Nyheter oktober 2011

Collapse
X
 
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • 007

    lsk.no

    Billettservice er med

    Ny sponsorkontrakt er signert. Denne gangen er det Billettservice som er med ut 2015.



    Egen kommentar: billettservice.no overtar ansvaret for billettsalg fra 2012-sesongen fra billettluka.no.

    Kommentar

    • Ketil Cantona
      Seniormedlem
      Hjelp, skaff meg et liv!
      • Feb 2004
      • 6813



      Berg trolig ferdig i kveld.

      I kveld holder Lillestrøm trolig styremøte.
      Resultatet er trolig at trener Henning Berg får sparken.
      Det melder TV 2 Sporten tirsdag formiddag.
      Vil ta grep
      Styreleder i klubben bekrefter overfor TV-kanalen at klubbstyret nå ønsker å ta grep.
      - Vi må se på totalen og finne ut av hvorfor det går dårlig, hvorfor svikter publikum og hvorfor LSK ikke er så attraktive som tidligere. Vi får komme tilbake til hva styret kommer frem til etter møtet, sier Per Mathisen til TV 2 Sporten.

      Kommentar

      • RSP
        Moderator
        • Aug 2004
        • 10498

        VG

        Berg-assistent savner LSK-ledelsens støtte av treneren

        * Treneren fredes ut dagen - men kan ifølge TV 2 sparkes i kveld[/h]

        Publisert 25.10.11 - 15:11, endret 25.10.11 - 15:44 (VG NETT)
        Av Wegard Bakkehaug , Knut Arne Hansen og Øyvind Brenne

        ÅRÅSEN/OSLO (VG Nett) Henning Bergs fremtid på Åråsen er svært uviss. Nå krever trenerens høyre hånd - den gamle toppscoreren Petter Belsvik - mer støtte fra Lillestrøm-ledelsen.

        - Vi forventer mer støtte fra ledelsen. Vi kunne trengt at de sto frem tydeligere da det stormet som verst, sier Belsvik til VG Nett tirsdag ettermiddag.

        Det var Belsvik - og ikke hovedtrener Henning Berg - som ledet dagens LSK-trening, men assistenttreneren mener det ikke er noen dramatikk i det. Årsaken skal være at Berg ikke pleier å lede lagets restitusjonstreninger på tirsdager.

        Men etter sju tap og en uavgjort kamp på de åtte siste kampene, er det ingen tvil om at Berg er presset. En runde rundt hos de store nettavisene i Norge forteller alt om det:

        Investor Per Berg har lovet kroner til forsterkninger, men da må endringer skje. Ifølge Romerikes Blad er disse forandringene ensbetydende med at Berg må sparkes vekk som hovedtrener.

        Allerede forrige uke meldte TV 2 at treneren ville få sparken om kort tid. I en ny sak i dag skriver TV 2 at Berg trolig sparkes i kveld etter et styremøte som ifølge kanalen sannsynligvis er i kveld. Men overfor aftenposten.no er styreformann Per Mathiesen tydelig på at Berg er LSK-trener når han legger seg i natt.

        - Nei, Henning blir ikke sparket i dag, det kan jeg love, sier Mathisen - noe blant annet gjør at dagbladet.no skriver at styreformannen ikke akkurat demper ryktene om Bergs avgang som sitt toppoppslag.

        Satt i 2,5 timers møte i dag

        VG Nett var til stede på Åråsen i dag. I ettermiddag var det heftig møtevirksomhet i sportslig utvalg. Der var Henning Berg og Per Mathisen til stede - og temaet var neste sesong. Etterpå hastet hovedtreneren ut og tok seg så vidt tid til å svare VG Nett på veien til bilen.

        - Vi planla neste år, og diskuterte spillere ut og inn - og var stort sett enige. Dette er møter vi har ofte, sier Berg til VG Nett.

        - Hva tenker du om spekulasjonene om at du er ferdig som LSK-trener?

        - Det vet jeg ikke noe om. Jeg har ikke noe inntrykk av det, sa Berg - og forlot Åråsen.

        Konfrontert med Petter Belsviks kritikk, svarer styreformann Mathisen at han ikke kjenner seg ikke igjen i Belsviks kritikk.

        - Nei, ikke helt. Jeg kan ikke se at vi har uttalt annet enn at Henning Berg er trener og har kontrakt. Vi har sagt det er det vi forholder oss til. Da vet jeg ikke helt hva annet vi kan si. Skal jeg gå rundt med en stor plakat på ryggen? spør Mathisen til VG Nett.

        Belsvik mener det er feil at Berg kjører et «one mans show».

        - Hadde det stemt, hadde ikke jeg fått ledet denne treningen alene, sier han med et lurt smil, før han fortsetter:

        - Jeg er overrasket over at det har vært så ensidig kritikk.
        Vi føler at vi på sport gjør mye riktig, men vi har savnet støtte fra ledelsen og resten av klubben den siste tiden.

        - Imponert

        - Jeg har overhode ikke merket noen forskjell på Henning den siste tiden. Jeg er imponert over måten han har klart å holde fokus på, sier Belsvik.

        Det var godt humør på dagens trening, før spillerne sammen med Henning Berg og resten av trenerteamet spiste lunsj. Og mens Berg ble værende på Åråsen, dro spillerne hvert til sitt etter lunsjen var overstått.

        Ujah fikk ballen til å rulle

        Tidligere LSK-spiller Anthony Ujah satte full fyr i bråket rundt Henning Berg, da han gikk ut å kritiserte gamlesjefen i forrige uke.

        - Slik det er i LSK nå, så er det Henning Berg som bestemmer alt uansett hva det gjelder. Det må ta slutt, ellers kan det gå galt på Åråsen. Folk er frustrert, sa Anthony Ujah til rb.no.

        LSK-lederen varslet møte om LSK-krisen

        Mandag varslet LSK-leder Per Mathisen at styret i klubben ville samles i løpet av uken, men at det ikke er et tema å skifte trener.

        - Nei, ikke spesifikt. Styret kommer til å gjøre en totalvurdering og se hva det er behov for å gjøre for at ting skal bli slik de skal igjen. Det er naturlig at styret samles denne uken. Det er helt naturlig, og ikke noe som har oppstått brått fordi vi mener situasjonen er akutt, sa han.

        - Hvorfor er ikke det et tema etter ett poeng på de siste åtte kampene?

        - Nei, det kan du si. Det er klart vi kommer til å diskutere hvordan ting fungerer og hvorfor det ikke fungerer. Vi må se på det. Vi må gå gjennom helheten. Alt vil bli vurdert, men treneren er ikke et spesifikt tema selv om vi må se på om vi mener vi kan komme på rett kjøl med det som er nå eller om styret mener andre grep må gjøres.

        ÅRÅSEN/OSLO (VG Nett) Henning Bergs fremtid på Åråsen er svært uviss. Nå krever trenerens høyre hånd - den gamle toppscoreren Petter Belsvik - mer støtte fra Lillestrøm-ledelsen.

        Kommentar

        • RSP
          Moderator
          • Aug 2004
          • 10498

          RB: Børsen Viking - Lillestrøm

          Viking-Lillestrøm 2-0 (2-0)

          Viking stadion. Mål: 1-0 (30) André Danielsen, 2-0 (33) André Danielsen. Gult kort: King Osei Gyan, Trond Erik Bertelsen og André Danielsen, Viking. Mathis Bolly, LSK. Tilskuere: 9.141. Målsjanser: Viking 5, LSK 7. Cornere: Viking 7, LSK 4.

          Kampkarakter:
          5

          Publikum:
          4

          LSK (4-4-2):


          STEFAN LOGI MAGNUSSON 4

          Egentlig ikke all verden å gjøre før han måtte plukke ballen ut av nettet. Det målet kan han ikke klandres for. Danielsens andre også vanskelig å gjøre noe med. Ingen feil i feltarbeidet. Flere svake utspill etter pause. Vanskelig å være god med slikt forsvarsspill.

