Geir Bakke

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Geir Bakke.
Foto: Emil Saglien Ruud, LSK.no. Gjengitt med tillatelse

Geir Bakke (født 23. oktober 1969) er en norsk fotballtrener som 31. desember 2019 ble presentert som ny hovedtrener i LSK [1]. Bakke hadde da signert en avtale med LSK som varer ut 2024-sesongen. "Jeg gleder meg veldig. Både til å treffe teamet rundt laget, spillerne og resten av klubben. Lillestrøm er en klubb med litt såret stolthet akkurat nå. Det er et veldig ålreit tidspunkt for meg å få komme inn på. Folk er ærgjerrige og revansjesugne - og har fått pustet litt med magen - og er veldig klare for at vi må bygge litt igjen. Sannsynligvis er det også en sunn form for desperasjon i spillergruppa, at de ønsker å jobbe steinhardt for å vise at man egentlig hører hjemme et annet sted enn i OBOS-ligaen. Den jobben synes jeg virker inspirerende", uttalte han til klubbens hjemmeside. Han la også til: "Så er det jo Lillestrøm, da. Jeg har vært på ganske mange kamper på Åråsen siden jeg er fra området. Jeg har både foreldre og søsken som bor i Lillestrøm, så jeg føler en viss tilhørighet. Men først og fremst tenker jeg sport og muligheter og inspirasjon. Og jeg tror timingen er bra, både for meg - og kanskje også for Sarpsborg og Lillestrøm, tillegger mannen som er vokst opp i Rælingen, nesten med utsikt til Åråsen".

Ansettelsen av Bakke ble stort sett godt mottatt av de fleste. "Dette er hva jeg vil kalle én innertier. De må i tillegg gjøre noe med spillerstallen, men det har vært viktig å ha et fundament klart og det imponerte meg at de nå har klart å få på plass en hovedtrener før nyttår og sesongoppkjøringen", uttalte Ivar Hoff til RB [2]. "Oi! Det var overraskende, men samtidig sier det alt om LSK som klubb. Det forteller noe om LSKs posisjon i Fotball-Norge og signeringen sender et kraftig signal til alle som eventuelt har vært i tvil om at LSK ikke skal rett opp i Eliteserien igjen. LSK var favoritter til å rykke opp før Bakke kom, og er ikke noe mindre favoritter nå", mente TV2s ekspert Jesper Mathisen [3]. LSKs sportsdirektør Simon Mefsin kom med følgende beskrivelse av klubbens nye hovedtrener: "Geir er en veldig dyktig fagmann. Han står for mye av det som ligger i LSKs DNA. Hardt arbeid, fremoverrettet fotball og han er opptatt av at vi skal være godt fysisk utrustet. Jeg har selv hatt ham som trener som ung spiller i Skjetten, og vet at han også er veldig flink med unge spillere. Han ser alle og har et varmt hjerte, men stiller samtidig nådeløse krav" [4].

Geir Bakke har tidligere vært hovedtrener for Moss FK, Kristiansund BK og Sarpsborg. Han har også vært assistenttrener i Vålerenga, Molde og Stabæk. I sin aktive spillerkarriere har han kamper for Rælingen, Strømmen IF, Kongsvinger og Stabæk.

2020 - tidenes lengste sesongoppkjøring

Innledet det nye året med å holde en pressekonferanse på Åråsen stadion 2. januar [5]]. I et videointervju med Eurosport forventet Bakke at dette ble en sesong hvor LSK blir det førende laget i de fleste av seriekampene: "Jeg står for en stil hvor det løpes mye. Det er frekvens. Det er hurtige gjenvinninger. Det er spill i lengderetningen, men så må man regne med at kanskje en del av kampene i OBOS (hvor man) forhåpentligvis kan ta seg råd til å bearbeide motstanderen litt. Eie ballen litt og ikke bare kave i lengderetningen hele tiden, men klarer å prege matchen hvor man har kontroll på kampbildet ved å eie ballen sjøl også" [6]. Selve slagplanen for gjenreisningen av LSK var det sportsdirektør Simon Mefsin som tydeligst forklarte. Med større satsing på unge spillere. Hentes spillere utenfra skulle dette være "signalspillere" med stor erfaring. "Vi ønsker selvfølgelig å ta steget opp fra OBOS fortest mulig, men den dagen det skjer skal LSK også være best mulig rustet" var hovedtesen til Mefsin. Samme dag som pressekonferansen la også klubben ut et videointervju med Geir Bakke hvor han forklarte hvordan han så på gjenreisningen av LSK[7]. Overfor RB utdypet Geir Bakke sin filosofi noe mer: "Det er nok riktig å si at jeg ligger nærmere Arne (Erlandsen) enn Jörgen (Lennartsson) når det kommer til spillestil. Men jeg er også fleksibel og tar hensyn til spillermaterialet vi har". Han antydet at 4-3-3 kan bli den foretrukne formasjonen. "Det spilte vi både da jeg var med Tom Nordlie i Vålerenga og da jeg trente Moss. I Stabæk-tiden var det 4-4-2, mens vi spilte mer 4-2-3-1 i Kristiansund". Uansett formasjon løpsstyrke og duellkraft skulle vektlegges: "Hvis vi får trykket til de første 25 minuttene, håper jeg at motstanderne allerede da vil føle seg møre. Jeg håper gode OBOS-spillere vil føle at de er på et for høyt nivå når de møter oss. Men det betinger også at vi må holde trykket gjennom 90 minutter, i hver eneste kamp" [8].
Dagen etter pressekonferansen skrev både Sarpsborg Arbeiderblad og Romerikes Blad at Geir Bakke hadde gått gratis til LSK [9]. "Det eneste jeg kan si er at Geir Bakke hadde en «exit-mulighet» som han ønsker å benytte seg av og som vi av ulike årsaker valgte å akseptere", uttalte Sarpsborgs styreleder Cato Haug. Han ville derimot ikke kommentere om hans egen varslede avgang sammen med daglig leder Espen Engebretsen hadde noe å si for at Geir Bakke valgte LSK. "Det er jo ingen direkte sammenheng mellom de tre avgangene. At Espen og jeg slutter samtidig, har en sammenheng, men ikke at hovedtreneren trer til side. Det er jo objektivt sett tre viktige roller i en fotballklubb, men det er viktig for meg å understreke at ingen er uerstattelige i en organisasjon som vår. Men det er selvfølgelig ikke heldig at tre slutter på samme tid", forklarte Haug. I følge VG samme dag ville det ha kostet LSK ca. 3 millioner kroner å kjøpe ham ut, men daglig leder Espen Engebretsen innrømmet overfor VG at Geir Bakke gikk vederlagsfritt til Lillestrøm. VG mente også å vite at Bakke vil få omtrent samme lønn som sin forgjenger Jörgen Lennartsson, med andre ord et sted mellom 1,5 og 2 millioner kroner i året. Dyrt, men LSKs styrleder Morten Kokkim mente: "Det har vært innenfor det vi på forhånd så for oss å klare. Så er det mulig å få litt bistand utenfra. Det er folk som har lyst til å være med på denne satsingen". Uten bidragene ville det ha blitt tøffere "Det hadde i alle fall blitt vanskeligere. Da måtte vi spart mer på andre ting", uttalte Kokkim [10].

Ledet sin første LSK-trening i LSK-hallen 6. januar. Sheriff Sinyan og Ifeanyi Mathew var innvilget utvidet ferie, men trolig var resten av spillertroppen på plass og overfor klubbens hjemmeside ga Bakke uttrykk for at han så mye positivt i dagens stall og så frem til fortsettelsen: "Det er en gjeng som er litt såra, litt sånn passe forbanna etter avsluttningen i fjor, og veldig revansjesugene" [11]. Samme dag ble det også kjent at kontrakten til Mats Haakenstad var blitt terminert [12]. I et intervju med LSK.no 9. januar var Bakke tydeligere på han at ønsket å satse på ungguttene, og håpet på å kunne spille med en god mix med unge og rutinerte spillere i 2020. "Vi har et ønske om å få til en mix. En del av de rutinerte og en del unggutter. Vi har mange unge spillere. Det hadde vært veldig gøy å fått de til å skinne på Åråsen i LSK-drakt. Vi har et ønske om å klare å utvikle oss, holde høy kvalitet, slik at vi kan vinne mange fotballkamper - og forhåpentligvis klare opprykket på første forsøk" [13]. Mistet også Daniel Pedersen som 12. januar signerte for Brann. Et langt større slag for Bakke enn at Haakenstad forsvant til KuPS i Finland.

Hans første kamp som LSKs hovedtrener ble Frode Kippes Testimonial 25. januar. En kamp A-laget vant hele 11-1. Den første reelle testen kom i treningskampen hjemme mot Tromsø IL 1. februar. LSK vant 2-0 og Bakke tok med seg mye positivt fra kampen: "Vi hadde uredde spillerne, og det så ut som de syntes det var gøy. Vi hadde bra trøkk og spillerne ville mye. Det liker jeg. I perioder i begge omgangene var vi gode, men spesielt før pause fikk Tromsø skape sjanser på oss litt for enkelt. Totalt sett er jeg fornøyd med kampen", uttalte han til RB [14]. - Flere av supporteren mente også at de kunne se en stilendring i LSKs spillestil. Fra en overdreven ballbesittelse under Jörgen Lennartsson til raskere å komme i angrep. I kampen mot Tromsø IL var hurtige omstillinger trolig ett av hovedområdene som det skulle trenes på. Ballen ble i alle fall spilt hurtig fram i lengderetningen og laget kom kollektivt etter på løp. Motstanderen ble angrepet på fart. - Treningskampen mot Ull/Kisa 7. februar ble derimot helt annerledes. LSK møtte et lag med mange spillere bak ballen. En meget stram defensiv organisering som særlig i første omgang skapte store problemer for et omstendelig og temposvakt LSK-lag. Heldigvis ble dagen reddet av LSKs ungdomsrekke med Lars Ranger, Mikkel Rakneberg og Simon Bakken som i andre omgang satte fyr på kampen og sørget for alle 3 målene. Særlig høyrebacken Lars Ranger har det siste året hatt en voldsom utvikling og utfordrer nå Simen Rafn om en plass i startelleveren. - Samme dag publiserte LSK.no et lengre intervju med Geir Bakke og Petter Myhre hvor trenerne forklarte hvordan de ønsker at fremtidens LSK skal se ut og fremstå [15]. I "Slik skal de bygge Lillestrøm Sportsklubb" la vi spesielt merke til Petter Myhre talte til supporternes hjerter med: "Geir har sagt det fint tidligere: Når man tenker på Lillestrøm, så tenker man på noe gult og svart. Det man forbinder med Lillestrøm er fotballaget. Glem flytoget, varemessa og sagbruket. De når ikke fotballaget til knærne. Jeg håper flest mulig har lyst til å være med på det som forhåpentligvis blir en gjenreisning av LSK som en stolt bidragsyter i norsk toppfotball. Det er en reise jeg unner alle å være en del av". Geir Bakkes tanker, rent fotballfaglig, ble også godt mottatt: "Vi har en ambisjon om at vi skal drive kampene på våre premisser. Det er en litt annen tankegang enn det har vært for et lag som kjemper for å beholde plassen i Eliteserien. Helst vil vi ha ballen mest mulig selv. Vi må ha et høyt press som er skikkelig og som får motstanderen til å kjenne på tempoet. Vi ønsker flest mulig gjenvinninger høyt i banen der det er kortest vei til mål, men vi må også være ballskikkelige nok til å få kampene inn i vår gate. Det skal gå fort i lengderetningen når vi kan. Samtidig som vi i faser må være fornuftige og tålmodige med ballen i laget" - og ikke minst: "Vi har ikke råd til gratispassasjerer og enveisspillere. De er ferdige i dagens toppfotball".

I den tredje treningskampen, hjemme mot Mjøndalen IF 15. februar, fikk vi se et LSK-lag med stor spilleglede. Et LSK-lag som sprudlet og i alle fall i den første omgangen lekte med motstanderen. Det var rett og slett divisjonsforskjell på lagene - i Lillestrøms favør som vant til slutt 5-1. "Vi har en forrykende åpning på kampen. Vi scorer tre kjappe mål, men vi er også gode i den perioden. Vi stresser dem i bakrom. Vi stresser dem i siderom, i mellomrom. Vi dundrer på der. Gode i presset. Veldig kontante og får betalt for det", var noe av oppsummeringen Bakke hadde etter kampen [16]. Til Romerikes Blad uttalte han noe av det samme: "Vi var gode i starten, men etter en meget god åpning var det tydelig at spillerne ville skinne litt ekstra. Da fikk vi noen unødvendige brudd mot oss. Totalt sett var det uansett en god kamp" [17].

Derimot ble treningskampen hjemme mot Bodø/Glimt 21. februar fullstendig spolert og ødelagt av Geir Bakkes merkelig avgjørelse midtveis i andre omgang. Et hardtkjempende LSK-lag hadde fjorårets sølvlag på gaffelen, men på stillingen 1-1 og med en mann mer på banen valgte Bakke å sette innpå ikke mindre enn 7 av spillerne fra "ungdomslinja". Det ble gutter mot menn, og gjestene fra nord utnyttet enhver feil i den manglende kollektive samhandlingen hos "småfugla". Bodø/Glimt trykket på og satte like godt inn tre mål i løpet av oppgjørets siste 20 minutter og vant til slutt 4-1 - Etter kampen motiverte Bakke valget overfor Romerikes Blad på denne måten: "Vi merket hvor lite man skal slippe opp før man blir straffet. Det ble en skikkelig «reality check». Vi mistet grepet på det etter vi byttet sju mann. Så får jeg ta det litt på min kappe: Er det «unfair» å sende innpå så mange på en gang? Vi tenkte jo på at de ville tillate oss å ha litt ball så lenge vi var 11 mot 10. Det er jo også ufarlig. Det er noen unggutter som folk nesten ikke kjenner som har fått lov til å være på banen i tre kamper på rad. Det er moro for dem og moro for klubben. Samtidig har de fått veldig verdifulle referanser. De har fått kjenne hvordan det var. Det er nok en tankefull gjeng etter dette" [18].

