten med få eller ingen i boksen. Knudtzon hadde vel sin beste kamp som spiss med en robust og fysisk imponerende Björn ved sin side (to mål og et uromoment)...

                            Kommentar

                            • MortenA
                              Seniormedlem
                              Hjelp, skaff meg et liv!
                              • Apr 2007
                              • 3384

                              #34
                              Opprinnelig skrevet av Canário
                              Samtidige bevegelser er en av flere nøkkelkriterier for å lykkes godt offensivt,
                              Bevegelse er et godt sted å starte. Den gåfotballen vi driver med om dagen gjør det ikke akkurat utfordrende å forsvare seg mot oss.
                              Hvorfor la fakta ødelegge et godt argument?

                              Kommentar

                              • Wanker
                                Seniormedlem
                                Myklebust Light
                                • Aug 2005
                                • 632

                                #35
                                Utfordringen for mitt vedkommende begynner å bli motivasjon for å dra på kampene.
                                Jeg må erkjenne at jeg nok ikke skjønner moderne fotball, men jeg synes egentlig det er usigelig kjedelig å se en gjeng fotballsparkere trille ballen bakover og på tvers i evigheter, eller gestikulere vilt for å indikere "ikke spill til meg, spill bakover".

                                Dessuten mener jeg noe er feil, når man av frykt for å gjøre feil ikke kjører overgangene som kommer. Vi vet hvilken suksess vi har mot motstandere som ligger langt tilbake på Åråsen. Å gi disse tid til å flytte folk bakover ved ikke å ta kontringer man får er jo helt noldus.
                                Hunter S. Thompson:

                                There is an ancient Celtic axiom that says ‘Good people drink good beer.’ Which is true, then as now.
                                Just look around you in any public barroom and you will quickly see: Bad people drink bad beer. Think about it.

                                Kommentar

                                • Yellow-not-jella
                                  Seniormedlem
                                  Hjelp, skaff meg et liv!
                                  • Mar 2009
                                  • 1606

                                  #36
                                  Noldusfotball er rette benevnelsen på det. Noen begavede spillere, flere med stor skåringslyst og gjennombruddskraft, men da må de oftere få muligheten til det. Effektiv futboll. Tror dessverre det må et trenerskifte til. Blir straks mer interessant alt rundt klubben da.

                                  Starte med; ingen spillere skal føle seg for trygge på laget!

                                  Kommentar

                                  • krogen
                                    Seniormedlem
                                    Forumonanist
                                    • Aug 2009
                                    • 228

                                    #37
                                    Opprinnelig skrevet av Yellow-not-jella
                                    Starte med; ingen spillere skal føle seg for trygge på laget!
                                    Samt to spisser og høyrebeinte spillere på høyre kant/venstrebeinte spillere på venstre kant:
                                    Origi
                                    Ødegaard-Østli-Høibråten/Kippe-Ringstad/Høibråten
                                    Fofana/Palmason-Piermayr/Andersson-Riise(kapt)-Moen/Ringstad
                                    Friday-Ohi

                                    Kommentar

                                    • Børge
                                      Seniormedlem
                                      Hjelp, skaff meg et liv!
                                      • Sep 2013
                                      • 2534

                                      #38
                                      Mjelde ville fungert fint som venstre kant.
                                      Sint og tverr på felt N

                                      Kommentar

                                      • MortenA
                                        Seniormedlem
                                        Hjelp, skaff meg et liv!
                                        • Apr 2007
                                        • 3384

                                        #39
                                        Opprinnelig skrevet av Wanker
                                        Dessuten mener jeg noe er feil, når man av frykt for å gjøre feil ikke kjører overgangene som kommer. Vi vet hvilken suksess vi har mot motstandere som ligger langt tilbake på Åråsen. Å gi disse tid til å flytte folk bakover ved ikke å ta kontringer man får er jo helt noldus.
                                        Husker fortsatt med fryd når Ujah flikket Erling igjennom på Lerkendal for noen år siden. Er enig med Ståle at det er ikke alle kontringer som må tas for enhver pris, men det er lov å prøve seg når muligheten er der. Det er og lov til å kjøre en kontring hvor ikke hele laget stormer frem som hodeløse høns.

                                        Opprinnelig skrevet av Børge
                                        Mjelde ville fungert fint som venstre kant.
                                        Helt enig. PVM bør og vurderes som en venstrekant fremfor hengende spiss.

                                        Opprinnelig skrevet av krogen
                                        Samt to spisser og høyrebeinte spillere på høyre kant/venstrebeinte spillere på venstre kant:
                                        Origi
                                        Ødegaard-Østli-Høibråten/Kippe-Ringstad/Høibråten
                                        Fofana/Palmason-Piermayr/Andersson-Riise(kapt)-Moen/Ringstad
                                        Friday-Ohi
                                        Jeg tilhører og den gamle skolen som har stor tro på innlegg fra kant. Jeg mener dog at det blir feil å utelukke Erling (som jeg har stor sans for) side Friday-Ohi kan bli litt like. En av dem litt hengende med Erling foran seg kan bli stor suksess. Jeg ser for meg scenarier hvor Erling truer bakrom og tvinger midtstopperne bakover i feltet mens Ohi/Friday komer som andremann i rommet litt bak (45 grader).
                                        Hvorfor la fakta ødelegge et godt argument?

                                        Kommentar

                                        • krogen
                                          Seniormedlem
                                          Forumonanist
                                          • Aug 2009
                                          • 228

                                          #40
                                          Opprinnelig skrevet av Børge
                                          Mjelde ville fungert fint som venstre kant.
                                          Helt enig! Vi har mange venstrebeinte spillere som kan spille venstre kant i old-school 4-4-2. Derfor er det ekstra irriterende å se innoverkant-Haglund plassere Fofana/Ohi på venstre kant, samt dytte opp lille venstrebeinte Moen som hengende spiss. Når man så instruerer den enslige lille spissen (før Fredrik, nå Erling) til å jage ut mot cornerflagget, blir det sørgerlig lite trykk inne i boksen.

                                          Kommentar

                                          Working...
                                          😀
                                          😂
                                          🥰
                                          😘
                                          🤢
                                          😎
                                          😞
                                          😡
                                          👍
                                          👎