          KARIM ESSEDIRI 4

          Har en tendens til å rygge for mye og blir da heller ingen god sikringsspiller for kanten foran seg. Dratt langt inn før Vikings andre. Lite involvert offensivt før han fant Knudtzon med et godt innlegg rett før pause. Få dødballmuligheter – to gode og to svake.

          STEINAR PEDERSEN 4

          Ryddet nesten opp i egen feil da han feilberegnet i straffefeltet. Klarte seg greit inntil Vikings andre scoring Der havnet han på halvdistanse og burde ha støtet i Danielsen umiddelbart. Slurvet noe med pasningene før pause. Langt bedre etter pause. Da var han på vanlig nivå.

          FRODE KIPPE 4

          Tilbake etter to kamper ute med strekkskade. Trygg og autoritær i duellspillet fra start. Men ute av posisjon da Viking tok ledelsen. På halvdistanse hele veien i den situasjonen. Overrasket, men ryddet bra opp selv da Danielsen kom gjennom på jakt etter sitt tredje. Kamprusten.

          LARS KRISTIAN ERIKSEN 4

          Ble rundingsbøye et par ganger mot kjappe Nisja. Løste de fleste situasjonene greit, men heller ikke mer. Flott innlegg til Gabrielsens sjanse før pause. Småtrøbbel med posisjoneringen ved et par anledninger. Ingen trussel framover, før han truet seg inn i boksen rett før slutt.

          LUNAN RUBEN GABRIELSEN 5

          En del involvert i åpningsminuttene, men ble mer og mer borte utover i omgangen. Løste det defensive på en helt grei måte. Fikk en kjempesjanse, men ballen spratt opp i kneet rett før pause. God etter han ble flyttet inn sentralt mot slutten. Må å sette inn et Ringstad-innlegg.

          STEFAN GISLASON 5

          Tok tidlig grep om midtbanen og valgte enkle, men gode pasningsløsninger. Kjempepasning til Bollys store sjanse. Forsvant mer ut av kampen etter Viking scoret og kunne falt av for å ha hjulpet Pedersen før den andre. Ikke like sentral etter pause, da LSK også slet.

          PAUL OBIEFULE 3

          I mindre ballkontakt enn Gislason og ikke alltid heldig defensivt. Godt skudd – like utenfor krysset – etter 25 minutter. Ofte i sin egen verden defensivt. Klarte aldri å prege kampen. Svak i LSKs dårligste periode rett etter pause. Byttet ut etter drøye timen.

          ERLING KNUDTZON 4

          Inn på laget igjen, først og fremst på grunn av kontringsevnen og Gulbrandsen karantene. Farlig frampå tidlig da han satte Kippes stuss utenfor. Få offensive bidrag etter det. Grei defensiv jobb, ikke mer. Preget heller ikke kampen spesielt mye a han ble flyttet over til høyre.

          OHI OMOIJUANFO 5

          Åtte kamper uten scoring for den unge spissen før han kom til Stavanger. Gjorde mye bra med ballen før pause. og også flinkt til å holde på den da midtbanen lå lavt. Spilte også Bolly fint fram til hans andre sjanse. Kom ikke til farligheter selv.

          MATHIS BOLLY 5

          Kontringseldorado. Gikk over ende og ble skadet i duell med Lædre Bjørdal på vei gjennom. Burde gitt LSK ledelsen alene med keeper, men avslutningen ble for lett å lese. God sjanse rett etter også. Også kjempesjansen etter pause endte i keeperklypene. Pratet på seg gult.

          SUM 11 MANN: 47


          INNBYTTERE:


          STIAN RINGSTAD

          (24 min. for Obiefule).
          Flott forarbeid til en stor Bolly-sjanse på direkten. Også et bra innlegg som kunne gitt uttelling. Positivt innhopp igjen.

          PÅL STEFFEN ANDRESEN

          (6 min. for Knudtzon).
          Kastet inn som spiss i sluttminuttene. Skapte litt kaos, men ingen sjanser.

          DOMMER:


          PER IVAR STABERG 4

          Blåse ikke da Bolly gikk over ende, verken utenfor eller i feltet før pause. Trolig med rette. Reagerte heller ikke da Kippe havnet på ryggen i feltet. Blåste for langt mindre ting ute på banen. Ingen hjemmedommer i kortbruken. Variabel frisparklinje.

          ANALYSEN:

          Etter mye turbulens den siste uka og sju strake kamper uten seier hadde ikke LSK det beste utgangspunktet før møtet med Viking. Men kampen startet helt etter kanarifuglenes ønske. De fikk haugevis av bakrom hvor hurtige Mathis Bolly hadde sitt eget eldorado – helt til avslutningene. De var ikke gode nok og da i stedet Viking scoret på sine to første sjanser, ble bakrommet borte og kampen en helt annen. Det kampbildet klarte ikke LSK å håndtere like bra. Spesielt den første halvtimen av andre omgang ble gjesten var puslete og bar tydelig preg av situasjonen. Selv om de fikk flyttet spillet lengre opp mot slutten var det for sent. Det virket ikke som dagen da LSK skulle score. Situasjonen på Åråsen er nitrist for tida. Eneste trøsten er at det praktisk talt er umulig å rykke ned.

          Vurdert av Per Morten Sødal og Per Kristian Torvik


          http://www.rb.no/lsk-magasinet/lsk-boersen/article5782829.ece

          Kommentar

          • RSP
            Moderator
            • Aug 2004
            • 10498

            Romsdals Budstikke

            Hoff: - Henning Berg er ikke den rette for LSK


            FOTO: RUNE SJØBERG, DIGITALSPORT

            Treneren kan snart være ferdig på Åråsen.

            Publisert: 25.10.2011 kl. 20:16 , endret: 25.10.2011 kl. 20:31
            Av: Bernhard Veland

            Lillestrøm-trener Henning Berg kan være ferdig i klubben denne uken. Lillestrøm har tatt ett poeng på åtte kamper i høst, og investor Per Berg krever endringer .
            Ivar Hoff, tidligere Lillestrøm-trener, nå fotballkommentator på TV 2, er svært kritisk til måten Lillestrøm drives. Han mener at tiden er i ferd med å renne ut for trener Berg, men at ting bør gjøres på en annen måte.
            - Henning Berg er ikke den rette typen for Lillestrøm. Han har ikke levert varene, da er det kanskje naturlig å finne en ny trener etter sesongen. Berg har ikke bidratt med entusiasme som gjør at folk går på kamp, det er heller motsatt, sier Hoff til Aftenbladet.

            Nikkedukker?
            Ifølge Romerikes Blad vil investor Per Berg fjerne Henning Berg som trener.
            - Klubben kan ikke sitte som nikkedukker i en slik situasjon, det er styret som skal bestemme. Han må gjerne stille krav, men jeg liker ikke at lommeboka bestemmer, sier Ivar Hoff.
            - Per Berg har som investor kjøpt inn dyre spillere som nesten ikke har spilt, men tjent bra. Lønnsregningen er det klubben som sitter igjen med, og ved videresalg skal investorene ha sitt, sier Hoff.
            Hoff mener at disse spillerkjøpene har bidratt til underskudd i Lillestrøm.
            - De måtte blant annet selge 25 prosent av arvesølvet, Åråsen. I sommer var Lillestrøm med i medaljekampen, men solgte Nosa og Ujah. Med dem på laget hadde de fortsatt vært med i kampen om europacupspill, sier han.

            Kritiske røster
            Han mener at styret og leder Per Mathisen ikke bare har tatt gode beslutninger, og at Mathisen som både styreleder og daglig leder er ansvarlig for situasjonen i klubben.
            Ivar Hoff er ikke den eneste som mener noe om Lillestrøm og måten klubben drives.
            Jan Åge Fjørtoft var manager på Åråsen, men valgte å forlate stillingen da klubben innførte ny ledermodell etter 2008-sesongen, der treneren har alt sportslig ansvar.
            – Jeg både var og er uenig i den modellen klubben har valgt ved å gi all makt til en person. Fra utsiden ser jeg at dyktige personer i LSK er blitt gisler i egen klubb. Det er mange som sitter med kompetanse som ikke blir utnyttet slik klubben styres i dag. Uavhengig av hvem som får all makt. Tenk om den personen tar feil. Hvem skal da korrigere underveis, sier Viasat-programlederen til Romerikes Blad .
            Også de tidligere spillerne Anthony Ujah og Espen Søgård har uttalt seg kritisk om ledermodellen i Lillestrøm.
            - Jeg synes det er bra at folk bryr seg om Lillestrøm. Men det er alltid i motgang at eks-trenere, eks-spillere og eks-managere tror de vet bedre, sa Henning Berg til vg.no tidligere denne uken.