12. mars 2020 stoppet NFF all fotballaktivitet grunnet smittefaren ved koronaviruset. For toppfotballen varte forbudet til 15. april [19]. "Heldigvis har vi utstyr som gjør at spillerne får trent slik de skal. De har med seg GPS hjem, og det betyr at de kan trene med den intensiteten vi ønsker på de øktene de skal gjennomføre. Alle spillerne har også fått med seg én ball hver slik at de får et bra antall med touch. Det blir løkkefotball for hver enkelt spiller.Det er kjedelig at vi ikke kan trene og spille som normalt, men det er alltid viktigere at folk er friske. Vi skal ta vår del av ansvaret. Også håper vi at det hjelper og at vi kan komme i gang igjen", uttalte Bakke til RB [20]. Først 14. april kunne LSK starte opp igjen med gruppe-treninger i LSK-hallen. Planen på kort sikt var da å gjennomføre fellesøkter i små grupper fram til 1. mai. I et intervju med Romerikes Blad innrømmet Bakke at situasjonen tæret på, men at både spillere og trenere prøvde å forberede seg på best mulig måte innenfor de smittevernsreglene som var satt. "Gutta trener godt og står på, men det er litt vanskelig å holde fyr i teltet hele tida når vi ikke trener med full kontakt. Slik er det både for spillerne og trenerne. Vi har fått trent masse på avslutninger, har hatt mange touch på ballen og har jobbet med en del taktiske ting. Men vi mangler det fotball handler om med spill mot hverandre. For å gjøre treningene mest mulig spennende og å få kvalitet på fellesøktene, har vi valgt å ha færre. Utenom de øktene vi har sammen, trener spillerne godt hver for seg etter program som er satt opp. Vi nærmer oss et bristepunkt når det gjelder denne formen for trening. Det ville vært godt med noen positive nyheter slik at vi vet når vi kan komme gang igjen", uttalte Bakke til lokalavisen [21]. - 7. og 8. mai kom den beskjeden alle fotballinteresserte hadde ventet på i to måneder. Regjeringen la fram en plan for en gradvis åpning av samfunnet igjen. På regjeringens pressekonferanse, 7. mai, fortalte kulturministeren at trening med kontakt kunne gjenåpnes fra dagens dato. Eliteserien vil starte opp igjen 16. juni, mens Toppserien og OBOS-serien var planlagt å starte fire uker senere [22]. MEN, og det var et stort MEN - Lagene i OBOS-ligaen fikk ikke anledning til å ha treninger med full kontrakt før 7. juni, og seriestarten i OBOS ble satt til 7. juli. Noe som fikk Geir Bakke til å reagere. "Bra at fotballen kommer i gang igjen. Det er vi er kjempeglade for. Men for meg som trener er det er vanskelig å forstå hvorfor vi som er en helprofesjonell klubb, uten permitteringer og er klare til å starte, ikke kan starte å trene med en gang". Solidaritet med resten av lagene i OBOS-ligaen var brukt som et argument for at alle klubbene måtte vente til 7. juni uavhengig av om de kunne starte med trening med en gang eller ikke. Det var ikke helt logisk for LSK-treneren. "Det er daglig leder, styreleder og sportssjef som har vært involvert i denne prosessen, men som trener oppfatter jeg det som en merkelig form for solidaritet at vi ikke kan starte trening med fullkontakt. Så lenge vi er innenfor smittevernsveilederen, må det være opptil hver enkelt klubb om de kan starte eller ikke. Det er ikke logisk at vi skal vente", uttalte Bakke til RB [23]. - 25. mai kunne LSK endelig starte opp fotballtreninger med full kontakt igjen. Den første "skikkelige treninga" ble holdt på Åråsen stadion. "Det viktigste nå var å komme i gang igjen med full kontakt, og får tilbake "kjensla" av hvor kjapt du skal opp i situasjoner og ut av situasjoner. Vi må bare passe oss for å "overkille" fordi det var en ivrig gjeng i dag som ville ha mer, men vi må være smarte i starten her nå", uttalte han i et videointervju med RB samme dag [24].

Styrket stallen med å hente midtbanespilleren Torbjørn Kallevåg fra FK Haugesund 28. mai. "Han er i den riktige alderen, har erfaring og er en «late bloomer». En fin tilvekst for oss siden vi ikke vet hva som skjer med (Ifeanyi) Mathew. I Haugesund har han spilt brorparten av kampene. Jeg har snakket med både Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland, og de hadde mye positivt å si om ham. Han er en lojal og anvendelig spiller", uttalte Bakke til RB [25]. Den første treningskampen etter koronanedstengelsen, spilt 9. juni, endte uavgjort 1-1 hjemme mot Kristiansund BK. En kamp Geir Bakke var ganske fornøyd med. "I perioder synes jeg det var mye bra. Førsteomgangen var derfor mer enn godkjent. Synes vi burde ledet da, men istedenfor at vi scoret på våre sjanser, satte de sin første da vi var litt uoppmerksomme. Slik er det når man møter god eliteseriemotstand. I hverdagen klarer vi ikke å holde den kvaliteten på trening som vi møter i slike kamper. Vi er fortsatt litt kantete i ballbehandlingen i noen situasjoner, og det skal vi jobbe med", uttalte han til RB [26].

Seier 3-0 i treningskampen hjemme mot Jerv 15. juni. En kamp som ble preget av den sterke varmen, men LSK hadde full kontroll på både hetebølgen og motstanderen. "Vi var gode i en periode av førsteomgang, og vi var bra i starten av andreomgang. I andre perioder var vi litt upresise, men vi gjorde også mye bra. Og vi scoret tre mål", uttalte Bakke til RB etter kampen [27]. Ny seier (2-1) borte mot KFUM Oslo 20. juni. Ingen god kamp fra noen av lagene mente Geir Bakke som la til at den tørre og humpete kunstgressmatta måtte ta noe av skylden for det. "Ballen hopper og spretter, men det må vi klare å håndtere. Da handler det om å ta hensyn til det og spille der etter. I perioder lagde vi litt trøbbel for oss selv fordi vi ikke var skikkelige nok med ball", uttalte han til RB [28]. Tapte 1-3 i generalprøven borte mot Kongsvinger 26. juni, i en kamp hvor LSK igjen kollapset i løpet av noen få minutter. Kongsvinger scoret tre mål i løpet av fire minutter i andre omgang og mange dro paralleller til den grusomme kvalifiseringskampen hjemme mot Start i desember. "Vi kunne scoret et par mål til og slik sett fått med oss et bedre resultat, men jeg synes KIL vant helt fortjent. De er flinkere til å snakke sammen enn vi er, og de spiller god fotball. Vi fikk en del brudd på dem, men da vi ble slitne slo vi sprekker", mente Bakke etter kampen [29]. Like oppsiktsvekkende var det kanskje at Bakke før kampen sådde tvil om hvem som skulle være første-keeper denne sesongen. Mulig det var for å skjerpe konkurransen mellom keeperne, men flere mente at dette burde ha vært avgjort tidligere. "For to uker siden ga jeg Matvei beskjed om at han er førstevalget som keeper. Det har han ikke håndtert så bra som vi hadde håpet. Han har ikke tatt vare på muligheten i de siste kampene. Mads har vært bra, og derfor får han sjansen mot Kongsvinger", forklarte Bakke til RB [30].

Måtte se midtstopper Sheriff Sinyan forsvinne til Molde FK på overgangsvinduets siste dag, 30. juni. «Ingen her ville at Sheriff skulle forsvinne. Han er en spiller vi ville ha med oss videre. Vi verdsatte han høyt, men det var det også en annen klubb som gjorde. Så lenge han heller ville være der enn her, så er det alltid noen mekanismer som slår inn. I slike saker er det viktig å huske at en spiller ikke er en vare, men også et menneske. Når Norges beste klubb kommer på banen, klarer ikke vi å konkurrere verken på lønn eller det sportslige slik situasjonen er i dag. Jeg gleder meg til den dagen vi kan møte opp i Molde og kjøpe spillerne deres. (vår utheving) Det er dit vi må komme. Vi må få en økonomi som gjør at vi kan dra opp dit og friste spillerne med både det beste sportslige tilbudet og mye bedre vær. Det er dessverre ikke nok at været er bedre på Østlandet, Uttalte Geir Bakke til RB [31]. Før fristen gikk ut hentet LSK tilbake Marius Amundsen og signerte en kortidskontrakt med Sindre Mauritz-Hansen.

2020, seriespill

LSK og Geir Bakke serieåpnet med seier 1-0 i bortekampen mot Grorud IL 3. juli. Det var ikke pent. Det var ikke vakkert. Det var ikke overbevisende, men likefull helt fortjent og gud hvor godt det smakte å starte sesongen med en seier på bortebane i en kamp som ikke uventet ble en stor tålmodighetsprøve for LSK. " En god gammeldags «drittseier».Det var en seriestart, og seieren betydde mest. Tror det kommer til å bli en del slike kamper, spesielt på bortebane. Enorm innsats av innbytterne som kom inn. Det viser at vi har bruk for den troppen vi har og at vi trenger alle", oppsummerte lagkapteinThomas Lehne Olsen etter kampen [32]. "Det kommer til å bli mange av de tøffe kampene her, og det er da vi må ha ryggrad til å leve i de scenarioene. Jeg synes vi så anspente ut og vi spilte litt med hodet under armen før pause, så synes jeg det ble bedre utover i andreomgang", mente Geir Bakke.
Tre dager etter seriepremieren valgte sportsdirektør Simon Mefsin i samråd med Geir Bakke å låne ut Josef Baccay til Fredrikstad FK. "Fast spilletid hos en helprofesjonell klubb som FFK i postnordligaen vil være det beste for Josef gitt dagens situasjon. I utgangspunktet hadde vi ikke planlagt utlån av noen A-spillere i starten av sesongen, og som kjent har vi føreløpig kun spilt en seriekamp. Men FFK har fått en skade på en av sine faste spillere, de tok derfor kontakt med oss i løpet av helgen med forepørsel om utlån av Baccay", uttalte Mefsin til LSKs hjemmeside [33].
Årets første hjemmekamp, seier 2-0 mot Ham-Kam 7. juli, ble derimot alt annet en kjedelig og uinteressant. "Jeg synes vi er et fyrverkeri i perioder av første omgang. Vi er gode. Kommer rundt. Finner bakrom. Vi finner mellom. Har noen kontringer. Vi har stor trafikk foran målet til Ham-Kam. Vi burde ha scoret et par, tre mål i løpet av første omgangen. Men sånn er nå fotballen. Noen ganger ruller den over skoene og det er bare nesten. Vi klarer ikke å holde samme momentum i andre omgang, men for all del.Jeg synes vi har noenlunde grei kontroll på dette her, men vi må ha mål og da kommer jo "Melga" tryllende med et langskudd ut av en annen verden (og setter den) i borteste nettvegg på et helt riktig tidspunkt i kampen", uttalte Bakke i et videointervju publisert på LSKs hjemmeside [34].
Det første poengtapet kom i bortekampen mot Sandnes Ulf 14. juli, uavgjort 1-1 i en kamp hvor hjemmelaget parkerte bussen fra egen 30-meter og bakover. "Vi dominerte kampen fullstendig, og vi hadde ballen hele tida. Vi kom også til en del sjanser, men vi må skape enda flere store sjanser når vi er så overlegne i spillet som vi var i denne kampen. Vi skjøt for mye med løskrutt. Det blir veldig mange tøffe kamper med dette kampbildet, og det må vi lære oss å takle bedre enn vi gjorde i denne kampen. Vi må huske at disse spillerne ikke har vært vant til å spille slike type kamper de siste årene. Vi er ikke der Bodø/Glimt er hvor de alltid finner de riktige rommene. Men vi øver på det, og forhåpentlig blir vi enda bedre", uttalte Bakke til RB etter kampen [35]. 17. juli forsterket LSK stallen med å hente inn den rutinerte belgiske keeperen Jo Coppens på en kontrakt ut 2021-sesongen. "Det er fint for oss å få inn erfaring. Han har gått en god skole i utviklingstida i Genk og han har spilt mye over flere år i de klubbene han har vært. Vi er veldig fornøyd med det Mads (Hedenstad Christiansen) har vist så langt. Det blir en tøff konkurranse, men keeperplassen skiller seg ikke fra de andre posisjonene. I toppidrett er det alltid slik at noen ønsker å ta plassen din. Jeg har 25 spillere som gjerne vil spille. Når vi skulle ha inn en ny keeper, prøvde vi selvfølgelig å få inn en best mulig keeper for minst mulig penger", uttalte Bakke til RB [36].

I hjemmekampen mot nyopprykka Stjørdals-Blink 20. juli gikk LSK på et særdeles ydmykende tap. Kritikken haglet etter 0-1 tapet på Åråsen. LSKs dårligste seriekamp noen sinne. Bakke til RB: "Etter at vi gir dem noen kontringer som gjør at de får rystet oss litt, så blir vi preget av det. da begynte vi å gjøre rare ting med ballen og så litt bekymret ut.Vi klarte ikke å holde det balltempoet vi hadde i åpningen. Etter en god åpning, synes jeg vi avslutter førsteomgangen fryktelig dårlig. Vi prøvde å rette det opp til andre omgang, men vi fikk ikke nok fart på det. Da fikk vi verken nok sting eller samtidighet over det, og da ender det som det gjør. Vi har fått alt lagt til rette for oss, og skal være så godt forberedt som det er mulig. Alle lagene vi møter synes det er stas å møte Lillestrøm, og det må vi være harde nok i hodet til å takle. LSK har gått ned i obos, og det gjør at motstanderen har alt å vinne og ingenting å tape. Det gir mye energi, og det må vi ut å overvinne hver gang vi skal ut og prestere. Vi må ha mental styrke til å takle det" [37]. Gikk på et nytt pinlig og ydmykende serietap 27. juli borte mot Åsane, nok en nykommer. Etter kampen uttalte Bakke til RB: "Vi skjøt ut av start­blok­ke­ne, sco­ret må­let og fikk kam­pen dit vi ville ha den. Hvor­for vi slut­ter å spille pas­nin­ger på rik­tig fot, lø­per mind­re og blir mind­re ag­gres­si­ve, vet jeg ikke. Jeg skul­le øns­ke jeg had­de sva­ret på det. Det enes­te jeg kan si er at det ikke er bra nok, men det tren­ger jeg vel ikke si. For det tror jeg alle er skjønt enig om. ....det jeg kan si er at jeg fram­over skal over­vå­ke nøye for å se hvem som har den men­ta­le styr­ken til å stå i det­te over litt tid. Om det er slik at noen for­ven­ter og hå­per at and­re skal ord­ne opp når det brenner, så er det ikke slik det skal være. Å være fot­ball­proff er et tøft yrke, og vi må finne de som tør å set­te fram bryst­kas­sa" [38].

"Jeg orker ikke lete etter unnskyldninger. Vi jobber knallhardt for å bli bedre hver eneste dag. Det er det eneste som betyr noe", uttalte Geir Bakke til klubbens hjemmeside to dager senere. Han la også til: "Per nå er vi ikke et eliteserielag. Vi er et OBOS-lag. Men vi skal være et godt OBOS-lag. Vi må bli skarpere på ganske mange faser av spillet, og vi må bli enda bedre defensivt. Vi må også klare å ligge litt lavere i banen i perioder som igjen skal gi oss et godt utgangspunkt for å kjøre overganger selv. Da må vi være tettere og råere i forsvarsspillet". Link til hele intervjuet [39]. - Nytt poengtap borte mot Jerv 31. juli, uavgjort 2-2, i en kamp som spillemessig var en liten framgang for LSK, men like fullt klarte ikke laget å holde på en tomålsledelse. "Vi var skarpe og strakk dem ut og gjorde mye bra. Vi tok ledelsen, både 1–0 og 2–0. Målene kom i rett øyeblikk. Men vi tok ikke vare på det. De snublet seg gjennom 40 meter før de scoret. Det må vi eliminere bort. Det er en gjenganger. Det blir for mye ut av lite imot. Det gjelder også i den endre enden. Den distinktheten når man nesten er gjennom. Vi ledet denne kampen 2–0 og burde punktert kampen flere ganger, mente Bakke [40]. Ved ankomst hjemme på Åråsen natt til lørdag ble spillerbussen møtt av ca. 20 supportere - noen sågar maskerte - som absolutt ville si sin mening om sesongstarten. "Det var noen fans som ikke var så begeistret for at vi ikke hadde tatt tre poeng. Det ga dem beskjed om", sier Bakke, som sier han ikke følte noe stort ubehag ved situasjonen. "Det eneste ubehaget rundt det er at fansen ikke er fornøyd", uttalte Bakke til VG [41].

Ny nedtur og nytt tap på hjemmebane. Etter 0-2 tapet hjemme mot Sogndal 4. august uttalte Bakke blant annet: "Vi er for dårlige. Ferdig snakka!", Geir Bakkes oppsummering av kampen til RB [42]. "Vi tenke litt nå om vi må gjøre det enklere for oss selv. Det vil si å være mer komprimerte, slå lenger og skape ettertrykk. Jeg føler det må være like mye som går på følelsen av at det ikke er nok trygghet utpå der. Det må være en grunn til at spillet gikk så sakte som det gjorde". - Før bortekampen mot KFUM Oslo 11. august fortalte Bakke at spillegruppa hadde snakket ut etter hjemmetapet mot Sogndal: "Vi har kjørt noen runder på hvordan vi skal håndtere den måten de ulike lagene håndterer oss. Det må ikke bli slik at det er lett for alle andre å stoppe oss, slik det for eksempel ble for Sogndal". Likevel var det en oppsiktsvekkende innrømmelse Bakke kom med: "Flere har følt et ubehag ved å få ballen. De har erkjent at det fører til at de spiller med håndbrekket på. Det er noe vi må få gjort noe med" [43]. - Men samtalene ga i alle fall et positivt resultat mot KFUM, seier 2-1 etter scoringer av Daniel Gustafsson og Simen Rafn.

Høstens største "gladsak" kom 14. august, da Björn Bergmann Sigurðarson vendte "hjem" og signerte for LSK. En formidabel forsterkning av LSKs angrep [44]. "Åråsen er mitt hjem. Det er Lillestrøm som betyr noe for meg. Det er her jeg vil være", uttalte islendingen. Ingen tvil om at LSK ville trenge BBS på laget for samme dag som signeringen gikk Fugla på et nytt poengtap hjemme mot Ull/Kisa 14. august, uavgjort 2-2. "Det er en jevn kamp. Vi gjør det til en jevn kamp. Og jevne kamper blir som regel uavgjort, knepen seier eller knepent tap. Dette kunne ha bikket begge veier, og det er jeg skuffet over. Det jeg er mest skuffet over er at vi ikke spiller med mer pondus, power og spilleglede. At vi ikke trykker på mer fremover i banen, at vi ikke er mer presise - og at vi ikke spiller med mer entusiasme. Det er mitt ansvar. Jeg klør meg litt i hodet nå. For nå har det skjedd litt for mange ganger", uttalte Bakke til klubbens hjemmeside [45]. Elendigheten fortsatte med en ny 2-2 kamp hjemme mot Raufoss 17. august. I en kamp hvor LSK spilte med en mann mer på banen i over 40 minutter. LSK skapte mye, men igjen ble målsjansene sløst bort. Verre var det at midtstopperparet Salquist og Amundsen ikke funngerte sammen i det hele tatt. Noe som fikk Europsports Petter Bø Tosterud til å uttale: «De virker som hele gjengen har gått på Steinerskolen i sommer. Alle har sin egne tanker og ideer om hvordan det skal løses i fireren til Lillestrøm». Lagkaptein Thomas Lehne Olsen varslet også intern oppvask i spillergruppa etter den dårlige poengfangsten på hjemmebane. Før en ny periode med et tett kampprogram hadde LSK-ledelsen også et møte med supporterne på Åråsen 20. august. En positiv ting som kom i kjølvannet av møtet. Det skulle satses på 200 syngende supportere i hjemmekampen mot Strømmen IF.

Med tre kamper på seks dager mente Bakke 24. august at spillerne måtte være "marinejegere". Til klubbens hjemmeside uttalte han blant annet: "Det er krevende. Men det er det for motstanderne våre også. Det handler om å håndtere det best mulig. Det viktigste er den neste kampen hele tida. Nå konsentrerer vi oss om Kongsvinger. At vi er ladet og klare for den. Så gjelder det å bruke tida mellom kampene best mulig. Gutta må bare være innstilt på å være marinejegere i den uka vi skal inn i [46]. I den første kampen av tre, borte mot Kongsvinger samme dag, leverte LSK årsbeste i 2. omgang og vant til slutt 3-0. "Jeg synes vi så ut som et fotballag. Spillerne hadde totalinnlevelse. Vi klarte å veksle i presset vårt, fikk stort balltempo og varierte bakrom og siderom. Andreomgangen var virkelig solid", uttalte han til RB [47]. Til LSK.no utdypet han: "I andre omgang ser vi ut som et fotballag. Det er sånn jeg vil at Lillestrøm Sportsklubb skal se ut. Alle jobber for hverandre, vi takler så det suser når det trengs, vi smekker den i bakrom med ettertrykk hvis vi er i krisesituasjoner, vi kjører overganger og vi klarer å bruke hele banen i perioder. Den gløden som vi har i andre omgang må vi klare å gjenskape oftere - og helst hver gang" [48]. Ny seier hjemme mot Strømmen IF 27. august. I seriesammenheng, det første møtet på Åråsen mellom LSK og Strømmen IF siden 1. mai 1988. Et tett og jevnt lokaloppgjør hvor den store beholdningen var de tre poengene, samspillet mellom Ifeanyi Mathew, Thomas Lehne Olsen og Daniel Gustafsson som førte til kampens eneste mål, samt at Mads Hedenstad Christiansen holdt nullen. Kampen oppsummert med noen få ord: En god første omgang av Fugla. En heller svak forestilling etter pausehvilen, men både Daniel Gustafsson og Moses Ebiye hadde muligheten til å punktere kampen, da de hadde hver sin sjanse alene med keeper.

I utgangspunktet burde man kanskje være fornøyd med poengfangsten i "helvetesuka" med tre kamper på seks dager. Syv av ni poeng er absolutt godkjent, men 0 - 0 borte mot Øygarden FK i en nitrist og kjedelig fotballkamp svekket helhetsinntrykket. "Det var litt vanskelige forhold der ute, men jeg synes vi var solide og strukturerte i første omgang. Vi slipper ikke til noe, vi kommer oss en god del inn på deres banehalvdel, vi får en del dødballer og en del situasjoner. Jeg synes vi kanskje burde ha scoret ett mål eller to før pause. Så er det det med å være skarp nok i de avgjørende situasjonene. I andre omgang er jeg skuffet over at vi ikke skaper mer. Nå har ikke Øygarden en eneste målsjanse, men jeg er jo skuffet over at vi drar herfra uten å score mål. Vi må være skarpe nok i de situasjonene vi skaper. Og vi må klare å rulle opp litt mer. Det ble litt uryddig angrepsspill mot Øygarden. Det er en kamp vi bør vinne", uttalte hovedtreneren til klubbens hjemmeside [49]. I hjemmekampen mot Ranheim 8. september gjorde Björn Bergmann Sigurðarson comeback uten at islendingen fikk satt sitt preg på kampen. Derimot opplevde vi en av de deiligste snuoperasjonene på år og dag. Fra 0-1 til seier 3-1, og i de siste 5 tilleggsminuttene eksploderte LSK med to scoringer. "Det var deilig. Vi begynte å spise oss inn i kampen utover i andre omgang. Jeg synes vi var gode det siste kvarteret. Da begynte vi å skape trafikk, og spillerne spilte med en fornuftig desperasjon der vi skapte det vedvarende trykket. Vi hadde noen store sjanser før det første målet også. Og jeg er glad for at vi fikk næring til å gå rett i strupen på dem igjen etter 1-1-målet", til LSK.no [50], uttalte Bakke til LSK.no.

LSK fulgte opp Ranheim-kampen med en knallsterk borteseier mot Tromsø IL 15. september, og det til tross for at Bakke måtte klare seg uten Moses Ebiye (syk), Björn Bergmann Sigurðarson (ribbeinsskade) og Simen Kind Mikalsen (vondt kne). Torbjørn Kallevåg ble matchvinner med kampens eneste mål, men det var midtbanesliteren Fredrik Krogstad som stjal overskriftene og fikk Bakke til å komme med følgende sammenligning: ""Det er en slik Krogstad vi ønsker å se. En som er framoverrettet, fører an i presset vårt og vinner baller. Da er han en blanding av Gattuso og Asterix, og det blir jeg glad for å se" [51].

Hjemmekampen mot Kongsvinger 21. september ble nesten en blåkopi av oppgjøret mot Ranheim. Tafatte og omstendelige LSK-spillere i første omgang som gradvis kom på offensiven etter pausehvilen for så å eksplodere i de siste 10 minuttene av kampen. Eneste forskjellen denne gangen var vel at Kongsvinger ikke klarte å sprekke nullen, smultringen til Mads Hedenstad Christiansen, slik som trønderne gjorde det for to uker tidligere. "Det var en stillingskrig gjennom hele førsteomgangen. Da er vi ikke presise nok og fikk brudd på oss. Mye bedre i andre omgang. da synes jeg vi var gode", mente Bakke. Når enden er god er allting godt, heter det, men 80 minutter med ren lidelse i hver hjemmekamp setter den mest tålmodige LSK-supporter på en smertefull prøve. Kampen ble reddet av en våken Magnus Knudsen som headet inn en retur knappe seks minutter før full tid, og en islandsk vulkan som på ren vilje og tæl kontret inn 2-0 helt på egenhånd. "Det han gjør på scoringen er verdensklasse", sa Bakke om Björn Bergmann Sigurðarson. [52]. - To dager senere valgte LSK å innvilge Moses Ebiye en fri overgang til Ham-Kam mens Kammas Tobias Svendsen kom til Åråsen.

Før lokaloppgjøret mot Strømmen IF prøvde både Bakke og Petter Myhre å nedtone rivaliteten mellom klubbene. "Det «hatet» som var mellom klubbene var ganske konstruert av få personer den gangen også. Det lå noe i historikken der, og kanskje litt mer hos dem som vokste opp i Strømmen. Men vi som spilte der, i hvert fall jeg, brydde oss ikke noe om det i utgangspunktet. Oppgjørene mot LSK var kule, men vi var ikke noe preget av at det var LSK vi møtte"[53]. En uttalelse som ikke falt helt i smak hos mange av den gamle garden av LSK-supportere, men det ble fort glemt, da LSK 25. september vant 4-1 mot grånissene. I seriesammenheng den største seieren på Strømmen stadion siden 19. mai 1968. "Vi er tyngst gjennom hele matchen, synes jeg - både med og uten ball. Og vinner fortjent. Synd at den fine scoringen til Thomas ble feilaktig annullert for offside. Da hadde det vært fem mål. Vi ønsket å pynte litt mer på målforskjellen. Vi kunne ha scoret seks og sju også, og er litt skuffet over at vi i stedet slipper inn et mål på slutten. Men vi kan ikke være for skuffet etter en solid seier her", uttalte Bakke til LSK.no [54].