            LSKs tabellplassering under Berg:


            2009:
            11
            2010: 10
            2011: 12 (tre runder før slutt)

            http://fotball.rbnett.no/eliteserien/article213244.ece

            Kommentar

            • holmiz
              The kjøkken-kanariz
              Hjelp, skaff meg et liv!
              • Apr 2006
              • 6064

              http://www.nrk.no/sport/fotball/eliteserien/1.7849251

              Onsdag kan han være ferdig i LSK



              Henning Berg kan fortsatt miste jobben, men neppe før onsdag.
              Foto: Aas, Erlend/Scanpix
              På onsdag kan Henning Bergs trenerskjebne avgjøres på et styremøte i Lillestrøm.

              På onsdag kan Henning Bergs trenerskjebne avgjøres på et styremøte i Lillestrøm.

              Publisert i dag 20:02.


              Henning Stille Berg


              • Født 1. september 1969
              • Berg spilte høyreback eller midtstopper, og var i mange år fast på det norske landslaget.
              • Berg fikk til sammen 100 A-landskamper (9 mål), og er med det spilleren med nest flest landskamper for Norge gjennom tidene. Bare Thorbjørn Svenssen har flere A-landskamper
              • Klubber som spiller: Vålerenga, Lillestrøm, Blackburn Rovers, Manchester United, Blackburn Rovers, Rangers
              • Klubber som trener: Lyn, Lillestrøm



              Det har stormet rundt Berg siden Lillestrøm-investor Per Berg krevde store endringer i klubben på torsdag i forrige uke.
              Flere medier meldte da at investoren ville fjerne trener Henning Berg.
              NRK vet at Per Berg er villig til å betale det det koster å løse treneren fra toårskontrakten.

              Møtes i morgen
              Henning Bergs trenerfremtid blir et av temaene på et styremøte i Lillestrøm i morgen.
              – Kan det skje noe rundt Henning Berg de neste timene eller dagene?
              – Styret kommer nok til å ha det planlagte styremøtet. Der må vi vurdere hva som må til for at vi skal få rettet dette opp igjen, sier styreformann Per Mathisen til NRK.
              – Hvor stor sjanse er det for at Henning Berg er Lillestrøm-trener under søndagens kamp?
              – Per i dag er det helt sikkert. Også videre utover det forholder vi oss til at han er trener, sier Mathisen.
              Styreformannen nektet å avsløre når styremøtet finner sted, men NRK vet at det arrangeres i løpet av onsdag.
              Lillestrøm har bare tatt ett poeng på de siste åtte eliteseriekampene.
              Se reportasjen: Henning Bergs framtid kan avgjøres i morgen.

              Mektig investor
              Om Henning Berg skulle få sparken på onsdag, vil investor Per Berg få sin vilje seks dager etter RB meldte at han ville fjerne treneren. Det misliker fansen sterkt.
              Fredag i forrige uke gikk lederen av Lillstrøms supportergruppe Kanari-fansen ut mot investorens makt over klubben.
              – Klubben brakk nesten nakken sist han var inne med penger. Vi synes det er spesielt uheldig at han skal kunne legge føringer for det sportslige, sa talsmann Morten Galåsen til NRK.


              Investor Per Berg mener mye må endres i Lillestrøm.


              Har dialog med investoren

              Styreformann Per Mathisen hevder investoren ikke har maktene i klubben, men innrømmer at klubben har løpende dialog med investor Per Berg.
              – Han er en person med stort hjerte for Lillestrøm, og som vi lytter til, men det er klubben og styret som staker ut kursen og bestemmer hva vi skal gjøre, sier Mathisen.
              Investor Per Berg mener på sin side at det ikke er noe galt i at han kan stille sportslige krav.
              – Hvis jeg blir spurt om å bidra med penger, må jeg få lov til å si hva jeg mener bør gjøres. Det mener jeg er helt legalt, sier Per Berg til NRK.
              NRK.no fortsetter å følge saken på onsdag.
              Hilsen Anders

              Och det känns som när vi kom hit, till möjlighetens land
              Du kan följa mina spår hem, Columbus var mitt namn

              Kommentar

              • RSP
                Moderator
                • Aug 2004
                • 10498

                VG

                LSK-ekspert: - Berg kan ikke trene LSK i 2012

                Publisert 26.10.11 - 10:20, endret 26.10.11 - 10:24 (VG NETT)
                Av Wegard Bakkehaug

                ÅRÅSEN (VG Nett) Romerikes Blads sportsredaktør mener han nærmest kan garantere at Lillestrøms pressede trener Henning Berg får sparken før årsskiftet.
                Morten Svesengen har fulgt LSK tett i en årrekke. Hans Romerikes Blad, sammen med TV2, meldte forrige uke at Berg vil bli sparket i løpet av nærmeste fremtid. Svesengen føler seg helt sikker på at Henning Berg er ferdig som trener på Åråsen innen vi feirer nyttårsaften i Norge.

                - Slik situasjon er nå, er vi rimelig sikre på at det kommer til å skje noe, men ikke akkurat tidspunktet. Men jeg er helt sikker på at Henning Berg ikke trener LSK i 2012. Det kan han ikke. Uansett hva de henter inn av spillere, vil LSK da være en klar nedrykkskandidat. Så lenge de ikke får investorerer inn, vil de heller ikke ha mulighet å etablerte spillere som er gode nok, sier Svesengen til VG Nett.

                VG Nett er til stede på dagens trening på Lillestrøm stadion - hvor Henning Berg som vanlig leder økten i grått og trist høstvær. Et par supportere følger økten fra sidelinjen.

                Investor Per Berg vurderer å gå tyngre inn økonomisk på Åråsen. Men da er kravet ifølge lokalavisen at Henning Berg måtte fjernes.

                Ber Berg se rundt seg

                Ett poeng på åtte kamper og kritikk fra flere tidligere spillere og ledere har preget hverdagen på Åråsen i høst. Tidligere LSK-toppscorer Anthony Ujahs slaktet Bergs lederstil i Romerikes Blad forrige uke, og fikk raskt støtte. Henning Berg uttalte at han ikke kjente seg igjen i Ujahs kritikk.

                - En kan begynne å lure på om Romerikes Blad har en agenda, eller om de ubevisst er et talerør for eks-LSKere med markeringsbehov, sa Berg til RB forrige uke.

                - Vi blir stadig beskyldt for å ha en agenda. I den grad vi har det, er det for å beskrive hva som skjer på Åråsen. Jeg legger merke til at Berg til stadighet angriper alle som mener noe om ham, i stedet for å svare på kritikken. Standardsvaret er at han overhodet ikke kjenner seg igjen. Han burde kanskje tatt en titt rundt seg, og ikke tro alt er oppspinn, sier Svesengen.

                - Motløshet

                LSK-supporterne skal være delte i synet på om det er riktig å la Berg fortsette som hovedtrener.

                - Den motløsheten Per Berg beskriver, stemmer godt med situasjonen slik vi opplever den. Og vi er ganske tett på, sier Romerikes Blads sportsdirektør.

                - Har dere inntrykk av at han har «mistet garderoben»?

                - Frode Kippe, Steinar Pedersen og Stefan Logi Magnusson er de lojale spillerne som har vært på Åråsen en god stund. Resten er stort sett unge, lovende spillere som er kjempeglade bare for å være i eliteserien. Det er nesten ikke mulig å miste tilliten i en gruppe som er sammensatt på den måten.

                Savner støtte

                Berg-assistent Petter Belsvik sa tirsdag til VG Nett at han har savnet støtte fra ledelsen og resten av klubben. Styreleder Per Mathisen fortalte at et styremøte er planlagt i nærmest fremtid, men for å unngå ytterligere press og spekulasjoner fra omgivelse, vil han ikke røpe hvilken dag dette skal finne sted.