6 seire på rad. All grunn til smile. Foto: Fredrik Tyskeberg.

Før bortekampen mot Stjørdals-Blink innrømmet han at de svake kampene mot Blink, Jerv og Sogndal fortsatt plaget ham: "Uavgjortkampen borte mot Jerv hvor vi hadde så mange sjanser, kampen hjemme mot Sogndal da vi tapte mot en opprykkskonkurrent og da vi ikke klarte å avgjøre mot ti mann Raufoss' sine ti mann. Jeg får fortsatt vondt når jeg våkner på natta og tenker på de kampene". Om hjemmekampen mot Stjørdals-Blink."Det var en begredelig kamp av oss. Vi hadde ballen mye, og gud veit hvor mange innlegg vi hadde. Men felles for dem var at de ble slått inn for langt unna målet", uttalte Bakke til RB [55]. - Tok en grusom hevn mot Blink på bortebane, da LSK 3. oktober vant 4-1 på M.U.S Stadion Sandskogan.

På overgangsvinduet siste dag 5. oktober, "deadline day", hentet LSK både Jonatan Braut Brunes og islendingen Tryggvi Hrafn Haraldsson. I tillegg ble Ulrik Mathisen frigjort fra Kjelsås IL nesten tre måneder før tida. Opprinnelig skulle Mathisen ha startet sin LSK-karriere 1. januar 2021. "Vi har rørt litt rundt i gryta. Noe for det vi måtte gjøre det, noe fordi vi har ønsket litt forandring i troppen. Jeg tror det er sunt for spillertroppen at det kommer inn nye fjes. Det skjerper alle", uttalte Geir Bakke til RB. Han la også til. "Braut og Haraldsson er spillere som kommer inn for at vi skal bli kjent med dem og dem med oss, men samtidig vet vi at de kan bidra med en gang fordi de har vært i spill i andre klubber. Vi føler oss tryggere på det enn å hente inn erfarne spillere fra utlandet som ikke er i kampform. Jeg opplevde det i Sarpsborg noen ganger. Vi fikk inn spillere som helt klart var gode fotballspillere, men som trengte tid på å komme i form. Den sjansen hadde ikke vi tid til å ta nå. Det ville også vært dyrere, og de pengene har vi ikke. De unge spillerne som har kommet inn nå, kommer i tillegg til de mange egne unge spillerne vi har i troppen fra før. Endringen i troppen gir oss uansett større konkurranse om plassene og flere muligheter. Det er sunt, og det vil forhåpentlig gi enda bedre treningskvalitet. Det er veldig bra med unge og sultne spillere, men vi må passe på at vi har nok referansespillere i troppen. Det er spillere som skal sette standarden på treninger og sørge for at de holder et godt nivå. Med gode referansespillere vil unge spillere utvikle seg enda raskere" [56].

LSK vant komfortabelt 3-0 i hjemmekampen mot Øygarden FK 11. oktober og Geir Bakke kunne innkassere sin sjette seier på rad. Noe LSK ikke har maktet siden 2006. "Jeg syntes ikke vi fikk stor nok fart på det i første omgang. Vi skapte mest og var det beste laget, men de kom også med noen ubehageligheter. Uansett skapte vi nok og vant helt fortjent. Vi er fornøyd med å vinne 3-0, men skulle ønske vi kunne ha vært enda mer presise når motstanderen er på tannkjøttet. Det må vi bli bedre på", uttalte han til RB etter kampen [57]. Bortekampen mot Ranheim 18. oktober endte 1-1. Uavgjort og ett poeng på trøndersk jord er historisk sett absolutt godkjent. Likevel var Geir Bakke skuffet etter å ha mistet seieren nesten to minutter på overtid. Utlikningen var det lite Mads Hedenstad Christiansen kunne gjøre noe med. Innbytter Sondre Sørlokk traff usedvanlig godt fra ca. 20 meter og sendte ballen ned i hjørnet, utenfor LSK-keeperens rekkevidde. "Vi skulle ha vært litt mer nøyaktige, da tar vi tar ledelsen. (Vi burde ha) Klart å holde i ballen mer sjøl. Vi blir trøkka litt mer bakover. De setter inn mye luftskyts, men vi har brukbar kontroll synes jeg. Det er noen krampaktige forsøk de kommer med og vi for gode overgangsmuligheter, men da er vi ikke skarpe nok. Da kunne vi ha vært flinkere til å flytte laget opp og kanskje latt de fått forholde seg mer til oss. Det er alltids noe å lære", var noe av det Bakke uttalte i et videointervju med LSK.no etter kampen [58].

Hjemmekampen mot Sandnes Ulf 25. oktober så lenge ut til å bli en eneste stor parademarsj for LSK. I 64 minutter var dette "kattens lek med musen". I denne perioden sprudlet LSK over av spilleglede og dominerte kampen fullstendig. Det var festfotball for alle penga. Med et høyt tempo, god flyt og med stor sikkerhet i pasningsspillet ble gjestene fra Rogaland rett og slett rundspilt. Ikke engang dommerens horrible forsøk på å endre kampbildet, frisparksituasjonen som førte til utlikning 1-1, stoppet LSK-maskinen. -MEN dessverre- vi stoppet oss selv. Geir Bakke ønsket å matche flere av spillerne som satt på benken. Med et tettpakket kampprogram ville han også hvile flere av nøkkelspillerne og dermed også unngå unødvendige skader og eventuelle karantener. Geir Bakke valgte derfor å sette innpå fire nye spillere, SAMTIDIG. Dette førte til at Ulf kom inn i kampen igjen. Rogalendingene reduserte en gang og var svært nær en ytterligere redusering, men holdt unna og etter noen nervepirrende sluttminutter kunne vi alle puste lettet ut. Etter kampen innså Bakke feilen og uttalte til RB: "Jeg synes vi var veldig gode den første timen. Så gjorde jeg noen bytter, litt for mange på en gang sitter jeg igjen med følelsen av nå. De så slitne ut og var spillere som alle hadde fått karantene hvis de hadde fått et gult kort. Vi har bare to dager med hvile, mens Raufoss har tre før vi møtes onsdag. Det statistikken på det er grisete, hvis man ser dette i internasjonal kontekst. Det var greit å få hvilt noen bein, men det var synd at vi mistet momentumet da vi gjorde det. Men, vi vant med to mål, og fikk ingen karantener", [59].

Borte mot RaufossNAMMO stadion 28. oktober stoppet rekken med gode resultat for LSK. For første gang siden 4. august gikk LSK på en smell. LSK leverte en særdeles dårlig kamp og tapte fortjent 0-2 mot et heltent hjemmelag. " Vi visste hva vi gikk til, men vi håndterte det ikke. Vi var for upresise. Det var fryktelig mye nesten. Vi er ikke tøffe nok i duellspillet heller. Summen av det gjør at Raufoss sannsynligvis vinner fortjent", uttalte Bakke til LSK.no [60]. Uansett, LSK satt igjen med kun ett poeng etter de to seriekampene mot Raufoss. Altfor dårlig. - LSK slo tilbake og vant 3-0 i toppkampen hjemme mot Tromsø IL 1. november. "Vi er effektive i dag. Litt skuffet over at vi ikke klarte å holde momentum og drive det videre etter at vi tok ledelsen 2–0. Det skjedde ikke så mye da de hadde ballen, men mest da vi rotet det til selv. Nå får vi glede oss over at vi vant kampen, så får vi rydde litt i skapet til neste gang. Det er lov å ha litt flyt, men i denne kampen hadde vi også en veldig god keeper. Mads (Christiansen) sto en kjempekamp og reddet oss. Han rettet opp i feilene vi gjorde. Vi må ikke glemme at vi gjorde en del bra også" [61]. "Det er litt sånn jeg husker det fra da jeg var her med andre klubber som spiller og trener. Man kommer hit og føler at man gjør en hederlig innsats, men du drar ikke hjem med noe. I dag føler jeg at vi var et lag som stakk motstanderen da vi kunne stikke dem. Men det var en jevn kamp. Jeg synes Tromsø skapte litt for mye på oss, men det kommer av at vi roter det litt til selv. Men - vi slår dem 3-0 og har slått dem to ganger i år. Der er deilig" [62].

Grunnet skadesituasjonen i troppen (Amundsen, Ranger og Kind Mikalsen slet alle med småskader) valgte LSK 3. november å børste støvet av en gammel legende og registrerte på nytt Frode Kippe som aktiv spiller for A-laget. "Vi har noen utfordringer blant våre forsvarsspillere. For å unngå at det blir et problem for oss resten av sesongen, velger vi å registrere Frode som spiller nå", uttalte sportsdirektør Simen Mefsin til RB [63]. Usikkerheten knyttet til skadesituasjonen i troppen, Marius Amundsen, Lars Ranger og Simen Kind Mikalsen førte til at LSK børstet støvet av den gamle legenden. "Frode har holdt seg i god form, og han har trent med laget en del når vi har manglet midtstopper. Med den erfaringen han har, mener vi at dette er den beste løsningen nå. Det er ikke mulig å melde noen andre inn i spillertroppen. På grunn av koronasituasjonen har det vært vanskelig å hente inn stoppere vi kunne være helt sikre på at er gode nok. Vi føler oss trygge på at Frode vil være det om han trengs", la Mefsin til. På spørsmålet om det var vanskelig å overtale Kippe til å tre inn i rollen som aktiv spiller igjen, måtte hovedtrener Geir Bakke flire høyt: "Jeg har ikke sett en gladere gutt nesten i hele mitt liv, jeg. Det var julaften og nyttårsaften på en gang. Nå er ikke Frode den som tar av så veldig, men når man begynner å smile og ikke klarer å slippe smilet igjen... Han synes dette bare er stas. Han frykter ingenting, har ingenting å tape - og alt å vinne", uttalte Bakke til LSK.no [64].

LSK vant 1-0 i den ekstremt viktige bortekampen mot Sogndal IL 4. november. Med Kaan Kairinens tidlige scoring fikk LSK kampen inn det sporet de hadde drømt om på forhånd. Resten av kampen handlet kun om å holde på ledelsen og dermed trygge plassen til direkte opprykk. Noe hovedtrener Geir Bakke også innrømmet overfor Romerikes Blad. "Vi spilte på klokka fra første sekund. Vi hadde det ene poenget fra avspark. Så fikk vi det tidlige målet. Vi ble litt for ensidige i vår måte å spille på, men det var tungt for Sogndal. Vi var kloke i denne kampen" [65]. LSK kom ikke til Fosshaugane for å underholde de 600 tilskuerne på tribunene. Kall det gjerne kald og kynisk rævafotball, men det var effektivt. Dødelig effektivt. Noe som etter hvert frustrerte hjemmelagets spillere og temperaturen ute på banen nærmest seg kokepunktet. Særlig Sogndals Endre Kupen lot seg hissig opp og bød Fredrik Krogstad opp til dans. Basketaket var vel ikke all verden, ble vel mest med "kosepraten". "Det dundres løs på hverandre, og i dag er det en skikkelig mannfolk-kamp der ute. Jeg syntes det er litt allright når dommer setter den lista og gutta kan gå litt i hverandre og være fotballspillere" [66].

Mange supportere stilte derimot et stort spørsmålstegn til Geir Bakkes kampplan i hjemmekampen mot Åsane 8. november. LSK maktet bare uavgjort 1-1 etter en forferdelig svak hjemmekamp. Et poengtap mange mente at Geir Bakke burde ta på sin kappe. Sjeldent - om noen gang - har vi sett et mer defensivt LSK-lag hjemme på eget gress. Kun i åpningsminuttene av hver omgang prøvde LSK å komme seg framover på banen. Resten av kampen ble laget liggende lavt og forsvare seg smalt og kompakt fra egen 30-meter. Helt utrolig, men LSK ba rett og slett om å få juling hjemme på Åråsen. En ting er å ha respekt for sin motstander, men det var absolutt ikke Real Madrid som spilte i hvite drakter denne tåkefylte ettermiddagen på Åråsen. Det var bydelslaget Åsane. Bergens nest beste lag. - Både Daniel Gustafsson og Tryggvi Hrafn Haraldsson kunne i starten av 2. omgang ha avgjort kampen til LSKs fordel, men begge satte sine avslutninger til side for mål. Etter det tok Åsane fullstendig over banespillet og fikk med seg et meget fortjent poeng i bagasjen hjem til Bergen, eller for å si det på en annen måte. LSK får være glade for at de ikke sto igjen tomhendte etter en forferdelig svak opptreden på eget gress. Geir Bakke til LSK.no: "Jeg er skuffet, selvfølgelig. Jeg synes Åsane får ha ballen for mye. Vi klarer ikke å sette presset på dem høyt i banen. De er gode og ballskikkelige. Jeg tror ikke Åsane skaper noen veldig store sjanser før det er gått 74-75 minutter, men vi skal jo ha mer brodd selv. Både i presisjonen i overgangsspillet vårt og når det kommer til å forvalte sjansene vi skaper. Vi så møre og slitne ut, og var fryktelig upresise på de enkle tingene utover i andre omgang

Så kom den absolutte nedturen, tapet mot Ull/Kisa på Jessheim stadion 15. november. 0-1 for lillebror i en kamp hvor dommeren var "ræva", men LSK-spillerne enda verre. For å ta en ting med en eneste gang: Vi tapte ikke denne kampen fordi vi ble snytt for tidenes mest soleklare straffespark. Vi tapte fordi vi rett og slett ikke var gode nok. 90 minutter med sirup-fotball hvor alt, absolutt alt, gikk like tregt som en gjeng med skilpadder på vandring over gresset. Kunstgresset vel å merke. LSK var aldri og ble aldri en utfordring for et heltent hjemmelag i dette lokaloppgjøret. Kisas spillere så ut som duracell-kaniner, alle sammen, sammenliknet med våre egne giddalause slappfisker. Etter kampen varslet Geir Bakke at det ble spillermøte på Åråsen samme kveld. "Vi hadde en mulighet til å få et forsprang og en større avstand til lagene bak oss, og vi forvalter det ikke, og det er så skuffende at jeg kjenner bare at jeg er helt kvalm", uttalte Geir Bakke rett etter kampen til Eurosport, og varslet at han hadde bedt spillerne sine umiddelbart møte på Åråsen. Alle mann alle, uttalte han til Eurosport [67]. Til LSK.no la Bakke til: "Vi må bare slutte å syte om det. Vi må konsentrere oss om prestasjonen vår, og vi er ikke i nærheten av å være så gode som vi forventer. Vi flytter ballen for sakte, vi flytter beina for sakte, vi er ikke presise nok og vi bruker for mange touch for å få kontroll på ballen. Det er ikke annet enn å beklage. Vi blir litt virvelløse dyr, og det må vi ta en liten runde på. Vi får riste litt i buret når vi kommer hjem, og det tar vi allerede i kveld" [68]. - Dagen etter avviste lagkaptein Thomas Lehne Olsen at det hadde vært et "oppvaskmøte" på Åråsen: "Vi ble bare enige om veien videre, slik at vi står samlet om hvordan vi vil ha det. Jeg så Romerikes Blad (og Eurosport, journ. anm.) meldte at det var oppvaskmøte. Det er klart at når vi ligger på opprykk, er det ikke oppvask, slik sett. Det var bare for at vi skal være mest mulig forberedt til det som kommer, og ha fullt fokus inn mot Jerv onsdag. Det er ikke krise dette her. Vi har tapt to kamper, og det er det vi må se på, og på hvordan vi vil ha det inn mot Jerv. Vi bidro alle sammen og kom frem til det vi tror er løsningen. Hva det er, får du vente å se. Det kommer i hvert fall til å være et helt annet LSK-lag ute på Åråsen onsdag, det er jeg ganske sikker på. Vi må opp på hesten. Alt ligger fortsatt i våre hender, og tro det eller ei, så er vi faktisk nærmere målet i dag enn vi var før kampen. Alt er opp til oss selv, og det starter på onsdag", fortalte Lehne Olsen til Eurosport [69].

I den utsatte kampen mot Jerv 18. november gjorde LSK akkurat nok. For å ta med det positive fra kampen. LSK vant 1-0, innkasserte tre særdeles viktige poeng og festet dermed et solid grep om den siste direkte opprykksplassen til Eliteserien. Vi tar også med kampens første 20 - 25 minutter hvor laget også spilte meget god og underholdende angrepsfotball. Belønningen kom allerede etter 8 minutter, da Tobias Svendsen spilte vegg med Tryggvi Hrafn Haraldsson og satte ballen mellom beina på Jervs keeper. LSK skapte også nok målsjanser til å punktere kampen, men var slurvete og sløste bort muligheten til å gjøre kampen til en komfortabel opplevelse for supporterne. - Bare to dager senere kom den sure beskjeden. En Jerv-spiller hadde testet positivt på COVID-19 og LSK-spillerne måtte ut i karantene fram til og med lørdag 28. november kl. 18:30. Kampene mot KFUM Oslo (h) og Ham-Kam (b) ble derfor begge utsatt. Trenerteamet ble ikke satt i karantene og kunne derfor planlegge "hjemmetreningen". Likevel, en skikkelig nedtur med bare 3 seriekamper igjen å spille. "Det er surt, men vi håndterte korona bra og holdt trykket oppe da det kom i mars, og det skal vi gjøre nå også", uttalte sportsdirektør Simon Mefsin til RB [70].

I et intervju med LSK.no 24. november fortalte Bakke hvordan de håndterte karantenetida: "Vi møtes digitalt klokka 10 hver dag der vi får sett hverandre og kommunisert. Da går vi gjennom dagen og får gitt de beskjedene som vi skal gi. Det fungerer fint. De som ikke er i karantene kan være på feltet å trene for fullt. Vi fyller på med våre unge lovende juniorer i tillegg, så da får vi ålreite økter ut av dette. Dessuten tok Jon (Knudsen) på seg keeperhanskene i dag, og gjorde en god jobb" [71]. Lørdag kveld, 28. november, var karantenetida over. Samtlige LSK-spillere hadde teste negativt på covid-19. Samme kveld samlet Geir Bakke troppene til den første fellestreninga og det var stor gjensynsglede på Åråsen. "Vi satt på kontoret vårt i 2. etasje før trening. Det hørtes ut som det var et julebord i etasjen under", fortalte Bakke til RB med et stor smil, da 28 spillere møtte opp på treninga. "De har sikkert ikke hatt dager fylt av meningsfulle ting. Vi merket at det var masse energi utpå der. Det var viktig å komme i gang allerede lørdag for å få beina i gang igjen. Så skal vi bruke de neste dagene til å forberede oss til kampen mot KFUM", la Bake til [72].

Mange var spente på om LSK hadde latt seg påvirke av "korona-pausen", men det viste seg fort at det var ingen grunn til bekymring. LSK leverte årsbeste, i alle fall i den første timen av kampen. Laget produserte målsjanser på løpende bånd og seieren burde ha vært langt større enn to mål. For en gangs skyld kan vi la motstanderens trener beskrive kampen på Åråsen. KFUM-trener Jørgen Isnes på Twitter: "Selv om det ble tap i går, var opplevelsen av å være på Åråsen, akkurat det jeg håpa på utenom resultatet. Flott intim stadion, gress, litt duskregn og flomlys. Savnet av publikum er selvfølgelig stort, men det er slike dager vi ønsker oss hver helg" (Sitatet gjengitt med tillatelse).

Med kun uavgjort 1-1 borte mot Ham-Kam 6. desember ble oppryksfesten utsatt i knappe 24 timer. Naturlig nok var ikke Bakke fornøyd med det han så på Briskeby. " Vi spilte oss til en god del muligheter hvor det handlet om marginer for at mottaker bare hadde å sette bredsiden til for å score. Samtidig, slik har det vært for mye i hele år. Da må vi se på oss selv. Trener vi nok på de rette tingene for å bli gode nok på dette? Er enkeltspilleren god nok til å utføre de oppgavene? Er handlingsvalget riktig, men den tekniske utførelsen ikke god nok, da må man øve på å vite hva man skal gjøre når. Men også at hver enkelt spiller må bli bedre på ting" [73]. Dagen etter 7. desember tapte Sogndal IL 0-2 borte mot Ull/Kisa, og dermed var opprykket til eliteserien sikret. I et intervju med VG 8. desember ga Bakke uttrykk for at klubben sto foran en formidabel oppgave: "Vi må gjøre endringer. Både selve hverdagen vår, treningskulturen vår. Vi har tatt noen grep allerede, men må skyte ytterligere fart. Det er ikke noe lure på. Vi må ha fornyelse og endringer i stallsammensetningen" [74]. LSK avsluttet sesongen med å spille uavgjort 1-1 hjemme mot Grorud IL i en ikke altfor god fotballkamp. "Vi rykket opp og det er morsomt å oppleve stemningen og feiringen etter kampen, men jeg skulle ønsket vi hadde avsluttet med seier. Det le litt som det har vært i det siste. Noen feil valg og vurderinger i de avgjørende øyeblikkene. Det viser at vi har en vei å gå. Vi har mye å jobbe med i vinter, og det skal vi gjør", fortalte Geir Bakke til RB [75].

Fornyelsen eller opprydningen startet omgående, da Arnór Smárason (signerte for Valur), Simen Rafn og Aleksander Melgalvis fortalte at de ikke ble med videre i 2021. Den viktigste signeringen kom 15. desember, da Kaan Kairinen ble kjøpt fra danske FC Midtjylland. Samme dag signerte Kairinen en fireårskontrakt med LSK. Kairinen ble egentlig hentet til LSK for å spille i ankerrollen på midtbanen, men etter at Ifeanyi Mathew forlenget avtalen sin ble Kairinen brukt som indreløper. En rolle finnen løste med bravur. To dager senere, 17. desember, fortalte Marius Amundsen i et intervju med RB at han la opp som fotballspiller på toppnivå. Til sportsdirektør Simon Mefsins store overraskelse. "Det er nytt for meg at han skal legge opp. Vi snakket sammen onsdag, og da sa han ikke noe om det", uttalte Mefsin [76].

2021, en ny oppkjøring preget av koronapandemien

Samlet spillertroppen 18. januar 2021 til den første fellestreningen i LSK-hallen, og var offensiv i sine uttalelser både over klubbens hjemmeside og Romerikes Blad. "Vi skal angripe Eliteserien. Vi må være framme i skoa. Stallen er langt fra slik den kommer til å se ut om en måneds tid". Bakke varslet også om at sesongoppkjøringen kom til å bli knalltøff. "Det blir trene, sove og spise som gjelder fremover. Gutta skal gjennom en tøff periode nå. Vi fyller på med litt ekstra. Vi skal løpe litt mer og vi skal gjennom en del styrketrening for å ta det neste steget på kvikkhet i systemet. Nå er vi rustet for det. Så kommer vi til å jobbe en del med tilstedeværelse og det at spillerne skal evaluere seg selv slik at de skal være klare til dyst hver eneste dag" [77]. I intervjuet med Romerikes Blad var Geir Bakke klokkeklar på at LSK måtte bli bedre på det meste foran eliteseriecomebacket. "Vi må bli enda mer samlet som gruppe. Hverdagen vår kan løftes ytterligere. Det er viktig at vi rundt laget kan legge forholdene enda bedre til rette slik at vi blir skarpere på treningsfeltet når det gjelder innholdet. At spillerne både individuelt og som gruppe klarer å ta et løft sammen i for hold til at vi må ha kvalitet hver eneste dag. I fjor var vi rangert som nummer en siden LSK var det siste laget som rykket ned. Det var en tøff sesong og det var på håret, men vi kom oss opp igjen som lag nummer to etter Tromsø. Nå er vi lag nummer 16. Hvis noen begynner å lage seg rare ideer og visjoner om klubbemblemet, at LSKs er en stor og tung klubb og basert på det påberoper seg plasseringer oppover tabellen før man har bevist noe som helst, da er vi ute å kjøre. Nå må vi akseptere hvor vi er i hierarkiet og jobbe steinhardt derfra. Vi skal gjøre det med entusiasme og vi skal gjøre det med stor glød, og vi skal være offensive i i forhold til å gå inn i sesongen. Målet er å utvikle spillere og ha så bratt læringskurve som mulig. For vi har mange unge spillere enten uten eliteserieerfaring i det hele tatt eller med litt erfaring", var noe av det han uttalte til RB etter den første fellestreninga i LSK-hallen [78].


Oppstarten til 2021-sesongen ble også preget av pandemien som herjet. 23. januar kom nye og strenge restriksjoner grunnet smitteutbruddet i Nordre Follo og nedstengingen i de nærliggende kommunene. Eliteseriespillere som bodde i de mest utsatte områdene fikk ikke lov til å reise ut av Oslo-regionen, dermed ble noen av fellestreningene gjennomført med redusert spillertropp. 25. januar valgte både LSK og LSK Kvinner å avlyse all fellestrening og sendte sine spillere ut på egen trening [79]. Dagen etter, 26. januar, gjenopptok LSK sine fellestreninger, men bare for spillere bosatte på Romerike. Geir Bakke kunne heller ikke være til stede, da han bodde i Moss. "Jeg vurderte å dra til Lillestrøm innen fristen lørdag for å være der, men valgte å dra hjem og bli i Moss. Det er enklest å gjøre det slik når situasjonen er så usikker som den er nå. 2/3-deler av spillergruppa er med på treningen i Lillestrøm. De andre følger et eget program der de er. Tirsdag skal alle trene tre økter", uttalte Bakke til RB [80]. Mandag 1. februar var hele troppen samlet igjen i LSK-hallen, men LSK måtte likevel avlyse den første treningskampen, hjemme mot Raufoss, grunnet nye restriksjoner i forbindelse med covid-19. NFF anbefalte på det tidspunktet at ingen av toppklubbene spilte kamper før 7. februar. LSK valgte derfor å spille en "internkamp" 5. februar, på den opprinnelige kampdatoen for oppgjøret mot Raufoss. "Vi fikk en god gjennomkjøring. Det var mange unge spillere utpå der, men det var to lag som så ut som ok fotball-lag i to ganger 30 minutter. Jeg synes det er ålreit at de ikke gikk opp i limingen slik at det bare ble tennis og hawaii. Det var to lag som spilte med innlevelse slik det skal være, og det er jeg veldig fornøyd med", uttalte Bakke etter oppgjøret. En kamp hvor gjennomsnittsalderen på begge lag var svært ungt, så vidt over 22 år. "Vi har noen erfarne som allerede er på plass, men vi skal jo få inn noen nye fjes til sannsynligvis. Det er det vi har ambisjon om. Samtidig skal vi treffe planke på det også. Gjennomsnittsalderen vil nok gå litt opp. Alderen har ikke så mye å si i seg selv, men vi trenger å ha nok erfaring blandet med talent. Det er det som er dynamitt, og vi må ha inn noen spillere til for å få det", uttalte Bakke til RB etter kampen. Han la også til: "Gutta kjører mellom 11 og 14 økter i uka nå, så vi er godt fysisk rustet. Men vi må få skrudd sammen stallen slik som den skal se ut og få på plass de siste brikkene så fort som mulig. Men det må gå i det tempoet vi klarer å få til. Da får vi kjørt mer relasjoner slik at vi får ting til å sitte. Det «brenner litt på dass» hvis vi drøyer for lenge, for det er mange nye fjes som skal få det til å funke sammen" [81].