                Ifølge TV2 skal styremøtet, som kan ende med at Berg får sparken som LSK-trener, avvikles i kveld.

                Henning Berg satt tirsdag i et 2,5 timer langt møte med Mathisen og klubbens sportslige utvalg. Ifølge dem som var tilstede ble ikke Bergs stilling nevnt med et ord.

                LILLESTRØM STADION(VG Nett) Romerikes Blads sportsredaktør mener han nærmest kan garantere at Lillestrøms pressede trener Henning Berg får sparken før årsskiftet.

                Kommentar

                • Stray Cat
                  Moderator
                  • Aug 2008
                  • 5914

                  Nettavisen



                  Reagerer på heksejakten mot Berg
                  Egil Sande




                  Publisert 26.10.11 12:39

                  Har Henning Berg egentlig gjort en dårlig jobb i LSK?

                  Det stormer rundt Henning Berg. Både TV 2 og lokalavisa Romerikes Blad hevder å vite at LSK-treneren er ferdig i klubben innen kort tid, og at ledelsen har fått nok av dårlige resultater og mangel på entusiasme.
                  Men har egentlig Berg gjort en dårlig jobb?

                  12, 11, 10
                  Først må vi se på tabellplasseringene. Da han tok over LSK mot slutten av 2008-sesongen, var LSK truet av nedrykk. Berg måtte inn og redde stumpene, vant mot RBK i nest siste kamp og reddet plassen. Det året endte LSK på 12. plass.
                  I 2009-sesongen ble det en 11. plass, og i 2010-sesongen en 10. plass.

                  Ikke den fremgangen LSK-supporterne hadde håpet på.
                  Kvittet seg med «døukjøtt»
                  La oss se bak resultatene.
                  Da Berg tok over LSK-skuta i 2008, tok han i praksis over et synkende skip.
                  Tom Nordlie og Jan Åge Fjørtoft hadde brukt penger over en lav sko, hentet flere gamle spillere og gitt dem godt lønnede langtidskontrakter.
                  Av de 18 spillerne som var i LSK-troppen i Bergs første kamp i 2008-sesongen, er 13 mann kvittet seg med.
                  Bedre økonomi
                  Inn er kommet unge, lovende spillere, hvor mange er norske. Berg har, i samarbeid med sportsdirektør Torgeir Bjarmann, revitalisert LSK-troppen.
                  Men kanskje viktigst av alt: Han har vært med på å få klubben på beina igjen – økonomisk.
                  I januar 2009 var LSK i en prekær økonomisk situasjon, og Tom Nordlies siste år som trener endte med et gigantisk underskudd. LSK ble blant annet nødt til å selge eierandeler i Åråsen Eiendom for å unngå å miste profflisensen.
                  Berg (og Torgeir Bjarmann) har siden den gang solgt spillere for nærmere 40 millioner kroner, hvor mesteparten av pengene stammer fra spillere de selv har hentet inn. Nosa Igiebor gikk for drøyt åtte millioner kroner, Anthony Ujah for 25.
                  Berg har også kvittet seg med godt lønnede spillere som Jon Midttun Lie, Vidar Riseth, John Anders Bjørkøy og Khaled Mouelhi, for å nevne noen.
                  LSK har rett og slett kommet seg ut av uføret.
                  Til tross for at dårlig økonomi kan være en årsak til at LSK de siste fire årene aldri er blitt bedre enn nummer 10, har Romerikes Blad et godt argument:
                  - Økonomien er ikke verre enn hos minst 10 av konkurrentene.

                  Sliter på miljøet
                  Det som taler mest mot Henning Berg, er at han sliter på miljøet. Det reflekteres av intervjuer med eksspillere som Anthony Ujah og Olivier Occean.
                  Lokalavisen skrev nylig at Henning Berg regelrett skjelte ut LSKs mediesjef Ole Kristian Bakkene på La Manga i vinter, da Bakkene var skuffet over at Berg ikke ga ham beskjed om at LSK hadde flyttet treningskampen de skulle spille.
                  «Utskjellingen skjedde med et 20-talls måpende LSK-supportere til stede. Hjemme i Norge måtte styreleder Mathisen holde forsoningsmøter for å lappe sammen forholdet de to imellom etter konflikten - uten at han greide det», skriver LSK-ekspert Per Kristian Torvik i Romerikes Blad.
                  Det var starten på en feide mellom LSKs mediesjef og Berg, som etter det Nettavisen erfarer fortsatt ikke er løst, og dette er en av mange lignende situasjoner som gjør Berg uspiselig i klubben.
                  Når da resultatene uteblir, er det en gyllen anledning for LSK til å bli kvitt Berg. Klubben vet trolig godt at det er flere enn Berg som er i stand til å tenke bærekraftig, og klubben vil neppe gi en ny trener de frie tøylene Tom Nordlie og Jan Åge Fjørtoft fikk i sin tid.
                  Derfor vil nok LSK-ledelsen se bort fra det positive Berg har gjennomført, og trolig er LSK-treneren ferdig i jobben i løpet av kort tid.

                  - Reagerer på heksejakta
                  Nettavisen tok en prat med Kanarifansens leder, Morten Galåsen. Han mener Berg har klart det han ble ansatt for.
                  - Henning fikk to oppgaver da han ble ansatt: Unngå nedrykk og unngå konkurs. Begge deler har han klart, og fått vist frem LSK som utviklingsarena i prosessen, sier Galåsen til Nettavisen.
                  - Det tolker jeg som at du er imot å kvitte seg med Berg?
                  - Tolk det som at det er flere enn han som står ansvarlig for den sportslige situasjonen vi er i nå. Det kan godt hende det er rett å bytte trener, men vi reagerer på heksejakta han blir utsatt for nå.
                  - Hvorfor oppstår heksejakta, hvis han har klart det han fikk i oppgave, tror du?
                  - Det kan jeg ikke si noe om, men hadde det vært så ille som media fremstiller det, ville nok grep vært tatt tidligere.
                  - Hva tror du blir utfallet av det presset Berg har på seg nå, fra både investorer og presse?
                  - Det vil jeg ikke spekulere i, men jeg tipper vi ser svaret på det i løpet av kort tid.
                  - Hva håper du skjer, hvis du skal uttale deg som supporter, ikke talsmann?
                  - Jeg håper man kommer til en løsning som klubben, ikke enkeltpersoner, finner best for Lillestrøm Sportsklubb
                  Last edited by Stray Cat; 26.10.2011, 12:16.
                  For vi vet, både du og jeg, at fugla nå skal reise seg og sterkere enn før, her kommer fugla!!

                  Kommentar

                  • Skinke
                    Seniormedlem
                    Hjelp, skaff meg et liv!
                    • Sep 2007
                    • 3914

                    Uten denne trioen ble Lillestrøm nedrykkskandidat

                    Begredelig poengfangst etter at Nosa Igiebor, Anthony Ujah og Espen Søgård forsvant fra Åråsen.
                    Del med andre:

                    FacebookTwitterEpostDel

                    Med 7-0 borte mot Stabæk fikk Lillestrøm en drømmestart på Tippeliga-sesongen 2011. Anthony Ujah scoret fire og Nosa Igiebor to ganger i overkjøringen av bærumsklubben.
                    De to nigerianerne var toneangivende for Lillestrøm helt til de forsvant til henholdsvis Mainz og Hapoel Tel-Aviv. Ujah dro etter tolv seriekamper, Nosa ble i ytterligere sju runder før han pakket sammen og dro til Israel. Nosa spilte sin siste Lillestrøm-kamp hjemme mot Sarpsborg 7. august. Det samme gjorde Espen Søgård, som gikk til Start etter 12 år på a-laget til LSK.
                    Les også: Henning Berg trolig ferdig i Lillestrøm
                    Nedrykkssnitt
                    Statistikken i 2011-sesongen viser at salgene av profilene hadde en dramatisk effekt på «kanarifuglenes» poengfangst. Etter at Nosa og Søgård ble solgt, har Lillestrøm tatt ett eneste poeng, hjemme mot Stabæk. Det gir et poengsnitt på 0,125 per kamp. I løpet av en hel Tippeliga-sesong betyr det snaut 4 poeng.
                    Del på facebook
                    På de tolv første kampene tok Lillestrøm 16 poeng. Etter at Ujah gikk til Mainz gjorde de gulkledde det enda bedre. Med Nosa og Søgård i troppen hadde laget et snitt på hele 2,14 poeng i løpet av sju kamper. Et slikt snitt gjennom hele sesongen ville gitt totalt 64 poeng. Molde, som cruiser mot seriegull, kan maksimalt oppnå 63.
                    Her er statistikken:
                    Troppene Kamper Poeng Snitt per kamp
                    Med Ujah, Nosa og Søgård 12 16 1,33
                    Med Nosa og Søgård (uten Ujah) 7 15 2,14
                    Uten Ujah, Nosa og Søgård 8 1 0,125
                    Tungt uten Nosa og Ujah
                    TV 2 Sportens fotballekspert, Petter Myhre, er ikke overrasket når han får høre tallenes tale.
                    – Det er først og fremst Ujah og Nosa som var det store tapet for Lillestrøm. Sammen med Björn Bergmann Sigurdarson var de toneangivende for et godt Lillestrøm-angrep. Da de ble solgt og Sigurdarson skadet, raknet det, mener Myhre, som før støtte av Tor Ole Skullerud.
                    – Dette er selvfølgelig ikke tilfeldig i det hele tatt. Når en klubb sliter med økonomien må de ty til grep som å selge Nosa og Ujah, sier Skullerud.
                    Slakter klubbledelsen
                    Fremtiden til Lillestrøm-trener Henning Berg er svært usikker. De svake høstresultatene har skapt reaksjoner i Lillestrøm-miljøet og flere mener at Berg må gå. Tor Ole Skullerud er svært kritisk til ledelsen i klubben. Han mener at treneren ikke har fått den støtten han fortjener.
                    Les også: – Feil mann for LSK
                    Les også: Danielsen gjorde livet surt for Lillestrøm
                    – Det jeg savner er en klubbledelse som er åpne på at salgene gir sportslige utfordringer. Jeg synes det svak ledelse av Lillestrøm som klubb å ikke fronte det faktum at de beste spillerne ble solgt. Sånn som situasjonen er nå, mangler de spillere av kvalitet. Én mann blir skyteskive - og det er helt feil.
                    Del på facebook
                    – Det er veldig mye jeg ikke vet om livet på Åråsen, men dette mener jeg er elendig ledelse. Det er et eksempel på hvordan man ikke skal opptre i motgang, sier Skullerud.
                    – Sammensatt problem
                    Også Petter Myhre mener at Lillestrøm sliter med flere ting enn trenersituasjonen. Eksperten er usikker på om Berg kunne gjort så mye mer for å vinne fotballkamper.
                    – Dette er en kompleks greie. Jeg ser at de resultatene laget har levert i det siste ikke er bra nok, men sett over en hel sesong kunne de kanskje ikke forventet en bedre plassering uten Ujah og Nosa i en halv sesong. Lillestrøm sitt problem er uansett mer sammensatt enn at de ikke vinner fotballkamper.
                    PS: Lillestrøm ligger foreløpig på 12. plass i Tippeligaen, men dersom de taper sine tre siste kamper kan de fort bli tatt igjen av både Start, Fredrikstad og Sogndal. Hvis det skjer, rykker «fugla» ned.
                    Daukjøtt Felt C

                    Kommentar

                    • RSP
                      Moderator
                      • Aug 2004
                      • 10498

                      RB (kommentar)

                      «Bli ferdig med saken, LSK!»

                      KOMMENTAR: I dag er det seks dager siden Per Berg gikk ut og forlangte forandringer i LSK for å fortsette å bruke penger i klubben.

                      Per Kristian Torvik


                      TA GREP: LSK-leder Per Mathisen er blitt drevet over på defensiven etter sine uttalelser om Henning Bergs trenerjobb. Nå må han og styret ta grep i dag.Foto: Lisbeth Andresen

                      Investoren med betydelige økonomiske interesser i flere av LSKs spillere mente åpenbart at Henning Berg må skiftes ut – uten at han sa det med rene ord.
                      Siden har ulne uttalelser fra styreleder Per Mathisen svevd rundt. Han har ikke gitt klare svar på om han har tillit til treneren, om styret har det, eller om Henning Berg vil bli sparket fra jobben.
                      Samtidig har treneren gjort jobben med å forberede laget til kamp mot Viking og vært i møte i sportslig utvalg i går, der planer for sesongen 2012 ble diskutert.
                      Det er en profesjonalitet det er all grunn til å ta av seg hatten for, når han samtidig må gå rundt og lure på om noen på samme møtet egentlig har planer om å kvitte seg med ham.

                      Reagerer for seint

                      I går kunne en på nettsteder lese at Henning Berg ville få sparken i går, at det ikke ville skje i går, og at han trolig vil få beskjed i dag.
                      Å reagere så seint er naturligvis helt uakseptabelt og personalpolitikk på steinaldernivå. Men det er ikke overraskende at LSK nok en gang er handlingslammet i slike saker, som klubben har hatt for mange av.
                      Når pressen lukter trenerblod jakter de i flokk, på samme måte når det skjer utskiftninger i politikken. Det nytter ikke for et styre å forsøke å feie saken under teppet.
                      Det burde heller ikke være nødvendig å vente med å ta en avgjørelse til et møte som er planlagt for et par måneder siden.
                      Hastemøter må skje så raskt som mulig. Om styret ikke er fulltallig, så er telefonen oppfunnet. Det kan ikke være så vanskelig å få til et vedtak i en sak styremedlemmene sikkert har gjort seg opp en mening om.
                      Det her jo heller ikke noen vinnersak for LSK at leder Per Mathisen blir drevet fra skanse til skanse i intervjuer på tv, i radio, aviser og nettsteder.

                      Scorer lavt

                      Henning Berg har ikke vært heldig med alt han har uttalt i sin tid som trener. Men han er i godt selskap, slik denne saken har utviklet seg.
                      Nok en gang lurer Fotball-Norge hva de egentlig holder på med på Åråsen.
                      Dagens publikumsundersøkelse RB presenterer viser at LSK sliter med populariteten, også i nærmiljøet. Det gjelder både treneren og spillerne.
                      Bedre blir det ikke av det som utspiller seg nå.
                      LSKs styre kan gjerne fatte et vedtak om at Henning Berg er mannen de har full tillit til også i fortsettelsen.
                      Og de kan gjøre det motsatte, slik alle tror vil skje.
                      Men gjør et vedtak, og gjør det i dag, før vi er helt over i parodien

                      Kommentar

                      • holmiz
                        The kjøkken-kanariz
                        Hjelp, skaff meg et liv!
                        • Apr 2006
                        • 6064






                        LAV POENGSUM: LSK-trener Henning Berg får dårligst score av samtlige norske topptrenere i en undersøkelse som Sponsor insight har gjort på oppdrag for Norsk Toppfotball. Spørsmålet var hvordan trenerne framstår i media. Berg har imidlertid gjort det bedre på undersøkelsen, der 4.331 norske supportere svarte, enn i fjor. Da fikk han 3,3 poeng. I år ble karakteren 4,2. ? Hele klubben må gå seg selv, sier markedsdirektør Robert Lauritsen (innfelt).Foto: Roar Grønstad

                        Minst populær blant sine egne

                        Ingen andre supportere er så lite fornøyde med hvordan treneren fronter klubben utad som man er i LSK. Det liker markedsdirektør Robert Lauritsen dårlig.

                        Publisert 25.10.2011 kl 22:00 Oppdatert 26.10.2011 kl 16:46
                        Per Morten Sødal


                        Stadig flere signaler kommer om at Henning Bergs dager på Åråsen er talte. Uten å annonsere trenerens avgang har også ledelsen gitt klar beskjed om at noe må gjøres med det som mer og mer framstår som en likegyldighet til klubben.