Ny internkamp 12. februar, da den planlagte treningskampen mot Ull/Kisa ble avlyst. Unggutten Henrik Skogvold (16) ble matchvinner for LSK Svart som vant 1-0. "Henrik er en ung, lovende og energisk spiller som har bra tempo, identifiserer rom og er på jakt hele tiden. Han kan føre ballen i stort fart, og i dag fikk han også vist luftstyrken sin. Det er en spennende gutt som vi har i baklomma her", uttalte Bakke til RB etter kampen [82]. Samme dag ble det også kjent at treningskampen mot Tromsø IL, 19. februar, fordi lagene i Eliteserien maksimalt kunne gjennomføre fem treningskamper før seriestart [83].

Det ble mange utskiftninger i troppen i løpet av overgangsvinduet. Forsvant gjorde Jo Coppens, Kristoffer Ødemarksbakken og Torbjørn Kallevåg. Ingen av disse overgangene kom uventet eller vakte stor oppsikt. Det gjorde derimot Björn Bergmann Sigurðarson som forsvant til Molde FK. Det var mange som mente at islendingen hadde holdt supporterne for narr med sine tidligere uttalelser om at "LSK er klubben min". Sigurðarson gikk nok engang etter pengene og ble stemplet som grisk. På den positive siden så fornyet Ifeanyi Mathew og Fredrik Krogstad sine kontrakter og ble med videre. Kaan Kairinen ble kjøpt ut fra sin kontrakt med Midtjylland og Jonatan Braut Brunes signerte en treårskontrakt med klubben. Inn kom også Gjermund Åsen på lån fra Rosenborg. Et lån som skapte forventninger hos fansen. Det gjorde derimot ikke lånet av Molde-keeper Alex Craninx. Mange som tok til orde for at man heller burde satse på Mads Hedenstad Christiansen, at Craninx kom fra Molde gjorde ikke akkurat saken bedre. - 20. februar smalt bomben og LSK dro i land kanskje eliteseriens største signering denne sesongen, da Pål André Helland valgte å signere en toårskontrakt med LSK. Det er lenge siden medieinteressen har vært så stor for en nykommer til LSK. Geir Bakke gledet seg selvfølgelig stort etter at kontrakten var signert, men var også klar over Helland måtte ha en viss beskyttelse mot alt oppstyret: "Alle har gledet seg til at han skulle komme hit. Så blir det litt opp til oss ikke å «overkille» ham med masse oppmerksomhet i tide og utide. Nå skal han få komme i gang med fotballøkter sakte, men sikkert. Få nok ball i kroppen - for han har ikke trent noe særlig fotball de fem-seks siste ukene. Så vi må være litt tålmodige. Skynde oss på den riktige måten slik at vi balanserer det riktig. Men det er gøy å se allerede nå at det er en fot og et blikk der som er bra. Og det er en skalle der som elsker alle scenarioer. Han liker at det er mye folk å se på, han liker at det er trøkk, han liker at det er spenning i kampens gang", uttalte Bakke til LSK.no [84].

Nok en ny internkamp 26. februar, da NFF videreførte restriksjonene i forbindelse med korona-pandemien. Mest oppsiktsvekkende i kampen var forsøket med å teste ut formasjonen 3-4-3. "Vi skal begynne å bake det inn i noen kamper. Mot lag med to spisser blant annet. Det kan være greit å få flyttet vingbackene høyere opp på banen, ha to balanserende på midten og få enda mer trykk på sidene. Absolutt noe vi tenker å bruke også inn i seriespillet", forklarte assistenttrener Petter Myhre etter kampen [85].

11. mars valgte NFF å utsette serieåpninga til helga 1.- 2. mai. "Vi følte oss klare til å starte 5. april, og har jobbet mot det. Men samtidig var vi forberdt på at det ville bli en utsettelse. Når seriestarten først er bestemt flyttet til mai. Det har kommet mange nye spillere inn i gruppa, og vi er opptatt av at de skal bli sammensveiset både på og utenfor banen. Fram til nå har vi trent både hardt og mye. Nå skal vi dra nytte av de fire ukene. Så lenge vi får trent, så skal vi utnytte dette til en fordel for oss. Vi har veldig mye å jobbe med. Selv om vi hadde vært klare også 5. april, så gir dette oss enda bedre tid på å jobbe sammen", uttalte Bakke til RB [86]. 11. mars valgte LSK på nytt å gjennomføre en ny internkamp. LSK Svart vant 6-2 mot LSK Gul.

Valgte 15. mars å la Magnus Knudsen å gå på lån til Ull/Kisa etter spillerens eget ønske. "Vi har klokkertro på Magnus, og han har vært veldig god vinter. Det er ikke slik at vi har jobbet for å låne ham ut, men han selv er bekymret for at han ikke vil få nok spilletid. Derfor har han ønsket dette utlånet". Etter to uker kan LSK hente Knudsen tilbake på kort varsel - 48 timer. "Den er veldig bra for unge spillere, spesielt i koronaperioden hvor vi ikke har noe annet å tilby enn førstelagsspill. Vi vil at Magnus skal ha mest mulig framgang på kortest mulig tid, og får han spille fast i Obos-ligaen kan det være det beste for ham", uttalte Bakke til RB [87].

Samme dag, 15. mars, valgte regjeringen å stenge ned all toppidrett i Viken fylke mens Oslo-klubbene fikk trene for fullt. Noe som fikk sportsdirektør Simon Mesfin til å gå kraftig ut i et intervju med VG. ""Kan kaste fair play-ånden i dass og skylle ned" [88]. "Vi lever etter en smittevernsprotokoll som er noe helt annet enn alle andre bransjer gjør. I praksis har utøvere, trenere og ledere levd i karantene siden i fjor. Vi har stor forståelse for dugnaden, men dette setter det Bodø/Glimt har gjort i et enda verre lys. Klubbene i Viken som nå gjør det rette ved å følge den nasjonale dugnaden, oppholder seg området man tilhører og følger retningslinjene, blir straffet ved at man ikke får utøvd yrket sitt. Mens de som reiser ut, mot myndighetenes råd, får gjort jobben sin og får konkurrere. Det føles urimelig", mente Mesfin.

Takket være Gjelleråsen IF og Nittedal kommune kunne LSK 13. april endelig trene for fullt igjen, denne gangen på Li Kunstgressbane. Senere på dagen kom også beskjeden om at toppidretten fikk unntak fra restriksjonene i tiltaksnivå 5a. "Jeg er aller mest glad på guttas vegne. De trengte dette nå for det har vært tøft for dem med fire uker uten å kunne trene for fullt. Det var lett å se hvor glad de var for å møte hverandre igjen", uttalte Bakke til RB [89]. LSK vant 3-2 i sesongens første reelle test og treningskamp borte mot Strømsgodset 18. april (vi ser bort fra internkampene i LSK-hallen). Geir Bakke med et spenstig laguttak hvor juniorene Michael Isaksen og Martin Bergum var begge i startelleveren. Førstnevnte tegnet seg sågar på scoringslista. "Dette var ikke så hakkandes gæli. Det er alltid litt rust når vi ikke har hatt mer enn noen dager med fullkontakt-trening. Vi sovner ved et par anledninger, men vi har et grunnspill og en del fine kombinasjoner - i tillegg til at vi skaper brukbart med sjanser. Vi tar med oss en god del bilder som vi skal bruke gjennom den kommende uka. Det er deilig å være i gang igjen. Det jo noe spesielt å få på seg drakta og innta konkurransemodus i kamp mot et annet lag. Jeg var litt spent selv også, for man vet jo ikke helt hvor man står. Det var nesten litt seriestart-følelse før kampen", uttalte Bakke til LSKs hjemmeside [90].

En langt mer solid kamp og en ny seier også i neste treningskamp, 2-0 borte mot Sarpsborg 08 25. april. "Vi fikk veldig ofte kampen på våre premisser, og det er jeg godt fornøyd med. Vi møtte tross alt et etablert eliteserielag. Vi har øvd mye på press-spillet vårt, og det har av og til vært litt frustrerende for spillerne på trening. Men det fungerte bra i denne kampen. Det ga også effekt i motsatt ende hvor spillerne våre ganske enkelt klarte å spille av Sarpsborgs høye press. På den måten fikk vi dobbelt betalt for den jobben vi har lagt ned. De har trent steinhardt i vinter, og det ser vi nå. Sarpsborg har spilt tre kamper på ei uke, men jeg tror likevel de ble litt overrasket over hvor mye spillerne våre orket", fortalte Bakke til RB [91].

2021, serie- og cupspill

Resultatene fra treningskampene hadde gitt oss forventninger til årets utgave av LSK, men comebacket ble alt annet enn rosenrødt. LSK fikk en marerittstart i serieåpninga borte mot Strømsgodset 16. mai og lå under med to mål allerede ett 17 minutter. LSK fikk løftet opp spillet i løpet av kampen, men gikk likevel på et surt 1-3 tap på Marienlyst. Naturlig nok måtte Geir Bakke og Petter Myhre tåle en god del kritikk for sin kampledelse. Like før avspark valgte trenerne å skifte kant på Gustafsson og Svendsen. Det ble 25 minutter med kaos-fotball på høyresida. Den defensive samhandlingen mellom Lars Ranger og Tobias Svendsen var ikke-eksiterende og var også hovedårsaken til Godsets to første mål. Det store spørsmålet ble likevel. Hvorfor i all verden hadde ikke trenerne klart å mobilisere gutta til en bedre innsats i comebacket? Hvor var tenningsnivået? Hvor var gutsen og kampviljen? Hvorfor framsto vi som puslete og engstelige?

Petter Myhre og Geir Bakke.
Foto: LSK.no

"Jeg vet da pokker hva man skal kalle det. Hvor alvorlig skal dette være? Dette opplevde vi også noen kamper i fjor. Akkurat det der begynner jeg å bli lei av. Vi må slutte å være bekymret for det ene og det andre. Vi møtte et lag med rutinerte spillere som trykket til, med vanlig dobling på kant og motsatte bevegelser. Vi hang ikke med i svingene. Vi fulgte ikke folk da vi skulle følge folk. Vi var paralyserte og engstelige. Det ble tungt å komme tilbake", uttalte Bakke til RB etter kampen [92]. - Ny nedtur i hjemmekampen mot Viking 24. mai. En kamp som ble ødelagt av to lange innkast fra gjestenes Samúel Fridjónsson. Begge to resulterte i scoringer for bortelaget. Smått utrolig, men LSK klarte ikke å demme opp inne i sitt eget felt. En kombinasjon av markeringssvikt, tellefeil samt en meget passiv keeper ble skjebnesvangert for LSK. "Det føltes unødig. Jeg synes at besluttsomheten, råskapen og robustheten (ikke ?) var fraværende. Det gjelder helt fra keeper og utover. Det bare ballet på seg og endte opp med dårlig markering. Vi må bli mer sultne, enda sintere for å komme i de posisjonene. Det var noen baller som gikk tvers gjennom feltet, uten at noen av oss kom på den. Da skal det ligge igjen litt gress, noen knotter oppe på leggene til keeperne og mer fandenivoldskhet. Det speiler opptreden vår i begge boksene", uttalte Bakke til RB etter kampen [93]

Vant 1-0 hjemme mot Odd 27. mai, en etterlengtet seier i en kamp hvor Bakke valgte å sette inn Mads Hedenstad Christiansen, Espen Garnås og Ulrik Mathisen i startelleveren. Bakke uttalte følgende til RB om byttene: "Det var verken Craninx' eller Slørdahls feil. Men byttene ble en konsekvens av at det ikke fungerte godt nok bak. Vi måtte se om vi fant noe som funket bedre. Jeg synes Mads og Espen var gode. Mads var trygg, han sendte ut budskapet vi ønsket, både med valg og væremåte. Han er blitt voksen og er forberedt på å få mer å gjøre enn i fjor. Espen er en veldig sterk duellspiller og en av landets beste i lufta. Det viste han. Vi har brukt åtte spillere som har debutert i eliteserien så langt, tror jeg. Ser man på treningene er det viktig at de med erfaring setter standarden ",[94]. Slutten av mai ble en periode med særdeles tett kampprogram for Bakkes mannskap. Kun tre dager senere, 30. mai, var det bortekamp på Kristiansund stadion. En bane hvor LSK står med fattige ett poeng fra tidligere oppgjør. Denne gangen så det lenge ut til at barrieren skulle brytes. Fugla leverte årsbeste i de første 45 minuttene. Noe svakere etter pausehvilen, men svært oppløftende spill av LSK gjennom hele kampen. Det eneste som manglet var uttellingen. Dessverre er det slik at når man ikke tar vare på sine egne sjanser, vil motstanderen før eller senere slå tilbake. Avgjørelsen falt bare 7 minutter før full tid, da Bendik Bye styrte inn seiersmålet for hjemmelaget. Gjermund Åsen oppsummerte kampen svært treffende. ""Jeg har vært i Kristiansund med både Tromsø og Rosenborg tidligere, og dette er den beste prestasjonen jeg har vært med på som lag her. Derfor er det forbannet surt å tape. Det var mange angrep med potensial, men ofte var ikke siste pasningen god nok. De gangene vi fikk sjanser, så avsluttet vi ikke bra nok", uttalte han til RB [95]. Geir Bakke var enig i den beskrivelsen. "I førsteomgang synes jeg vi spilte bra. Vi kom både til gode sjanser og hadde potensial til å skape enda flere og større sjanser. Det handler om å bli enda råere på den siste tredjedelen. Spillemessig var det ok. Vi spilte en bra bortekamp, og bakover gjorde vi mye som var veldig bra. Men som sagt så må vi få mer ut av det spillet vi har fram til der fotballkamper avgjøres" [96].

Formasjonsendringen. Til manges overraskelse valgte Geir Bakke foran hjemmekampen mot FK Haugesund 13. juni å kun spille med 3 forsvarsspillere. Trolig ikke siden de første serierundene under Ivar Hoff i 1991 har LSK kun spilt med 3 spillere i bakerste ledd. Den gangen ble endringen for stor både for spillerne selv og ikke minst for publikum, og etter 5 serierunder endret Hoff også tilbake til lagets opprinnelige spilleformasjon. Denne gangen ser det ut til at LSK skal lykkes. I alle fall var 3-4-3 formasjonen svært vellykket mot FKH. Bortelaget var med i kampens første 20 minutter og tok også ledelsen, men ble fullstendig avkledd og utspilt i resten av kampen. 2-1 til LSK og kritikken mot Bakkes dristige valg stilnet fort. "Det er vel stort sett ikke andre steder enn på Åråsen og i Trondheim du skal forholde seg til gamle dager. Det er en formasjon som gjør at vi angriper ganske likt, men vi kommer lettere høyere med backene. Dette funket veldig bra da vi klarte å stå høyt. Det klarte vi i store deler av kampen. Og når man faller lavt har man tross alt en femmer bak. Da er det enklere å gå tøffere opp i spillerne, siden det er flere til å sikre. Jeg vet ikke, men nå har vi i alle fall to formasjoner som fungerer. Hva fungerer best mot hva? Vi må tenke på hvem som er tilgjengelige. Nå har vi et register. Vi kan også spille med to spisser med tre bak også. Dette gjør oss uforutsigbare. Motstanderne skal få gruble litt", mente Geir Bakke [97]. - Hvorfor endre på et vellykket konsept?. Borte mot Tromsø IL 20. juni resulterte den nye formasjonsendringen i en særdeles viktig borteseier, blant annet etter et nydelig brassespark av Thomas Lehne Olsen. Geir Bakke var også fornøyd med spillernes innsats. "Vi måtte få Tromsø så mye som mulig ut av grunnspillet. Der et de gode. Vi måtte bryte rytmen deres. Vi ble litt for dype i første omgang etter vi scoret. Det var ikke finspill, ikke veldig bra pasningsspill, ikke veldig bra relasjonelt, men summen av det som ble lagt ned ble en ikke ufortjent seier" [98]. - Så kom det store høydepunktet. LSKs første seier mot Rosenborg siden 26. oktober 2008. 2-0 i en kamp hvor de to tidligere RBKerne Helland og Åsen spilte hovedrollene. "Det sto skrevet i stjernene", uttalte Pål André Helland i et meget følelsesladet intervju etter kampen. Overfor Eurosport Norge innrømmet Gjermund Åsen: "Jeg føler at jeg spiller for Pål og så er det litt deilig for meg å vise at jeg duger på dette nivået for at vi blei jo enige om at jeg skulle finne meg noe nytt. Jeg kunne gjøre en OK jobb for Rosenborg 2. Så litt deilig at man kan vis at man kan levere". Legg til at unggutten Eskil Smidesang Edh for første gang var i LSKs startellever. Hvem i all verden skulle ha trodd det? "Du kunne ikke se på noen måte at han spilte sin første kamp fra start i eliteserien. Det var beundringsverdig det han leverte. Vi har aldri vært i tvil om at vi kunne stole på ham. Han har en mentalitet og væremåte som tilsier at han hever seg med nivået. Han har ikke prestasjonsangst. Han stoler på ferdighetene sine. Spenningen var der, det var han ærlig på, men det var ikke bare at han klarte seg. Han var skikkelig god", var skussmålet 18-åringen fikk fra hovedtrener Geir Bakke etter kampen [99].

Etter den gedigne oppturen mot Rosenborg var det mange som forventet at LSK skulle tråkke på det berømte bananskallet i bortekampen mot Brann 30. juni, men den gang ei. Innbytter Tobias Svendsen fikk med seg den siste halvtimen og bidro sterkt til at LSK klarte uavgjort 1-1. "Tobias ga oss energi. Han var flink til å ta vare på ballen, og det gjorde at vi kunne trykke på mer. Valgene hans kunne av og til vært litt bedre med ball, men totalt sett er jeg meget godt fornøyd med det han viste. Ikke minst var det godt å ha ham tilbake", mente Geir Bakke [100]. Hjemmeoppgjøret mot Mjøndalen IF 4. juli var 90% av kampen en enveiskjøring mot gjestenes mål. Tomålsscorer Thomas Lehne Olsen så ut til å ha gitt en oss en enkel og komfortabel seier, da gjestene Fredrik Brustad på tilleggstid reduserte og påførte LSK-spillerne noen hektiske sluttminutter. Litt unødvendig egentlig, men slik er fotballen.

Derbyet mot Vålerenga 12. juli ble til slutt en heroisk forsvarskamp for LSK til tross for at Lars Ranger og Thomas Lehne Olsen hadde gitt oss en 2-0 ledelse etter første omgang. Etter pausehvilen ble LSK derimot spilt lave av Rolex-gutta fra hovedstaden. Vi hang rett og slett i tauene og hadde mer enn nok med å forsvare oss. Thomas Lehne Olsen oppsummerte slik: "Det er skuffende å gi fra seg 2–0 og det er skuffende for at vi ikke klarte å løfte oss i andre omgang. Så er jeg glad for poenget. Hadde vi fått det før kampen, ville vi kanskje tatt det. Hadde kampen vært ti minutter lenger ville nok poenget forsvunnet. Vi hadde ikke høyt press en eneste gang i andre omgang. Vi må snakke om hvorfor dette skjer. De kom altfor lett til å rommet mellom midtbanen og midtstopperne våres. Før pause klarte vi å holde på ballen, men vi ble altfor lave etter pause. Vi hadde ingen å spille på. Jeg ble liggende 20 meter fra eget mål, som fremste mann. Vi må finne ut av det. Da må vi ble mer kyniske. Når vi blir trykket, får en legge som ned og «fake» en skade, så vi får pratet litt sammen. Det er det som må til, når vi ikke hører hva vi sier til hverandre" [101]. Geir Bakke om derbyet om Vålerenga: "Resultatet er helt ok. Vi ble baktunge litt for lenge, da også. Men vi var skarpe i overgangsspillet og traff hverandre. Vi kom oss litt opp i banen og skapte noe. Vi håpet å se mer av det beste av oss i andre omgang og at vi skulle klare å møte de litt høyere i banen. Men de fikk oss lave, etter hvert ble vi stresset. Det var vanskelig å kommunisere. Det er mange spillere som ikke er vant til dette. Vi så hvor lista ligger rundt å drive en kamp. Vi må lære hvordan vi skal komme ut av de periodene. Da må vi treffe på de første pasningene etter våre egne gjenvinninger så vi får løftet spillet. vi sluttet å gjøre en del prinsipielle ting. Vi skal jo pushe ut med det bakre leddet. I stedet ble vi stående og diskutere. Linja så frynsete ut. Det var en del slike ting som gjorde at vi visnet litt i det strukturelle. Vi tar med oss flere ting. Det er deilig å ta et poeng. Så ser vi at vi må bli bedre på ganske mye i tiden framover. Vi som trenere må bli enda flinkere til å lære bort. Spillerne må bli litt bedre hver eneste dag, både lagmessig, strukturelt og enkeltspillere" [102].

Seks dager, 18. juli senere ble serieleder Molde FK fullstendig avkledd, men LSK måtte likevel kun nøye seg med ett poeng. Forbanna ufortjent særlig sett på bakgrunn av kampens siste 45 minutter. Det er lenge siden vi har sett et så heltent LSK-lag hvor absolutt alle jobbet for hverandre. Ingen primadonnaer, men kun en velsmurt lagmaskin som fungerte som en enhet. I sin jakt på utlikning ble gjestene fra Møre og Romsdal rett og slett løpt i senk og kan takke sin gode keeper Andreas Linde for at de ble holdt inne i kampen helt inn på tilleggstiden, da headet Lars Ranger inn corneren fra Gjermund Åsen og sa takk for sist etter den meget kontroversielle scoringen til Molde FK i første omgang. Se nedenfor. - Alle gule og svarte som så kampen lot seg begeistre av LSKs friske og offensive spillestil. Dette er et lag man lett kan bli glad i. Det var gøy å være på Åråsen igjen, noe som gir oss håp om at vi har enda mer i vente. Molde derimot var en stor skuffelse og måtte ty til uthaling av tiden og andre simple triks for å bremse LSKs stormløp mot eget mål. Trist å se på, og ikke en serieleder verdig. "Vi var gode hele kampen. Det føltes ikke rettferdig at de ledet til pause. Guttene var klare på at det ikke var snakk om at Molde skulle kontrollere dette. Jeg er veldig stolt over måten vi angrep andreomgangen", uttalte Bakke til RB etter kampen [103]. Grunnet to utsatte kamper fra serieåpninga ble spilleprogrammet rimelig tettpakket i juli, men Bakkes mannskap taklet også dette. 21. juli vant LSK 3-2 borte mot Stabæk i en kamp hvor særlig Thomas Lehne Olsen sto fram som den store spilleren med sine to mål. Geir Bakke var også meget godt fornøyd med sin lagkaptein: "Han er bedre trent enn noen gang, han er lettere enn noen gang og han er gladere enn jeg noen gang har sett ham. Jeg har jo ikke kjent ham så lenge, men slik opplever jeg Thomas nå. Han fyller energi inn i gruppa, og jeg tror han vet at han kommer til å plage motstanderen hver eneste gang. Enten det er i lufta, langs bakken eller foran mål" [104]. Om selve kampen uttalte han til Europsort: "Jeg synes det er fortjent. Jeg synes vi burde ha avgjort det i første omgang, men vi slapp Stabæk inn i kampen etter pause. Men vi reiser oss igjen etter det" [105]. VG lurte på om LSK nå siktet seg inn mot medaljeplass: "Jeg hører flere skal drive å skrape ut medaljesnakk fra spillerne her. Cut the crap. Vi har masse vi må bli bedre på før vi kan tenke i de baner. Jeg er ikke i nærheten av å tenke på det. Vi har spilt litt over en tredjedel av sesongen og har et ok poengsnitt, ja. Men vi får se etter 20 kamper. Jeg gidder ikke å snakke om hvordan det skal se ut før det. Vi jobber knallhardt og selv om vi vinner gjør vi en bob bob andre omgang. Vi har mye å jobbe med fortsatt og da skal ikke vi tenke på det. Vi er en fin gjeng som står opp for hverandre. Folk går svimle av banen og har vondt i både lysker og hamstringer. Folk ofrer alt for hverandre og da er det lett å få ut det beste av seg selv"[106].

Invasjon Sandefjord.
Foto: LSK.no

Ny seier hjemme mot Sarpsborg 08. 2-0 i en kamp som var langt jevnere enn hva vi har lyst til å innrømme, men to magiske øyeblikk avgjorde oppgjøret. To praktfulle scoringer sikret en ny jubelkveld på Åråsen. Tobias Svendsen dribleraid forut for det første målet hvor beina gikk som "trommestikker" kommer ikke til å bli glemt med det første. Ei heller Eskil Smidesang Edhs frekke hælflikk fram til Kaan Kairinens første mål i Eliteserien. På den andre scoringen fikk vi se hvor viktig en god kantspiller er for dette laget. Gjermund Åsens knallharde og presise banan-innlegg fra venstrekanten ble møtt av Thomas Lehne Olsen som styrte ballen i mål med hodet. Geir Bakke innså også at Sarpsborg var en lei motstander å knekke: "Jeg orker ikke å være offensiv og tøff i trynet. Vi er ikke så gode at vi driver alle motstanderne våre fra skanse til skanse. Det er tette og jevne kamper. Når det er såpass mange kamper igjen, er det bare tull å snakke om hvordan det skal se ut ved sesongslutt" [[107].

Uavgjort 1-1 borte mot Sandefjord 8. august. En kamp hvor Sandefjord hadde det meste av banespillet, men LSK hadde de farligste målsjansene. I første omgang traff LSK tverrliggeren to ganger, Lehne Olsen og Dragsnes faktisk i det samme angrepet, mens Lehne Olsen traff stolpen på et nesten perfekt frispark. - Sandefjord var hyggelig nok til å invitere 500 bortefans til denne kampen. KFL lot seg ikke be to ganger og invaderte hvalfangerbyen. I to ganger 45 minutter dominerte de gule og svarte lydbildet på Release Arena. Hjemmefansen, "blåhvalene", ble rett og slett harpunert så mye at lokalavisen Sandefjord Blad ønsket velkommen til Åråsen: "Snodig at bortefansen skal kunne dominere såpass. På tribunen er det ingen tvil om hvem som vant oppgjøret mellom SF og Lillestrøm". "Du føler at du er på Åråsen, uttalte SBs journalist på Release Arena Christoffer Hjalmarsson som la til: "Trolig er det ingen Sandefjord-spillere som har følelsen av at dette er en hjemmekamp. Blåhvalene skal ha for forsøket, men med 500 solgte billetter til borteseksjonen er rett og slett den lydhøre hjemmefansen i solid mindretall. Ingen tvil om at det er deilig med skikkelig publikumsstøy igjen, men det er jo snodig at bortefansen skal kunne dominere såpass" [108]. "Etter kampen har du lyst til bare å stå der og hylle supporterne. Det de legger ned gjennom 90 minutter er helt enormt. Norges beste, ferdig snakka", uttalte Bakke i et videointervju med LSK.no [109].