                        Det gjør forberedelsene til 2012 til en utfordring.
                        Markedsdirektør Robert Lauritsen har vært i klubben i 13 år. Han tror det må endringer til for å få LSK tilbake på rett kjøl.
                        – Alt tatt i betraktning er dette den største utfordringen jeg kan huske å ha stått overfor i mine år i klubben. Vi er nødt til å få med oss noe nytt og annerledes inn i kofferten som igjen vil skape optimisme, engasjement og interesse for klubben LSK, sier Lauritsen til Romerikes Blad.
                        Bunner undersøkelse Noe av bakgrunnen for at det er gått kaldt nedover ryggen på en del sentrale personer på Åråsen er en undersøkelse som Sponsor insight har gjort på oppdrag for Norsk Toppfotball.

                        Der får Henning Berg desidert dårligst score av topptrenerne for hvordan de framstår i media. Dommerne er 256 av LSK egne supportere over 15 år.

                        LSK-sjefen får karakteren 4,2, mens de nest svakeste oppnår 5,1 av totalt 7 poeng. Haugesunds Jostein Grindhaug topper med 6,8.

                        – Alle er nødt til å gå i seg selv, også hovedtreneren. Vi som klubb må framstå på en helt annen måte i 2012, sier markedsdirektøren.
                        4.331 supportere over hele landet er spurt om hvordan de opplever forskjellige faktorer i sin egen klubb. Tallene for LSK er ikke utelukkende negative, men i forhold til hvordan man framstår utad er de direkte nedslående.
                        – Jeg har vært klar over dette en stund. Heldigvis er fotballen kun «desserten» i det vi tilbyr våre sponsorer. Vi selger nemlig først og fremst nettverk til forrett og business som hovedrett i våre konsepter, forklarer Lauritsen som i helgen hadde med seg en rekke LSK-sponsorer til Toscana.
                        I god periode Ekstra ille for LSK er det også at undersøkelsen ble gjennomført mellom 17. juni og 2. august.
                        Da kjempet klubben i toppen. Det gjør den ikke nå.

                        Bergs score er imidlertid bedre enn i fjor. Da oppnådde han 3,3 i den samme undersøkelsen.
                        Treneren sa til Romerikes Blad lørdag at han har tatt grep for å framstå mer positiv utad, uten at han mente at hans framtoning har noe med den dalende interessen å gjøre.
                        – I forhold til kommunikasjonen utad ble jeg oppfattet som mer negativ enn det jeg selv følte de to første sesongene. I år har jeg virkelig forsøkt å forandre det, sa han.

                        Dommen fra markedsdirektøren er at dette ikke har vært nok.
                        – Når vi ikke ser spesiell bedring, er ikke det bra nok.
                        Splid blant supporterne Samtidig går debatten om trenrens rolle heftig blant supporterne. Selv om sentrale personer i Kanari-Fansen har uttrykt støtte til Berg, framstår gruppen som delt i to.

                        Etter at Romerikes Blad skrev at investor Per Berg ønsket ham fjernet, har de også opprettet en avstemming på sin hjemmeside.
                        Mens Berg fikk mye støtte de første dagene, var grafen i går ettermiddag helt i balanse etter at 268 hadde stemt.
                        – Fra ditt ståsted, er LSK avhengig av å skifte trener for å komme i vinden igjen?
                        – Det er heldigvis ikke min jobb å vurdere det spørsmålet. Men vi er nødt til å komme med noe nytt og positivt. Med det antallet som er på tribunene for tida, blir det ikke lett å selge klubben, slik situasjonen er nå, svarer markedsdirektøren.
                        Spillerslakt Men Berg er ikke den eneste som ligger i bunnen i undersøkelsen. Også spillernes opptreden utad blir ansett som såpass dårlig at kun Start er verre.
                        Samtidig scorer klubben langt bedre i år enn i fjor på åpenhet, nøkternhet og hvordan man involverer seg i lokalmiljøet.
                        Hele 80 prosent anser at de er sterkt engasjerte i klubben og nær én av fire mener LSK som veldig viktig for dem.
                        Robert Lauritsen mener dette viser at klubben har stort potensial. Han ser kun én løsning.
                        – Alle må enes om hvordan vi ønsker å framstå. Vi må sette oss ned sammen, spillere, trenere, administrasjon og styre og finne fram noen hårete mål for 2012.
                        Last edited by holmiz; 26.10.2011, 16:21. Begrunnelse: Tok med artikkelforfatter og rydda opp i html-kaoset til RB
                        Hilsen Anders

                        Och det känns som när vi kom hit, till möjlighetens land
                        Du kan följa mina spår hem, Columbus var mitt namn

                        Kommentar

                        • general
                          Seniormedlem
                          Myklebust Light
                          • Apr 2004
                          • 1150

                          Henning Berg, timer før LSK-skjebnen avgjøres: – Jeg er rett mann for LSK

                          Men TV 2 vet at Henning Bergs dager som Lillestrøm-trener sannsynligvis er talte.







                          Åråsen/Bergen (TV 2 Sporten):
                          I kveld er det styremøte i Lillestrøm. Der får Henning Berg vite at han ikke lenger er ønsket som trener for klubben.
                          For mens Berg prater om Ferguson, Dalglish og den rette skole, er klubben av en annen oppfatning. Styreleder i Lillestrøm, Per Mathisen, har gitt tydelige signaler om at klubben må gjøre noe for å stoppe den negative utviklingen, både på banen og tribunen.
                          Les også: Uten denne trioen ble Lillestrøm nedrykkskandidat
                          LSK-styret samles på torget i Lillestrøm onsdag kveld, og TV 2 vet at det der sannsynligvis vil besluttes at Bergs dager i klubben er talte.
                          Del på facebook
                          Berg selv er imidlertid klar på at han mener han er rett mann for Lillestrøm.
                          – Så lenge Lillestrøm vil bli en toppklubb, og være det over tid, så mener jeg at det er riktig, for jeg vet mye om hva som skal til for utvikle toppspillere. Jeg har hatt gode læremestere i Ferguson, Drillo, Nils Johan Semb og Kenny Dalglish. Jeg vet ganske mye om hva som skal til, og føler meg trygg på min kompetanse som trener, sier Berg til tv2.no.
                          Les også: – LSK kan ikke leve med denne utviklingen
                          – Er du trygg på at styret er enig i det?
                          – Styret må gjøre sine vurderinger. Til syvende og sist er det styret som er det avgjørende organet i klubben. Men i min dialog med styret har jeg ikke noen tilbakemeldinger på at de ikke er fornøyd med det sportslige. Tvert i mot.
                          – Frykter du utfallet av styremøtet i kveld?
                          – Jeg vil ikke bruke ord som frykter. Jeg vet selvfølgelig at det er styremøte, men så får vi se hva man tenker og beslutter. Det får ikke jeg gjort så mye med
                          Seriegull 2016!!!

                          Kommentar

                          • RSP
                            Moderator
                            • Aug 2004
                            • 10498

                            VG

                            Bjarmann: - Vi skal komme oss gjennom dette

                            Publisert 26.10.11 - 16:10, endret 26.10.11 - 16:12 (VG NETT)
                            Av Wegard Bakkehaug

                            LILLESTRØM STADION (VG Nett) LSK-legenden Torgeir Bjarmann har startet planleggingen av 2012-sesongen sammen med Henning Berg, men treneren kan bli fjernet av styret i løpet av kort tid.

                            - Vi skal komme oss gjennom dette, sier sportsdirektør Bjarmann til VG Nett på spørsmål om hvordan han har opplevde de siste ukene på Åråsen.

                            LSK-leder Per Mathisen nekter å røpe hvor og når, men klubbens styre samles i løpet av kort tid for å diskutere den dystre situasjonen på Åråsen - kanskje allerede onsdag kveld. Der vil hovedtrener Henning Bergs stilling være et tema.

                            Investor Per Berg vurderer å gå tyngre inn økonomisk på Åråsen. Men da er kravet ifølge lokalavisen at trener Berg må fjernes. Ett poeng på åtte kamper og kritikk fra flere tidligere spillere og ledere har preget hverdagen på Åråsen i høst.

                            - Godt samarbeid

                            Tidligere LSK-toppscorer Anthony Ujahs slaktet Bergs lederstil og omtalte den som enerådende i Romerikes Blad forrige uke, og fikk raskt støtte fra flere hold.

                            - Det som er sikkert, er at det har skjedd veldig mye bra siden Henning og jeg kom til klubben. Man må ikke glemme det. Vi er inneforstått med at kommer spørsmålstegn når man ikke vinner fotballkamper, men over tid har det blitt for ensidig kritikk, sier Bergmann.

                            Mannen som mange mener er den beste spilleren som aldri fikk landskamper for Norge kjenner Åråsen ut og inn etter 306 eliteseriekamper i gult og svart. Bjarmann ble foran 2006-sesongen hentet til Lyn for å jobbe sammen med Berg, og tre år senere var de nok en gang forent i LSK.

                            - Vi har god kjemi og samarbeider bra. Våre roller er adskilte og vi vet hva vi skal gjøre. Han har ikke gjort noe innenfor mitt område. At vi har fungert bra sammen, er det ingen tvil om. Det har absolutt skjedd mye bra i LSK, og det er viktig å ta med i totalbildet, sier Bjarmann.


                            På treningsfeltet

                            - Du kjenner deg ikke igjen i kritikken som kom fra blant andre Ujah?

                            - Nei, det må han stå for. Som jeg sa da det kom ut, får det ikke vært så ille da det til de grader var en glad historie fra han kom til han dro. Vi som jobber internt her har ikke det samme bildet.

                            Bjarmann overvar store deler av LSKs trening i sure vindkast og kaldt høstvær på Lillestrøm stadion onsdag sammen med en håndfull tilskuere og noen journalister. Henning Berg ledet økten som vanlig sammen med Petter Belsvik - og ingenting på treningen tydet på at laget har vært midt i en mediestorm den siste uken.

                            Og så sent som tirsdag satt Bjarmann, Berg og klubbens sportslige utvalg i et 2,5 timer langt møte for å legge planene for 2012.

                            - Den sportslige ledelsen jobber akkurat som vi har gjort hele tiden. Så får styret og andre bedømme de jobbene som gjøres internt i LSK. Jeg regner med de skal gå gjennom hele organisasjonen, ikke bare én enkelt, sier Bjarmann.

                            - Opplever du den motløsheten Per Berg mener preger klubben?

                            - Det er vanskelig å bedømme, men jeg er helt sikker på at det er engasjement i LSK og rundt klubben. Det merker man når det blåser. Folk bryr seg og mener noe. Derfor burde også fremstillingen vært noe mer nyansert, men media setter jo til dels agendaen.

                            LILLESTRØM STADION (VG Nett) LSK-legenden Torgeir Bjarmann har startet planleggingen av 2012-sesongen sammen med Henning Berg, men treneren kan bli fjernet av styret i løpet av kort tid.

                            Kommentar

                            • gilbert
                              Seniormedlem
                              Hjelp, skaff meg et liv!
                              • Nov 2003
                              • 3191

                              Kjelsrud Johansen sikra norsk EM-avansement

                              Henrik Kjelsrud Johansen skårte på sitt første spark på ballen da han kom inn etter 62 minutter, og skaffa Norge det poenget vi trengte mot Island for å sikre at vi gikk videre i EM-kvaliken:

                              http://www.fotball.no/Landslag_og_toppfotball/Landslag/Aldersbestemt_gutter/Aldersbestemt-gutter/G18/2011/Norge---Island/


                              gilbert

                              Kommentar

                              • PA
                                Seniormedlem
                                Myklebust Light
                                • Mar 2004
                                • 500






                                Foto: Tom Gustavsen


                                NÅ er han ferdig i LSK

                                Etter å ha lekt gjemsel med pressen en hel kveld, har LSK-styret nå tatt en beslutning om Henning Bergs framtid i klubben.



                                LES OGSÅ:





                                Omtalte lag og spillere







                                Nå er det slutt på den siste ukas spekulasjoner om Henning Berg sin framtid på Åråsen.
                                Styret har i kveld tatt sin beslutning rundt LSK-trenerens framtid i klubben.
                                De vil imidlertid ikke si hva konklusjonen er, og henviser i stedet til en pressemelding de skal sende ut torsdag formiddag.
                                Men etter det Romerikes Blad erfarer har styret onsdag kveld besluttet at Henning Bergs tid som trener for LSK er over


                                SAKEN OPPDATERES

                                Kommentar

                                • PA
                                  Seniormedlem
                                  Myklebust Light
                                  • Mar 2004
                                  • 500


                                  ETTERTRAKTET: Stabæks Johan Andersson skal i forhandlinger med andre Tippeliga-klubber. Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX


                                  Stabæks bosman-stjerne er ønsket av LSK, RBK, Tromsø og FFK

                                  I helgen bestemmer Johan Andersson seg for hvilke klubber han vil forhandle med.
                                  Midtbanespillerens kontrakt med Stabæk går ut ved nyttår, og TV 2 Sporten vet at Tippeliga-klubbene Lillestrøm, Rosenborg, Tromsø og Fredrikstad ønsker svenskens tjenester. Det gjør også Djurgården og danske Silkeborg.
                                  – Jeg har pratet med Lillestrøm, Rosenborg, Tromsø og Djurgården. Silkeborg og Fredrikstad har jeg ikke hørt noe fra, men jeg har fått med meg interessen, sier Andersson til tv2.no.

                                  I forhandlinger neste uke
                                  Svensken skal i forhandlinger med et utvalg klubber i neste uke. Hvilke det blir, bestemmer han seg for i løpet av helgen.
                                  – Det er mange gode klubber i Norge som har vist interesse, og alle er interessante for meg. Jeg trives godt i Oslo, men er også åpen for å flytte på meg. Det kommer an på det sportslige og økonomiske tilbudet, sier 28-åringen.

                                  – Er det aktuelt å fortsette i Stabæk?
                                  – Jeg har ventet lenge på Stabæk og kan ikke vente så mye mer, men de skal også få sin sjanse dersom klubben ønsker det. Jeg skal ta en prat med dem i neste uke, sier Andersson og spår at fotballframtiden hans vil være klar i løpet av de neste tre ukene.
                                  – Jeg vet mer om en uke eller to, og har nok bestemt meg innen tre uker, sier 28-åringen.
                                  – Spillet må gå gjennom Andersson
                                  Daniel Nannskog spilte sammen med Andersson i Stabæk. Den gamle storscoreren kjenner landsmannen bedre enn de fleste i fotball-Norge, og Nannskog er ikke overrasket over at Andersson er blitt svært så ettertraktet.
                                  – Johan er en veldig bra fotballspiller. Han var en av mine favorittspillere å spille sammen med. Han er fotballklok, kommer seg ofte til målsjanser – og han leverer scoringer og målgivende pasninger. Han er en produktiv spiller med herlig spilleforståelse og god teknikk, roser TV 2s fotballekspert.

                                  Nannskog vil ikke spekulere i hva som blir Anderssons neste arbeidsgiver, men mener at det viktigste for svenskens klubbvalg er hvilken rolle han blir lovet i sitt nye lag.
                                  – Det er vanskelig å si hvilken klubb som passer ham best. Det kommer an på trener og spillestil, men jeg hadde hørt på hva trenerne har å si om posisjonen han skal spille i og hvilken rolle han er tiltenkt i laget. Store deler av spillet bør gå gjennom Andersson, sier Nannskog.

                                  Han tror det vil bli godt for midtbanespilleren å få avgjort sin fotballfremtid, samtidig som han forstår at Stabæk drøyer med sin avgjørelse.
                                  – Det er alltid trivelig å vite hvilken klubb man skal spille for. Når man vet det, kan man få orden på leilighet og det sosiale, slik at man er bedre forberedt i sin nye klubb. Men det er en veldig tøff situasjon for Stabæk. Jeg forstår at de ikke kan love noe før de vet hvor klubben skal spille hjemmekampene neste sesong, sier fotballeksperten.