Månedens spiller og trener.
Foto: LSK.no (utsnitt).

De gode resultatene ble selvfølgelig lagt merke til. Norsk Toppfotball (Eliteserien) kåret Bakke til månedens trener for juli måned. Det synlige beviset, premien, fikk han på treningsfeltet 11. august "Takk skal du ha. På vegne av trenerteamet som legger ned en fantastisk jobb, så setter vi stor pris på at det blir lagt merke til at vi har fått til litt. Det er vi veldig glade for. Men så er det jo den gjengen her som løper, da, tross alt. Så vi får takke dem også", sa Bakke til LSK.no med et hint til Thomas Lehne Olsen som ble kåret til månedens spiller [110].

15. august kom fjorårets seriemester Bodø/Glimt på besøk, og nordlendingene hadde gjort hjemmeleksa si. Glimt var det første laget i 2021 som tok hensyn til LSKs nye spillestil, justerte sin egen og kom med mottiltak. La oss innrømme først som sist at LSK tapte for et bedre lag, men vi var likevel skuffa over hvor lite Fugla fikk til i denne kampen, sier også mye om de positive forventingene laget har skapt de siste månedene. Kun en avslutning på mål viser statistikken til NTB. Den var til gjengjeld stor og kom i åpningsminuttene av kampen, men Gjermund Åsen klarte ikke å overliste Glimt- keeper Nikita Haikin selv om han klinte til fra knappe 10-11 meter. Utover i første omgang la LSK seg dypere i banen og var mest interessert i å forsvare eget mål. Glimt skapte heller ikke all verden, men vi satt med følelsen av det kommer en glipp før eller senere som nordlendingene ville utnytte. - LSK prøvde å stå høyere i banen i innledningen av andreomgang, men manglet presisjon og aggressivitet i angrepsspillet, og var vel ikke direkte farlig foran Glimt-målet. Gjestene på sin side måtte ty til kampens beste svalestup for å få i gang sitt maskineri. Vetlesen filmet seg til et straffespark, men Hedenstad Christiansen reddet mesterlig Patrick Bergs forsøk fra 11-meteren. - Geir Bakke var heller ikke fornøyd med utviklingen i kampen, og tok grep. Gjermund Åsen ble plassert sentralt på banen i rommet bak spissen, da Braut Brunes kom inn som reserve for Svendsen. Bakke endret også på LSKs formasjon. Noe som utlignet banespillet, men pussig nok ga Glimt flere store muligheter. Tom Pettersson hindret en scoring i grevens tid, da han kom foran Vetlesen og fikk styrt ballen over kortlinja. Dessverre utnyttet Glimt den påfølgende corneren og scoret kampens eneste mål. Geir Bakke var selvfølgelig ikke fornøyd med lagets tafatthet: "Vi burde vært dristigere og frekkere ved å spille i lengderetningen. Glimt var gode og ga oss dårlig tid. Da ble det lett å spille støtte. Vi rakk ikke å se vinklene våre og gjøre oss tilgjengelige. De var et knepp opp. Det skal ikke være nødvendig, men likevel er det forståelig. Å skape kun én målsjanse det er for lite, i alle fall på hjemmebane. Vi hadde riktignok noen dødballer som kunne ført til noe, men det ble for spedt" [111].
LSK rettet opp mye av inntrykket i den påfølgende bortekampen mot FK Haugesund, 22. august. 3-0, den største seieren mot FKH på bortebane i seriesammenheng. Kanskje LSKs beste bortekamp på svært lang tid og det mot Eliteseriens beste hjemmelag, FKH var ubeseiret på hjemmebane i denne sesongen inntil de møtte LSK. Svært trolig fordi spillerne ville slå tilbake og vise kritikerne fra de forrige serierundene at LSK langt ifra er et puslete og passivt fotballag. Kanarifugla gikk rett i strupene på måkene og dominerte stort i den første omgangen. Hadde hjemmelaget i det hele tatt en eneste avslutning på mål i de første 45 minuttene? Tja, en corner etter en halv times spill som ble headet på utsiden av stolpen, men den hadde "Smultringen" full kontroll på. Det meste - eller skal vi si alt - handlet om LSK før pausehvilen. - Hjemmelaget naturlig nok noe mer med i kampen i andre omgang, men det var først i sluttminuttene at det ble farlig foran LSK-målet. Geir Bakke oppsummerte kampen slik: "Vi klarte å kle av alle styrkene deres og få fram våre beste sider selv. Ikke bare som lag, men også individuelt så glitret hver og en. Det gjorde at vi fikk grepet om kampen. Vi produserte sjanser i bøtter og spann. De klarte ikke å finne spillpunkter, og jeg tror de følte seg overkjørt. Det må de ha gjort, ellers så snakker de ikke sant. I andre omgang ble vi trykket mer bakover. Da var de kompromissløse i duellspillet. Da var de litt der vi var i førsteomgang og var veldig bestemte. Da klarte vi ikke å holde momentumet. De trykket oss bakover, men uten de skapte allverden før mot slutten da. Hadde de fått et mål, ville det blitt tøffere. Det visste vi, for de er et bra lag som ikke hadde tapt hjemme før nå" [112]. - Ny seier på bortebane 28. august, 2-1 på Consto Arena mot Mjøndalen IF. En kamp som huskes for fantomredningen til Mads Hedenstad Christiansen, kameramannen som entret på banen før dommeren hadde blåst av til pause og ikke minst da Thomas Lehne Olsen avgjorde kampen knappe 23 sekunder etter pausehvilen.

Så kom landslagspausen. I ettertid er det lett å oppsummere at Mads Hedenstad Christiansens skade, keeperen fikk påvist et brudd i hånda og måtte gå med i gips i ca. fire uker, kostet oss mange poeng, da tryggheten i det defensive spillet forsvant. Knut-André Skjærstein er ingen dårlig siste skanse, men hans usikkerhet og flere svake opptredener smittet over på forsvarsspillerne. 11. september tapte LSK 2-3 hjemme mot Brann i Skjærsteins debut. RB vurderte LSKs nye keeper med: "Ingen lett debut. Usikker med beina i starten og fikk nesten sin første involvering blokkert. Den andre gikk rett til en Brann-spiller. Vartet opp med en sterk redning fra Sery Larsen rett etter. Tålmodig og holdt seg oppe da Strand ble spilt alene med ham, holdt LSK inne i kampen. Holdt på å slippe Finnes skudd over streken, men rakk den akkurat. Fikk hånda på Finnes 1-2. Kan ikke lastes for noen av målene" [113]. - Brann var aggressive og provoserende i sin spillestil samtidig som bortelagets Sivert Heltne Nilsen sto fram som en skikkelig drittsekk. Dermed fikk gjestene kontroll på midtbanen. Noe som førte til større press på LSKs forsvar og Kanarifugla fikk nesten ingenting til å stemme. "Det er vanskelig å være konkret på hva som gikk galt, for det skjedde så mye som ikke likner på det vi har gjort i det siste. Vi havnet ofte i undertall. Vi snakket om å legge inn tre sentralt, med et anker. Vi valgte ikke å gjøre det fordi vi vurderte at Thomas (Lehne Olsen) også kunne ta ut Heltne Nilsen. Vi kunne også vært mer tålmodig og ikke støtet ut av leddet for tidlig. Jeg synes det går mer på innstilling. Vi var på, men vi lagde kampen vanskelig for oss selv. Mot Bodø/Glimt ble vi på mange måter tatt på alle de tingene vi har lyst til å være veldig gode på. I denne kampen var vi for slurvete og trege. Vi tvang fram løsninger, i stedet for at de kom naturlig. Bevegelsene våre foran ballfører var ikke samtidige nok. Det gjorde at vi spilte på oss brudd. Det føltes ofte ubehagelig da Brann angrep", uttalte Bakke til RB etter kampen [114]. - Tap hjemme etterfulgt av seier på bortebane, slik også mot Odd 18. august. Pussig at LSK i denne perioden var bedre på bortebane enn hjemme, men kanskje også logisk. På bortebane er det vertskapet som må angripe oss og styre kampen. LSK kan avvente og utnytte feil. Uansett, LSK slo tilbake etter den miserable hjemmekampen mot Brann og viste på Skagerak Arena en fantastisk lagmoral krydret med en monsterspiss i landslagsklasse (Thomas Lehne Olsen). Alle jobbet for alle, snudde kampen til tross for en tidlig kalddusj og på topp hadde laget Eliteseriens for øyeblikket beste spiss. Det til sammen ga tre poeng.

I cupkampen borte mot Grorud IL 22. september håpet mange at LSK skulle få spille til å sitte igjen, men den gang ei. Bakke valgte å hvile Åsen og Lehne Olsen fra start, og det ble fort veldig tydlige at LSK er avhengig av disse to spillerne i sitt offensive spill. Grorud så muligheten og presset oss ut i ekstraomganger etter at Vetle Dragsnes hadde utlinknet til 2-2 like før slutt. Selvfølgelig var det Thomas Lehne Olsen som sørget for matchvinnermålet og LSK slapp med skrekken mot OBOS-ligaen dårligste lag - i alle fall på tabellen. "Det er slik man frykter at det skal bli. Verste er selvfølgelig å ryke ut, men det nest verste er at vi måtte fighte hardt for det. Det ble en slik kamp. Ikke det vi ønsket, men slik ble det. Nå tar vi med oss den, og nå blir det cup i mars. Vi må restituere best mulig for å være så klare som mulig til kampen mot Tromsø på lørdag, for den gleder vi oss til. - "Etter scoringen (til Mathew) begynte vi plutselig å slå tre-fire lang baller helt ut i det blå som de kunne plukke ned. Da måtte plutselig vi forholde oss til dem. Vi slapp opp momentumet, og det føltes helt unødvendig. Vi er ikke stolte av prestasjonen, men er fornøyd med å være videre", fortalte Bakke til RB [115]

Tromsø IL 25. september og ny flause på hjemmebane, tap 1-2. "Årsverste", uttalte Geir Bakke til LSK.no. For det LSK presterte ute på banen var både tamt og tannløst. Legg også til stillestående og initiativløst. Tromsø IL låste av vår venstre side med Dragsnes og Åsen. Det ga rom på motsatt side. Likevel klarte ikke LSK å utnytte dette. Det ble ekstremt mye trilling av ball, sidelengs eller med støttepasninger bakover på banen. Verst i så måte var at LSK nesten hele tiden skulle spille seg ut fra egen forsvarssone. Gang på gang dro LSK på seg et brudd langt inne på egen banehalvdel. Noe som ga motstanderen lettkjøpte muligheter foran vårt mål. - Ser vi bort fra et klart overtak i ballbesittelsen (59 - 41 %, VG) og ekstremt mange cornere (13 - 2, VG) produserte vel ikke LSK en reell målsjanse før straffesituasjonen i sluttminuttene. Særdeles alarmerende med tanke på at dette var en kamp på hjemmebane. - Denne gangen klarte ikke LSK å følge opp med en ny strålende bortekamp. 2. oktober ble det tap 1-2 for Sarpsborg 08. LSK leverte absolutt ingen dårlig bortekamp. Sett over 90 minutter hadde LSK faktisk et spillemessig overtak. Fugla var hakket bedre enn hjemmelaget, men hva hjelper det? I en sjansefattig kamp ble to forsvarsfeil helt avgjørende, eller skal vi si to personlige feil. Slørdahls hodestøt og Petterssons svake markering av Koné. Thomas Lehne Olsen vartet opp med en ny fantastisk scoring. Dagen etter fikk Bakke spørsmålet om om det enorme gapet mellom nummer 1 (Thomas Lehne Olsen) og nummer 2 (Gustafsson, Pettersson og Ranger) på LSKs toppscorerliste: "Vi må flere spillere som kommer i gunstige avslutningssituasjoner for seg selv. De må ha lyst til å være mer tellende. Det må vi bli råere på. Når Thomas ligger på 19 mål og neste ligger på 2, det må vi få gjort noe mer. Vi må være mer sultne på mål, alle mann. Det må jobbes med. Det er ikke noe å lure på", uttalte han til RB [116].

Seriestatistikk

Lag Nasjon Fra Til Statistikk
Kamper Vunnet Uavgjort Tapt Seier %
Lillestrøm SK Norge 2. januar 2020 16. oktober 2021 52 26 14 12 50

Karriere som trener

Klubb Periode Stilling
Mal:Country alias Norway Skjetten SK 1998 - 1999 Hovedtrener
Mal:Country alias Norway Vålerenga 1999 - 2005 Assistenttrener
Mal:Country alias Norway Moss FK 2006 - 2008 Hovedtrener
Mal:Country alias Norway Stabæk 2009 - 2011 Assistenttrener
Mal:Country alias Norway Kristiansund BK 2012 - 2013 Hovedtrener
Mal:Country alias Norway Molde FK 2014 Assistenttrener
Mal:Country alias Norway Sarpsborg 2015 - 2019 Hovedtrener
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 2020 - 2021 Hovedtrener

Meritter som trener

Karriere som spiller

Klubb Periode Ligakamper Ligamål
Mal:Country alias Norway Rælingen FK 1987
Mal:Country alias Norway Strømmen IF 1988 - 1992
Mal:Country alias Norway Kongsvinger 1993 - 1994
Mal:Country alias Norway Stabæk 1995 - 1997