                                  Kommentar

                                  • holmiz
                                    The kjøkken-kanariz
                                    Hjelp, skaff meg et liv!
                                    • Apr 2006
                                    • 6064

                                    http://www.nrk.no/sport/fotball/eliteserien/1.7850822
                                    - Ferdig som LSK-trener



                                    Henning Bergs framtid som LSK-trener er sannsynligvis over
                                    Foto: Nyhetsspiller

                                    Henning Bergs framtid i Lillestrøm er avgjort. Ingen vil bekrefte hva avgjørelsen går ut på, men det kan tyde på at Berg er ferdig som trener i klubben.


                                    Publisert i dag 22:21. Oppdatert i dag 22:28.
                                    • Del
                                    • Del/tips
                                    • Skriv ut


                                    - Det er tatt en avgjørelse, bekrefter LSKs mediekontakt Ole Kristian Bakkene i en SMS etter møtet.
                                    Men verken han eller noen andre vil si hva den avgjørelsen går ut på. Han viser til en pressemnelding som skal sendes ut torsdag kl 11.00.
                                    Etter det Romerikes Blad erfarer, går avgjørelsen ut på at Berg er ferdig som trener i Lillestrøm.
                                    Det hart vært stilt spørsmål ved Henning Bergs trenerframtid i Lillestrøm, og det var blant annet det som ble diskutert på møtet.
                                    Lillestrøm har hatt en svak høstsesong, og ledelsen og investorene har også vært misfornøyd med det de mener er en "likegyldighet" og manglende interesse rundt klubben.
                                    Hilsen Anders

                                    Och det känns som när vi kom hit, till möjlighetens land
                                    Du kan följa mina spår hem, Columbus var mitt namn

                                    Kommentar

                                    • Lillestrøm Kirke
                                      Seniormedlem
                                      Myklebust Light
                                      • Oct 2004
                                      • 1470



                                      Kippe bekrefter: – Henning Berg har fått sparken
                                      Berg er ferdig som hovedtrener i Lillestrøm.


                                      Åråsen (TV 2 Sporten): Frode Kippe bekrefter overfor TV 2 Sporten torsdag formiddag at Henning Berg har fått sparken som trener i Lillestrøm.
                                      – Vi ble informert av styreleder Per Mathisen før treningen i garderoben om at Henning Berg er ferdig som trener for klubben, sier Kippe til TV 2 Sporten.
                                      – Vi tar det til etterretning. Han har gjort mye bra med å få inn nye unge spillere og penger til klubben. Men denne saken handler om flere forhold - vi spillerne jobber videre, slår LSK-kapteinen fast.
                                      Magnus Powell og Petter Belsvik ledet treningen som startet rundt klokken 10.00.
                                      Det blir pressekonferanse på Åråsen kl. 11.00 med Henning Berg på plass.
                                      Berg har vært under massivt press de siste ukene. Lillestrøm har kun kapret ett poeng på sine åtte siste kamper i Tippeligaen.
                                      "Når man har opplevd Tom Lund, blir det vanskelig å holde med noe annet enn Lillestrøm" - Arne Scheie

                                      Kommentar

                                      • Ketil Cantona
                                        Seniormedlem
                                        Hjelp, skaff meg et liv!
                                        • Feb 2004
                                        • 6813



                                        Hoff mener Mathisen også burde sparkes

                                        Henning Bergs dager på Lillestrøm er talte. Torsdag fikk han sparken som hovedtrener på Åråsen.

                                        Tidligere Lillestrøm-trener Ivar Hoff er ikke overrasket.

                                        – Det at Henning Berg får sparken kommer ikke som en overraskelse i det hele tatt. Hele klubben har stagnert i udugelighet i hans tid, forteller en engasjert Ivar Hoff til TV 2 Sporten.

                                        Mener klubbleder bør få sparken
                                        Men Hoff mener ikke bare Henning Berg fortjener sparken i Lillestrøm. Han synes også klubbleder Per Mathisen bør ta sin hatt og gå.

                                        – Det er flere enn Henning Berg som må ta ansvar og forlate stillingen i Lillestrøm. Den som også burde gå er klubbleder Per Mathisen, slår Hoff fast.

                                        Og forklarer hvorfor:

                                        – Som formann har han vært ansvarlig for at Lillestrøm nå ligger nede med brukket rygg også økonomisk. De siste driftsårene viser et underskudd på 60 millioner kroner. I tillegg har han solgt 25 prosent av Åråsen, og han har solgt seg vekk fra en E-cupplass med tanke på spillersalgene denne sesongen, sier Hoff, og fortsetter:

                                        – I tillegg ansetter han Henning Berg på en femårskontrakt og sier på en pressekonferanse at Berg skal være på Åråsen i fem år. Etter to år mener han at Berg fortjener sparken. Nå skyver han Henning foran seg som den store stygge ulven, mener Hoff.

                                        – Vis ryggrad
                                        Før han slår fast:

                                        – Har Per Mathisen litt ryggrad så viser han seg som en voksen person og trekker seg.

                                        Hoff bor i Lillestrøm sentrum og legger ikke skjul på at han er oppgitt og frustrert over situasjonen i sin favorittklubb.

                                        – De spiller katastrofal dårlig fotball og har en publikumssvikt på 30 prosent. I siste hjemmekamp var det kun 2400 tilskuere innenfor portene på Åråsen. Det har jeg fra sikre kilder, forteller Hoff.

                                        – Jeg blir oppriktig lei meg når jeg kan se reklamen på stolene på Åråsen på TV fordi de står tomme. Jeg var ute å drakk kaffe i sentrum i dag tidlig, og når de snakker om Lillestrøm snakker de med likegyldighet. Det er ingen som bryr seg, og det gjør meg trist, sier han.

                                        Ivar Hoff mener både klubbleder Per Mathisen og Henning Berg fortjener sparken på Åråsen. Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX
                                        – Hent stort trenernavn fra utlandet
                                        Nå håper Hoff at Lillestrøm satser friskt og ser mot utlandet i jakten på Henning Bergs erstatter.

                                        – I Norge er det vel bare Jørgen Lennartsson i Stabæk jeg kunne tenkt meg. Passer det ikke for ham må LSK se til utlandet. Vi er inne i en bakevje i norsk fotball der det er viktig å hente impulser fra utlandet. Vi trenger nye øyne utenfra, konkluderer Hoff.

                                        Ivar Hoff var styremedlem i Lillestrøm fra 1987 til 1991 og trener på Åråsen fra 1991 til 1993.
                                        Last edited by RSP; 27.10.2011, 09:38. Begrunnelse: Fulltekst

                                        Kommentar

                                        • RSP
                                          Moderator
                                          • Aug 2004
                                          • 10498

                                          RB

                                          Henning Berg ferdig som trener

                                          ÅRÅSEN: Petter Belsvik og Magnus Powell leder laget ut sesongen.

                                          Publisert 27.10.2011 kl 11:01 Oppdatert 27.10.2011 kl 11:37

                                          I en pressekonferanse på Åråsen klokken 11 i dag, ble det klart at Henning Berg er ferdig som trener på Åråsen. Beslutningen ble tatt av LSK-styret i går kveld.
                                          – Styret har vedtatt å avslutte arbeidsforholdet med Berg, bekreftet styreleder Per Mathisen på pressekonferansen onsdag formiddag.

                                          Henning Berg var selv tilstede på møtet med pressen.
                                          – Jeg er i uenig i begrunnelsene, men aksepterer styrets beslutning. Det ville vært uholdbart å fortsette, sier Berg.
                                          – Det har vært tre hektiske år, noen oppturer og nedturer. Jeg føler tiden har vært utfordrende og lærerik og er glad for støtten jeg har fått fra spillere og støtteapparat. Jeg føler jeg har stått godt i jobben og gjort mitt beste, men vet også hvordan fotballen er.

                                          Vi fulgte pressekonferansen live her!

                                          Kommentar

                                          Working...
                                          😀
                                          😂
                                          🥰
                                          😘
                                          🤢
                                          😎
                                          😞
                                          😡
                                          👍
                                          👎